ISRAEL UPDATE PÄIVITYS MAANANTAI 06.09.10

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

ISRAEL UPDATE PÄIVITYS MAANANTAI 06.09.10

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » Ma 06 Syys, 2010 15:02

6. syyskuu am 2010

ISRAEL UPDATE PÄIVITYS MAANANTAI 06.09.10

1. ISRAELILAINEN miehittämätön kone (drone) kuvasi, miten libanonilaisessa Shehabiyehin kylässä Litanijoen eteläpuolella perjantaina lounasaikaan sattunut räjähdys vaurioitti kolmikerroksista asuinkerrostaloa. Kuvissa näytetään, miten rakennuksen ympärillä alkoi välitön kiihkeä toiminta, jolla ilmeisesti siirrettiin taloon varastoituja aseita ja ohjuksia pois. Räjähdyksen paljastamia osia rakennuksessa peitettiin välittömästi suojapeitteillä, minkä jälkeen paikalle ajoi useita autoja, joihin aseet ja ohjukset lastattiin.

Shehabiyehin kylä sijaitsee shia-muslimien alueella Libanonin eteläosassa.
Räjähdyksessä haavoittui arvioiden mukaan ainakin viisi ihmistä.

ISRAELIN tiedustelu on ollut jo kauan tietoinen, että rakennuksessa sijaitsee Hizbullahin operaatioiden hermokeskus. Vaurioitunut rakennus kuulunee Hizbullahin sotilasyksiköille.

Kuvien perusteella nähdään, että räjähdys repi osan talon kattokerroksesta, mutta ei muuten vahingoittanut alempien kerrosten asevarastoja.

Osa talossa olleista tarvikkeista siirrettiin kahteen läheiseen kylään, osa pimeän suojassa Litanijoen pohjoispuolella sijaitsevaan moskeijaan Napatiyeh-alueella.

Räjähdys oli kolmas Hizbullahin varastoissa 15 kuukauden aikana. Kuten kahdesta edellisestä räjähdyksestä Hizbullah syyttää Israelia tästäkin. IDF:n tietojen mukaan rakennukseen oli varastoitu 107 mm:n lyhyen ja 122 mm:n keskimatkan ohjuksia.

YK:n turvallisuusneuvoston päätöksen 1701 mukaan Hizbullahilla ei ole oikeutta tuoda aseita, ohjuksia ja aseellisia joukkojaan Litanijoen eteläpuolelle.

http://www.haaretz.com/news/diplomacy-d ... e-1.3123602. VAIKKA USA:N kongressi päätti jäädyttää 100 miljoonan avustuksen Libanonille seurauksena elokuun 3. päivänä sattuneesta provosoimattomasta tulituksesta Israelin sotilaita kohti rajalla, jossa everstiluutnantti Dov Harari kuoli ja toinen upseeri haavoittui, USA:n hallitus vakuuttaa, että se jatkaa aseitten toimituksia Libanonin armeijalla (LAF).

Libanonilainen päivälehti An-Nahar kertoi artikkelissaan, että USA on avustanut Libanonia 700 miljoonalla dollarilla, ja haluaa jatkaa sitä uskoen sen auttavan maan säilymistä itsenäisenä. USA:n tietojen mukaan sen toimittamia aseita ei ole päässyt terroriryhmille, joista Hizbullah on vahvin ja todennäköisin kohde. Tämä siitä huolimatta, että Hizbullah on liitetty operatiivisesti ainakin osittain LAF:n komentokeskukseen, jossa toiminnot koordinoidaan.

ISRAELIN USA:n lähettiläs Michael Oren varoitti äskeisessä puheessaan, että Hizbullah on erittäin vaarallinen Israelin turvallisuudelle. Se on varastoinut 15 000 ohjusta Litanijoen eteläpuolelle vastoin YK:n päätöslauselmaa 1701. Osa ohjuksista on erittäin kehittyneitä ja tarkkoja, joilla Hizbullah kattaa lähes koko Israelin alueen. Hizbullah onkin Syyrian tavoin uhannut, että seuraava sota käydään Israelin kaupungeissa ja kylissä, joita pommitetaan armotta ohjuksin ja raketein.

Hizbullah on laatinut myös suunnitelmia Israelin merivoimien alusten tuhoamiseksi sekä Libanonin että myös Israelin ja Gazan rannikon edustalla. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/1395033. NETANYAHU kiipeäminen pystysuoraa seinämää ylöspäin näyttää todella alkaneen Washingtonin gala-illallisten juhlahumun selvitessä osanottajien päästä. Muslimina Abbas ei ehkä ole kovin kärkäs alkoholin nauttimiseen edes jalostetussa samppanjan muodossa, mutta kai hän sentään osallistui yhteiseen juhlimiseen ramadanin päiväpaaston loputtua.
Palattuaan todelliseen rooliinsa kiertävänä palestiinalaisjohtajana, Mahmoud Abbas alkoi vasta Libyassa tajuta, mihin oli sekaantunut. Eikä valaistuminen tuntunut ollenkaan hyvältä.

Mutta ei hätää, Abbas kaiveli muistilokeroitaan ja kertoi journalisteille muistavansa aivan selvästi selvittäneensä sekä Hillary Clintonille että Benyamin Netanyahulle, että rakentamisen kieltäminen Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöissä täytyy jatkua syyskuun 26. päivän jälkeen, tai hän kävelee ulos seuraavasta neuvottelutilaisuudesta Sharm el-Sheikhissä, johon ovat sekä George Mitchell että Hillary Clinton luvanneet osallistua.

Korrektiivisuussyistä johtuen sekä Clinton että Netanyahu ovat vaienneet omista tuntemuksistaan tässä asiassa, mutta Netanyahu selittää kehittelevänsä luovia tapoja, joilla tuo karikko ohitetaan ilman että kumpikaan osapuoli voi tuntea poljetuksi tai yliastutuksi. Hän ei ole selvittänyt julkisuudessa, mitä ne voisivat olla, mutta Israelin USA:n lähettiläs Oren tarjosi muutamia vinkkejä, jotka voivat olla peräisin Netanyahun harmaista aivosoluista, eli neuroneista, kuten niitä kutsutaan. Oren tarjosi luottamusta kasvattavia toimia, joita Israelin johtajat ovat runsaasti jakaneet vuosien varrella ilman vastaavaa positiivista reaktiota PA:n johdon taholta.

Ainahan voi toivoa, vaikka miten Abbas keskustelutiiminsä kanssa voi suostua niihin menettämättä kasvojaan kansansa silmissä, on täysin arvailujen varassa? Vastustus ja syytökset luottamuksen pettämisestä nousevat paitsi 13 terrorijärjestön parista myös hänen oman puolueensa Fatahin ja palestiinalaisten keskusjärjestön PLO:n taholta. Tämä enteilee vaarallisia vesiä, eikä palestiinalainen arabimentaliteetti suosi petturuutta millään tasolla.

Puolustusministeri Ehud Barak arvioi, ettei rakennuskielto jatku nykyisessä muodossaan, mutta ehkä jonkinasteinen kompromissi on mahdollista löytää, hän selittää. Hän tarjonnee rajoitettua rakentamista Netanyahun ja hänen itsensä luvalla ja valvonnassa. http://www.breitbart.com/article.php?id ... _article=14. ISRAEL BEITEINU (Israel Kotimme) puolueen puheenjohtaja, ulkoministeri Avigdor Lieberman selvitteli omia näkemyksiään rauhankeskusteluista eilen illalla puolueensa uuden vuoden maljannostotilaisuudessa. Gil Hoffman, joka tilaisuutta käsittelee artikkelissaan, sanoo Liebermanin hyökänneen rajusti Netanyahun johtamaa rauhanprosessia vastaan ja kritisoineen Washingtonissa viime viikolla alkaneita suoria keskusteluja PA:n kanssa sanoen, etteivät Israelin hallitukset opi 17 vuoden ajan epäonnistuneista diplomaattisista neuvotteluista eikä nykyinen hallitus osoittaudu yhtään paremmaksi.

LIEBERMAN selitti kantaansa, ettei hän suinkaan ole vastoin toiveita, mutta hän vastustaa illuusioita, joihin nuo toiveet perustuvat. Täytyy ymmärtää, että kaikenkattavan sopimuksen allekirjoittaminen, jossa kumpikin osapuoli suostuu lopettamaan konfliktin ja vaatimuksensa sekä tunnustaa Israelin juutalaisten kansan valtiona, on päämäärä, joka ei ole saavutettavissa seuraavan vuoden tai sukupolven aikana. Siten historiallinen kompromissi tai tuskalliset myönnytykset eivät auta, hän selvitti. Liebermanin mukaan parasta, mitä voidaan saavuttaa, on pitkäaikainen tilapäinen sopimus palestiinalaisten kanssa. Hän vakuutti puolueensa taistelevan rakennuskiellon jatkamista ja yksipuolisia lisämyönnytyksiä vastaan.

LIEBERMAN heitti pientä herjaa rauhanprosessin tiimoilta todeten, että kansainvälinen rauhan-teollisuuden tuottamat näyttävät tulokset ovat johtaneet lukuisiin coctail tilaisuuksiin, moniin keskusteluihin, mutta ilman tuloksia. Hän sanoi Israelin kärsineen tarpeeksi rauhan-prosesseista. Hän maalaili kuvaa, jossa Israel tekisi sopimuksen Abbasin kanssa vaikka hänen hallintonsa ja hallituksensa on laiton, sillä se päättyi tammikuussa 2009 , mutta sitten tulevat uudet vaalit ja Hamas voittaisi ne, kuten on todennäköistä. Mitä sitten?

http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=1871775. PA:N puheenjohtaja Mahmoud Abbas selvitteli Al-Ayyam lehdelle kantaansa rauhan-sopimukseen Israelin kanssa todeten, että palestiinalaisille rajat ovat tärkein, Israelille turvallisuus. Hän vakuutti, että tuleva Palestiinan valtio on judenrein, ei yhtään Israelin siviiliä tai sotilasta saa olla sen maaperällä. Missähän ovat kaikki ihmisoikeusjärjestöt, miksi kukaan ei puutu tällaiseen ilmiselvään apartheid-järjestelmään, jota sen sisällä tultaisiin noudattamaan? Jos tätä ei voi kutsua juutalais- tai rotuvihaksi, miksi sitten? Sikäli kuin ymmärsin, molemmat osapuolet sitoutuivat välttämään kiihottavia lausuntoja keskustelujen aikana, mutta se ei näytä koskevan PA:n puheenjohtajaa.

ABBAS selitti, että kysymykset rajoista ja turvallisuudesta käsitellään ensiksi keskusteluissa, pakolaiskysymys ja muut kuten Jerusalemin asema myöhemmässä vaiheessa.

Abbasin lausunnot voitaneen ymmärtää siten, ettei hänellä ole varaa jättäytyä pois Sharm el-Sheikhin neuvotteluista 14.-15. syyskuuta uhkaavista lausunnoista huolimatta, ellei Israel selkeästi lupaa jatkaa rakennuskieltoa syyskuun 26. päivän jälkeen.

USA:n ulkoministeriö ilmoittaa, että Hillary Clinton on mukana neuvotteluissa Netanyahun ja Abbasin välillä, ja että keskusteluja jatketaan Jerusalemissa seuraavana päivänä.

http://www.jpost.com/SpecialSection/Art ... ?id=1872396. UUTISOTSIKOITA

- Iranin presidentti Mahmoud Ahmadinejad varoitti Israelia sunnuntaina Persianlahden sunni-maihin tekemänsä rauhoittelumatkan yhteydessä, että jos Israel hyökkää Irania vastaan, Israel tulee tekemään sen oman maansa tuhon kustannuksella. Iranin ylin kaitsija Ali Khamenei totesi, että sotatilanteessa Iran tulee laajentamaan sen laajalle alueelle, millä hän tarkoittanee USA:n sotilastukikohtia Persianlahden maissa. http://www.jpost.com/IranianThreat/News ... ?id=187209

- Kansallisen infrastruktuurin ministeri Uzi Lnadau sanoi eilen, että vaikka maan energiahuoltosuunnitelma on keskeneräinen, ministeriö suunnittelee siviilikäyttöön tarkoitettuja ydinvoimaloita. Ministeriö pyysi tarjouksia konsultoinnista. Yhteyksiä on pidetty Ranskan kanssa neljännen polven reaktorin rakentamisesta. http://www.jpost.com/HealthAndSci-Tech/ ... ?id=187211

- Vesihallinnon virkailijat ennustavat, että tulevasta talvesta voi tulla kuivin kuuden vuoden aikana, ja varoittaa, että veden säännöstelyä lienee pakko jatkaa hallinnollisin keinoin. http://www.jpost.com/HealthAndSci-Tech/ ... ?id=187207

- Poliitikot kiistelevät, onko kesäaikaa jatkettava lokakuulle. Sisäministeri Eli Yishai tarjoaa kompromissina kesäajan lopettamista viikon kuluttua. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=187210

- Uusi web-sivu haluaa täyttää aukon, joka jää eri tiedotusjärjestöjen välittämien uutisten väliin. OliveTreeNews.com kerää aineistoa vapaaehtoisvoimin myös monista arabimaista, joita koskevat artikkelit helposti jäävät huomiotta. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=187219

- Varapääministeri Silvan Shalom valittaa, että Netanyahu pitää hallituksensa ministerit täysin pimeässä kertomatta mitään, missä mennään. Hän haluaa, että hallituksessa keskustellaan asioista. Sen ongelmana ovat aina olleet kiusalliset vuodot medialle. http://www.haaretz.com/print-edition/ne ... e-1.312391

- Länsimuuria vastapäätä suunniteltu 900 nelimetrin Strauss-talo Jerusalemissa on saanut useiden ryhmien vastalauseen ja vaatimuksen, että vaikka suunnitelman on asianmukaisesti hyväksytty kaikissa instansseissa, viimeksi opetusminiteriössä, lupa täytyy vielä saada YK:n UNESCO-toimikunnalta. Taloon tulee poliisiasema, yleiset käymälät sekä Länsimuurin rabbin ja perinnesäätiön toimitilat. http://www.haaretz.com/print-edition/ne ... m-1.312403

- Kinneretin vedenpinta on 213.47 m Välimeren pinnasta, 47 sm alimman punaisen hälytysrajan alapuolella. Se laskee n. sentin päivässä.--

ISRAEL UPDATE PÄIVITYS MAANANTAI 06.09.10

http://www.israelupdate.achlak.net/

toim. Gavriel Eskel
--

Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2555
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron