TUOREET ISRAEL-UUTISET MAANANTAINA 23.08.10

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

TUOREET ISRAEL-UUTISET MAANANTAINA 23.08.10

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » Ma 23 Elo, 2010 12:41


TUOREET ISRAEL-UUTISET MAANANTAINA 23.08.101. PUOLUSTUSMINISTERI Ehud Barak nimitti kenraalimajuri Yoav Galantin ehdolle IDF:n seuraavaksi komentajaksi, 20. järjestyksessä. Galant on palvellut sekä meri- että maa-voimissa. Hänet tunnetaan rohkeana ja päättäväisenä komentajana, joka uskaltaa tehdä päätöksiä, myös hyökkääviä, vastoin varovaista Barakia, joka on osoittautunut ailahtelevaksi ja epävarmaksi johtajaksi. Galant, 51,suositti Gazan operaation jatkamista selvään voittoon ja myös Hamasin johdon kaatamista maailman mielipiteistä riippumatta, mutta hän ei saanut silloin kannatusta esityksilleen. Barak kuitenkin huomioi hänen johtajankykynsä.

ARMEIJAN nykyinen komentaja kenraaliluutnantti Gabi Ashkenazin virkakausi päättyy ensi vuoden helmikuussa. Hänen tulevaisuutensa on epävarma; monet ovat vastaavassa tilanteessa ottaneet aikalisän matkustaen jatko-opinnoille ulkomaille tai antautuen liike-elämän palvelukseen. Toisena pääehdokkaana ollut kenraalimajuri Benny Gantz, joka toimii IDF:n apulais-komentajana, siirtynee siviiliin.

BARAK kieltäytyi vahvistamasta Ashkenazin esittämiä kenraaliylennyksiä selittäen odottavansa, että hänen nimittämänsä komentaja-ehdokas käy ne läpi ja tekee omat ehdotuksensa. Tarkkailijat olettavat, että jos IDF:n komentajan nimityksen tarkoituksena on tasapainottaa armeijan sisäistä painetta ja epäluuloisuutta, kuten Barak selitti, Galantin oikea päätös olisi vahvistaa Ashkenazin esitykset, ainakin pääosin.

Monet ennustavat, että Barakin sooloilu nimitysasiassa tulee aiheuttamaan suuria mylläköitä IDF:n sisällä ylennyksiä odottavien pyrkiessä pääsemään esille, eikä siinä aina pysty varomaan astumista naapurin varpaille.

Yhtä moni kritisoi Barakin kiirehtimistä IDF:n komentajan valitsemisessa puoli vuotta ennen nykyisen komentajan kauden päättymistä, mikä supistaa hänen toimintavapauttaan ja halvauttaa hänen päätöksentekoaan ja armeijan vahvistamista, minkä hän on nähnyt toimintansa tärkeimmäksi toimeksi Libanonin kakkossodan ja Gazan puolitiehen jääneen operaation aiheuttamilta kolhuilta, mikä on rohkaissut Israelin vihollisia ja saanut ne toimimaan entistä julkeammin kyseenalaistaen avoimesti IDF:n todelliset kyvyt.

TÄMÄ ON vaarallista politiikkaa, sillä IDF on vahvempi kuin koskaan; vaikeus on ollut johdon kykenemättömyys, mikä kulminoitui varsinkin Olmertin pääministeri- ja Peretzin puolustus-ministerikaudella. Galant voi olla oikea mies jatkamaan armeijan johtamista siitä, mihin Ashkenazi sen uudisti korjaten esiin tulleet puutteet. Tämä nostaa temppelinharjalle pääministeri Netanyahun, jonka täytyy pystyä nousemaan päiväpolitiikan ja henkilökohtaisen mielipiteitten ja mieltymysten yläpuolelle sekä pitää ohjakset tukevasti omissa käsissään. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=185570

IDF:n komentaja Gabi Ashkenazi onnitteli kenraalimajuri Yoav Galantia nimityksen johdosta luvaten työskennellä hänen kanssaan pyytäen samalla muita ehdokkaita, Benny Gantzia, kenraalimajuri Gadi Eisenkottia, kenraalimajuri Avi Mitzrahia sekä kenraalimajuri Gadi Shamnia pysymään armeijan palveluksessa IDF:n ja maan hyödyttämiseksi.

Pääministeri Netanyahu onnitteli sekä Barakia että Galantia onnistuneesta valinnasta toivoen tämän rahoittavan armeijan sisäistä liikehdintää. Hallitus vahvistanee Galantin nimityksen istunnossaan. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=1855872. RAUHANKESKUSTELUJEN alkamiseen liittyvistä toiveikkaista lausunnoista ja toivomuksista huolimatta tilanne kentällä on vähintään yhtä epäselvä kuin ennenkin. Presidentti Obaman yllättävä kutsu saapua toinen syyskuuta 2010 keskustelujen viralliseen avajaistilaisuuteen näyttää yllättäneen ainakin Mahmoud Abbasin, joka saatuaan jo vähän hitaanlaiset ellei peräti osaksi dementoituneet harmaat aivosolunsa liikkeelle alkoi ymmärtää, että Obama oli unohtanut kertoa hänelle tilaisuudesta etukäteen, onhan hän sentään koko tämän näytelmän keskeinen hahmo, ilman häntä ei ole mitään gala-illallista eikä avaus-tilaisuutta.
Vahinko oli ehtinyt tapahtua hänen suostuttua ennen kuin sai ajatuksensa järjestykseen ja ilmoittanut suostumuksensa.

Mutta jälkivaikutus tuli varsin pian: Mitä meninkään lupaamaan, nyt minut leimataan USA:n ja Israelin hännystelijäksi ja yhteistyökumppaniksi? Se on kuolemansynti PA:n oikeustajussa.

Korjatakseen edes jotain Abbas laati kiivassanaisen kirjelmän, jonka hän lähetti pää-neuvottelijansa Saeb Erekatin mukana kvartetin johtaville päättäjille. (suluissa kerrottakoon, että eräs saudituomari kyseli lääkäriltä, voiko miehelle aiheuttaa selkäydinvaurion ja halvaantumisen rangaistukseksi siitä, että mies halvaannuttu toisen miehen.)

Abbas selittää kirjeessään, että kvartetin tulee pysyä Israelin ja PA:n suhteita käsittelevissä YK:n turvallisuusneuvoston päätös-lauselmissa, 1991 Madridin rauhankonferenssin periaatteissa, 2002 tiekartassa sekä arabien 2002/2007 rauhanaloitteessa.
TÄMÄ rauhoitti hieman Abbasin mieltä ja tasoitti vaarallisesti noussutta verenpainetta.

Hän katsoi tehneensä kvartetin jäsenille päivänselväksi, ettei hän suinkaan ollut luopunut periaatteistaan. Se oli vain tuo muilu presidentti ja sen yhtä muilu ulkoministeri, jotka saivat minut hetkeksi pois lopullisesta päämäärästä, joka on ja tulee olemaan Israelin tuhoaminen, vaiheittain tai ilman, kulkivat Abbasin ajatusvirrat.

Setlementit ja rauha ovat samansuuntaisia, eivätkä koskaan tapaa toisiaan. Jos Israel jatkaa rakentamista, me vetäydymme rauhankeskusteluista, puhui raivostunut Abbas tajuttuaan, että Obama oli petkuttanut häntä yllätyskutsullaan neuvottelematta hänen kanssaan.

Kuin varmistaakseen, että sanoma on mennyt perille, hänen luutnanttinsa vihjailevat aseelliseen mahdollisuuteen turvautumisesta aiheuttaakseen tuskaa miehittäjälle. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=1856583. MIKSI Obama turvautui tällaiseen epävarmaan vetoon kuin kutsumalla Israelin ja PA:n johtajat taas uuteen toiseen vasta kädenpuristukseen Valkoisessa talossa ellei peräti sen nurmikolla edellisiä presidenttejä apinoiden, kun kaikki tietävät, etteivät nämä riitapukarit ole voineet sopia ensimmäisestäkään erimielisyydestään? Suorat keskustelut olivat Netanyahun ajatus, ei Abbasin, joka mieluiten pitäisi kätensä tiukasti taskuissaan kuin koskettaisi inhoamaansa juutalaisten pääministeriä.

Abbasin vasen korva varmaan soi jo valmiiksi, kuten se teki edellisen kameroiden edessä Obaman mielihyväksi suoritetun kättelyn yhteydessä.
JP:n kolumnisti Herb Keinon yritti udella asiaa Obaman nimittämältä erikoislähettiläältä George Mitchelliltä, joka joko ei tiennyt tai halunnut tietää eikä varsinkaan puhua siitä julkisesti vaikka tietäisikin. Niinpä Keinon turvautuu omiin arvailuihinsa, jotka lienevät yhtä oikeita ja vääriä kuin muittenkin. Kaiken yllä häälyy USA:n marraskuun välivaalit.

Keinon toteaa ensiksi, että Obama aavistaa vaaraa ja antoi kättelytilaisuuden seremonia-mestarin tittelin sekä keskustelujen alkamistilaisuuden johtamisen ulkoministeri Hillary Clintonille, kaiken varalta, joka myös julkisti tilaisuuden maailman medialle. Keinon arvioi, että Obama voi täten ottaa kaiken kunnian, jos tilaisuus onnistuu, ja syyttää Hillarya, jos jotain menee pieleen. Obamalla on sentään pelissä paljon enemmän kuin valvoa kahden vastahakoisen jurrikan kättelemistä luvaten olla nujakoimatta tulevaisuudessa.

Obama on pyrkinyt saamaan takaisin sen oudoksuttavan 78 %:n suosion ja kannatuksen, minkä Amerikan vaikutus-valtainen juutalaisväestö hänelle antoi vaaleissa, mutta joka nyt on hiipunut häpeällisiin lukuihin, joita Keinon ei kehtaa edes mainita. Keinon sanoo vain, että USA:n juutalaisten kannatus Demokraattiselle puolueelle on laskenut 78 %:sta 60 %:in. Obaman kannatus on toisten tiedustelujen mukaan paljon pienempi, mutta sitä Keinon ei kehtaa kertoa. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=185658

EDELLISEN keitoksen kuorrutukseksi kerrottakoon vielä JP:n henkilökunnan laatima raportti, jonka mukaan Hamas peruutti lauantaiksi sovitut Kairon sovintoneuvottelut Fatahin kanssa ilman uutta päivämäärää. Uutisen välitti Betlehemissä toimiva Maan uutistoimisto.

Hamas ei antanut syytä kokouksen peruuttamisesta, vaikka Hamasin pääministeri Ismail Haniyeh itse halusi sen kokoontumista. Fatahin delegaatioon oli nimitetty vaikutusvaltaisia henkilöitä, jotka nyt joutuvat tyytymään Fatahin tiedustelu-upseerin hautajaisiin Gazassa. Palestiinalaiset ryhmät ovat Abbasin nimittämää PLO:n hallitusta lukuun ottamatta tuominneet Abbasin suostumisen Obaman kutsumaan tilaisuuteen Washingtonissa toinen syyskuuta. (JP)4. UUTISOTSIKOITA

- Arabiliitto ilmoittaa huolestuneisuutensa, ettei pian alkavilla suorilla keskusteluilla Israelin ja PA:n välillä saavuteta haluttuja päämääriä. Jordanian ulkoministeri Nasser Judeh elättelee toiveita Palestiinan valtion perustamisesta, mutta Clinton näkee vaikeuksia edessä. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 55,00.html

- Iranin presidentti Ahmadinejad selittää, että Israel on liian heikko voidakseen iskeä Iranin ydintaitoksiin. Hän sanoi maansa pyrkivän omavaraisuuteen uraanin rikastamisessa ja sähkövoiman tuottamisessa. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 40,00.html

- Israelia koetelleet helleaallot tappoivat satoja tuhansia kanoja pari viikkoa sitten, mutta 20 000 viimeisten helteitten aikana parannetun ilmastoinnin johdosta. 10 000 dunamia hedelmätarhoja on kärsinyt suuria vaurioita ennätyshelteitten vuoksi. Punaiset omenat jäävät oranssin värisiksi, mutta jotkut lajit kypsyvät sisältä ulkokuoren pysyessä raakana. Helteet ovat myös aikaistaneet sadonkorjuuta. http://www.haaretz.com/print-edition/bu ... s-1.309634

- Islamilainen järjestö, sen pohjoinen haara, esittää useita syytöksiä, miten juutalaiset häpäisevät Temppelivuorta. Poliisit tekevät tarpeensa siellä ja uusi Hurvan synagoga, joka sekin on uhka islamin moskeijoille Temppelivuorella. Tämä järjestö kiihottaa jatkuvasti arabeja hyökkäämään juutalaisia vastaan.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/139254

- Kymmenet arabit hyökkäsivät juutalaisen kimppuun Samuelin hautakammion edustalla lauantai-iltana. Paikka on pyhä kolmelle valtauskonnolle, mutta muslimien paastokuukausi nostattaa tunteita arabeissa. Päivisin kun ei saa syödä eikä juoda.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/139255

- Länsimuurin viereisissä tunneleissa parannetaan pyörätuoleilla liikkuvien mahdollisuutta liikkua ja päästä niihin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/139247

- Sudan aikoo rakentaa rauhanomaiseen käyttöön tarkoitetun ydinreaktorin. IAEA:n tutkijat vierailevat maassa keskustellen suunnitelmasta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/139252

- Haaretz.com kertoo web-sivullaan, ettei rauhankeskustelut eikä edes Gaza ole suuri puheenaihe Ramallahissa, joka elää suurta nousukautta, vaikka arabimaat eivät maksa lupaamiaan satoja miljoonia. Mutta ei hätää, kyllä EU ja USA maksaa!.
http://www.haaretz.com/print-edition/ne ... h-1.307705

- Kuoleman lähettiläs on Iranin uuden miehittämättömän koneen nimi, se lentää 1000 km ja pystyy ottamaan pari pommia, kukin yli sata kiloa, tai kolme ohjusta.
http://www.debka.com/article/8985/

- Kinneretin pinta laski 18.08.-22.08. välisenä aikana 3 sm, on nyt 213.38 m Välimeren pinnasta, ja 38 sm alle alimman hälytysrajan. Lämpötila pysyttelee +33-34 C paikkeilla.--
www.shalom.fi/news | www.forever.fi/email | www.kosher.fi | www.shalom.fi

Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2555
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron