ISRAELUPDATE UUTISET - KESKIVIIKKONA 25.08.10

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

ISRAELUPDATE UUTISET - KESKIVIIKKONA 25.08.10

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » Ke 25 Elo, 2010 14:03ISRAELUPDATE UUTISET


KESKIVIIKKONA 25.08.101. PIIRILEIKKI Israelin ja PA:n suorien keskustelujen aloitustilaisuuden ympärillä jatkuu, vaikka kysymys onkin vakavasta asiasta. Viimeisin ongelma, joka voi vaikeuttaa Netanyahun matka- ja ohjelmajärjestelyjä Washingtonissa ensi viikolla, on Israelin ulkoministeriön sisällä uhkaava työriita, jonka seurauksena se kieltäytyy avustamasta pääministeriä. Pääministerin kanslia vakuuttaa, että se pystyy kyllä hoitelemaan käytännön järjestelyt. Ulkoministeriön virkailijat ovat vihreitä kateudesta, sillä puolustusministeriön virkailijat saavat paljon parempaa palkkaa kuin he.

Ulkoministeriö ilmoitti seuraavista rajoituksista: Maanantaista lähtien ministeriö ei ota vastaan vierailuja ei koske ulkoministeriä ja hänen varamiestään; vieraita tai delegaatioita Israelista tai ulkomailta ei vastaanoteta; ministeriö keskeyttää palvelusten antamisen, kuten dokumentaatio tai valtuutukset, ulkomaisille diplomaateille; Israelin artikkeleitten viejiä ei avusteta; kaikki yhteydet talousministeriöön katkaistaan; konsulaatti-palvelut tärkeimmissä konsulaateissa kuten New York, Los Angeles, Bryssel ja Pariisi, hoidetaan pelkästään puhelimen välityksellä.

USA:N lähettämä virkailija kävi Israelissa ja Ramallahissa kertomassa viimeiset ohjeet Obamalta suostumatta kertomaan uteliaille journalisteille, mitä viestissä sanotaan. Hän vain toisti USA:n virallista jo aiemmin antamaa lausuntoa, että molempien osapuolten tulee pidättyä kaikesta, mikä voi kiihottaa ilmapiiriä ja vaikeuttaa keskustelujen alkamista.

Ulkoministeriön edustaja P J Crowley totesi, että USA on hyvin varpaillaan PA:n suhtautumisesta rakennuskiellon jatkamiskysymykseen lisäten, että tämä asia otetaan keskusteluihin heti, kun osapuolet istuvat vastakkain saman pöydän ympärillä.

OBAMAN hallituksen virkailija kertoi Jerusalemissa, ettei USA ole muuttanut kantaansa Israelin oikeuteen rakentaa Juudeassa ja Samariassa, jota se pitää laittomana. Hän kiisti tiedot salaisista sopimuksista Obaman ja Netanyahun välillä ja vakuutti, ettei keskusteluille aseteta ennakkovaatimuksia. Kaikki kysymykset nostetaan pöydälle, mutta niiden käsittelyjärjestyksestä päättävät osapuolet, hän selitti.

PA vaatii ensimmäiseksi asiaksi rakennuskiellon jatkamisen, Israel puolestaan turvallisuuskysymykset. Osallistuuko George Mitchell aktiivisesti keskusteluihin, on sekin auki, mutta tämä USA:n lähettiläs vihjaili valmistautuneensa tekemään sovintoesityksiä kysymyksissä, joissa keskustelut takkuavat. Tämä on juuri sitä, mitä Israelin tulee välttää, koska se antaa hänelle mahdollisuuden Israelin painostamiseen palestiinalaisten hyväksi.

USA:n viranomainen kertoi, että Saudi Arabia, Jordania, Egypti, UAE ja Oman ovat ilmoittaneet olevansa käytettävissä keskusteluissa, jos niiden apua tarvitaan. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=185864 http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=185859

2. JUUDEAN, SAMARIAN JA GAZAN juutalaisyhteisöjen neuvosto lähetti laatimansa kirjeen tiistaina pääministeri Netanyahulle kehottaen tätä viipymättä antamaan puolustusministeri Ehud Barakille ohjeet allekirjoittaa määräys, jonka perusteella asukkaat voivat pyytää rakennustarjouksia Juudeassa ja Samariassa syyskuun 26. päivänä kohteista, joitten suunnitelmat on jo hyväksytty kaikissa ajankohtaisissa suunnittelukomiteoissa.

JUUTALAISYHTEISÖJEN kirjeessä pyydetään, että Netanyahu ilmoittaa kantansa asiassa selkeästi jo ennen Washingtonin matkaansa. Edelleen kirjeessä esitetään, että jos Barak ei suostu allekirjoittamaan tällaista määräystä kuten on enemmän kuin luultavaa Netanyahu allekirjoittaa määräyksen itse. Kirjeessä tähdennetään, että ilman tätä määräystä tarjouspyyntöjä ei voida laillisesti, julkisesti ja diplomaattisesti pyytää, mikä käytännössä tarkoittaa rakennuskiellon jatkumista syyskuun 26. päivän jälkeenkin.
Tämä on tuomion päivä, kirjeessä todetaan kohtalonomaisesti. (JP)

3. SINÄ vaarannat minun pojanpoikani hengen, sanotaan Gilad Shalitin isoisän Tzvi Shalitin pääministeri Netanyahulle lähettämässä kirjeessä Giladin viidennen vuosipäivän aattona Hamasin vankeudessa. Joka päivä sinä vaarannat pojanpoikani Giladin hengen, kirjoittaa Tzwi Shalit, joka menetti oman poikansa Yom Kippur-sodassa. Sinä et työskentele hänen vapauttamisekseen, Sinä et kuuntele Israelin kansanjoukkojen vaativan hänen vapauttamistaan etkä kuuntele omia turvallisuusjohtajiasi, jotka sanovat, etteivät hänen vapauttamisekseen vaadittujen palestiinalaisten vapauttaminen vaaranna Israelin turvallisuutta.

ITESNÄISYYSTAISTELUN veteraani Tzwi Shalit syyttää Netanyahua, ettei tämä kunnioita sotilaallista henkeä (ethos), jossa sinut kasvatettiin, jonka mukaan sotilasta ei jätetä taistelu-tantereelle. Hän sanoi, että jos Netanyahulta puuttuu rohkeutta, tulee toinen pääministeri, joka uskaltaa avata vankilanportit ja päästää Hamasin Giladia vastaan vaatimat vangit vapauteen. Jos minun pojanpoikani kuolee Hamasin vankisellissä, vastuu on sinun, hän kirjoittaa.

Gilad Shalitin perhe ja sukulaiset ovat aktivoineet kirjeiden kirjoittamisen vaikutushenkilöille sekä järjestävät mielenosoituksia eri puolilla voidakseen vaikuttaa päättäjiin, että Gilad voisi päästä kotiin viettämään 24. syntymäpäiväänsä vietettyään yli 1500 päivää vankeudessa.
He pyytävät israelilaisia osallistumaan surulliseen 24. vuosipäivän viettoon ensi lauantaina pääministerin asunnon edessä. (JP)

4. HAMASIN Damaskoksessa toimiva ulkoministeri Khaled Mashaal lähetti eilen kiukkuisen viestin Fatahin johtajille vaatien heitä pidättymään osallistumasta tähän laittomaan operaatioon, jollaisena Hamas pitää USA:n presidentti Obaman järjestämää keskustelujen aloittamistilaisuutta.

Obama kutsui Netanyahun ja Abbasin lisäksi Egyptin presidentti Hosni Mubarakin ja Jordanian kuninkaan Abdullah II:n syyskuun 01. päivän illalla galat-ilaisuuteen muslimien ramadan jatkuu vielä 11.09. saakka , keskustelujen aloittamistilaisuus pidetään 02.09. luultavasti Valkoisen talon nurmikolla, mikäli ilmat sen sallii eikä tule uusia mutkia matkaan. USA:n viranomaiset ovat vuoroin maanitelleet ja uhkailleet osapuolia pidättymään kaikesta kiihotuksesta tai turhista puheista, jotka voisivat sotkea hyvät suunnitelmat.

ABBASIN toimet ovat PA:n peruskirjan mukaan todellakin laittomia, sillä hänen virkakautensa PA:n puheenjohtajana päättyi 20. 01.2009 hänen kieltäytyessä pitämään uudet vaalit, joissa Hamas voisi uusia edellisen voittonsa. Toiseksi Abbasilla ei ole mitään valtaa Gazassa eikä hän edusta sen kansaa, joten hänen allekirjoittamillaan dokumenteilla ei ole laillisuuden tukea. Demokratian pelisääntöjen vahvimmat puolustajat ja levittäjät länsimaissa näyttävät ummistavan silmänsä tältä tosiasialta, mutta se voi nousta kummittelemaan myöhemmin.

http://www.jpost.com/International/Arti ... ?id=1858445. BEIRUTISSA puhkesi kiivas taistelu Hizbullahin ja sunni-suuntaa edustavan Al-Ahbash ryhmän välillä. Välienselvittely alkoi sanasodasta ryhmien edustajien kesken Burj Abi Haidar lähiössä kehittyen laukausten vaihdoksi, johon kutsuttiin apuvoimia molemmin puolin. Lopulta turvauduttiin konekivääreihin ja rakettikranaatteihin. Taistelut saatiin loppumaan Libanonin armeijan yksiköitten eristettyä alueen ja saadessa osapuolet rauhoittumaan.

Tilanne Libanonissa on jännittynyt Irania ja Syyriaa tukevien shia-muslimien asettuessa Hizbullahin kannalle ja sunni-muslimien ryhmittyessä saudi arabian tukemien ryhmien tueksi. Uutislähteet ovat epätietoisia, kumpi puoli aloitti tulituksen, jossa JP :n artikkelin mukaan kuoli ainakin kolme ihmistä, kaksi heistä Hizbullahin jäsentä toinen lähiön komentaja Mohammad Fawash, sekä yksi sunni-muslimi. Toisen lähteen mukaan kaksi ihmistä menetti henkensä, toinen kuollut kuului Al-Anbash ryhmään.

Hizbullahin kireyttä lisää se, että Rafik Haririn murhaa tutkiva komitea, tribunaali, on vihjaillut murhan suunnittelijan kuuluvan Hizbullahin johtoryhmään. Hizbullahin pääsihteeri Hassan Nasrallah antoi tribunaalille aineistoa, jonka hän sanoo todistavan Mossadin olleen murhan takana, mitä mikään muu taho ei ole vahvistanut.

http://www.haaretz.com/news/internation ... s-1.3100236. IRANIN vallankumouskaartin IRGC komentaja kenraali Mohamed Ali Jafari teki yllätys-vierailun Damaskokseen vähän ennen Iranin Bushehrin atomivoimalan käynnistämistä. Hänen mukanaan oli kaksi korkeaa Al-Qods järjestön upseeria, Iranin vakoilu- ja terrorijärjestön Irakin, Gazan ja Länsirannan haaran komentaja Abu Mahdi al-Muhadis sekä Hassan Mahdavi, IRGC:n Hizbullahin lähettiläs, mutta joka ylennettiin koko Libanonin terroritoiminnan johtajaksi.

DEBKAFILE (DF), joka asiasta kertoo, sanoo Damaskoksen neuvottelujen keskittyneen Syyrian rooliin mahdollisen Iranin vastaisen sodan aikana sekä miten Syyria voisi vaikuttaa saudien ja Persianlahden maitten asenteisiin, etteivät ne antaisi tukeen USA:n ja Israelin hyökkäyksille.

Kolmas kysymys oli tietenkin Irania tukevien terrorijärjestöjen aktivoiminen hyökkäyksiin Israelia vastaan, varsinkin sodan aikana. DF kertoo, että Hizbullahin rooli muuttuu oleellisesti poliittisesta puolueesta sotilaalliseksi yksiköksi, kun sen johtoon astuu IRGC:n alainen Al-Qods komentaja.

DF arvioi, että IDF:n komentajan kiireelliseen vaihdokseen on voinut vaikuttaa tilanteiden muutokset Syyrian ja Libanonin rintamilla. IDF:n komentaja Ashkenazi tunnetaan varovaisena ja harkitsevana johtajana, joka ansiokkaasti rakensi IDF:n iskukyvyn takaiskujen jälkeen, mutta että uusi komentaja Yoav Gallant edustaa hyökkäävää ja uskaliasta komentajatapaa. mikä sopii paremmin muutoksiin Israelin pohjoisrajan takana ja Gazassa.

http://www.debka.com/article/8988/7. UUTISOTSIKOITA


- Poliittisen kartan äärilaidoilla olevat johtajat Arye Eldad (NU) ja Yossi Beilin pystyivät tunnustamaan, että rakentaminen alkaa kiellon päättymisen jälkeen, mutta enemmän yksityisellä kuin julkisella sektorilla. Siitä lähtien mielipiteet erkanivat koskaan kohtaamatta toisiaan. Beilin on yksi Oslon kohtalokkaiden sopimusten laatijoista, joka edelleen elättelee haavekuvia rauhantahtoisesta Palestiinan valtiosta Israelin rinnalla. Beilin kuitenkin heitti toistuvia moitteita Obaman hallituksen suuntaan, joka tekee virheen toisensa jälkeen, joista Israelin ja PA:n pakottaminen näytösesitykseen Valkoisen talon nurmikolla Obaman kansansuosion nostamiseksi on traaginen näyte, joka ei tule onnistumaan. Hän suositteli tilapäistä ratkaisua tilapäisin rajoin, koska Gazan eristyneisyys ei salli maanvaihtoja suunnitellulla tavalla.

Sivustaseuraaja vain ihmettelee, miksi Israelin tulee suostua maan vaihtoihin sadan %:n tarkkuudella maasta, joka kaiken järjen mukaan kuuluu sille Jordanista Välimereen? Miksi Israelin johto ei anna tehtäväksi johtaville lain tuntijoille laatimaan asiakirjan, jossa selvästi esitetään juutalaisten kotimaan perustaminen alusta lähtien? Miksi Israelin johto ei reagoi mitenkään toistuviin syytöksiin, että Juudeassa ja Samariassa rakentava juutalainen rikkoo lakia, vaikka hän rakentaa omalle maalle? (JP)

- Lintujen ylilennot ovat vauhdissa Israelin taivaalla. Kaikkiaan lähes puolen miljardin linnun uskotaan siirtyvän etelään, kauemmas näiltä vaarallisilta leveysasteilta. Uhkeimmat näytökset nähdään 31 000 kurjen matkaavan auroina etelään, ensin tehtyään piruettinäytöksiä täyttäen lähes koko tavaan kannen parvillaan. (JP)

- Israelilaisen kanssa avioon menneet palestiinalaiset saavat jäädä asumaan maahan, päätettiin parin oikeuden istunnoissa. (JP)

- Pariisin Drancy synagoga, jota natsit käyttivät välietappina juutalaisten karkotusten yhteydessä, joutui vandalismin kohteeksi. Sen seiniin raapustettiin hakaristejä ja sinne lähetettiin luoteja osoituksena murha-aikeista. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 99,00.html

- Ein Karem, raamatullinen viehättävä kylä Jerusalemin ulkolaidassa, on vaarassa joutua maan hyödyntäjien kohteeksi. Holyland skandaalin ollessa vielä oikeuskäsittelyssä luulisi päättäjien varovan suunnittelun antamista rakennusyhtiöitten käsiin, joissa ainoa kriteeri on voiton maksimointi. http://www.haaretz.com/print-edition/bu ... t-1.310061

- IDF:n ja USA:n sotilaat harjoittelevat yhdessä oikeita arabikyliä muistuttavissa sitä varten rakennetussa ympäristössä. Harjoitukset alkoivat jo kuukausi sitten, ja niitä jatketaan tarpeen ja suunnitelman mukaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/139304

- Nerian juutalaiskylän asukkaat syyttävät poliisia yhteistyöstä Peace Now painostus-järjestön kanssa. Peace Now, tunnettu palestiinalaismyönteinen vasemmisto-ryhmittymä Israelissa, lähetti edustajansa tunkeutumaan Nerian kylään sen vartijan pyrkiessä estämään heidän pääsynsä. Paikalla ollut poliisi pahoinpiteli ja pidätti vartijan.
- http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/139290


http://www.israelupdate.achlak.net/

Toimittaja Gavriel Eskel

Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2552
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron