ISRAEL-PÄIVITYS SUNNUNTAINA 10.04.11

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

ISRAEL-PÄIVITYS SUNNUNTAINA 10.04.11

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » Su 10 Huhti, 2011 13:11


ISRAEL-PÄIVITYS

SUNNUNTAINA 10.04.11


1. GAZAN terroristit ampuivat viikonvaihteen aikana perjantai-illasta lähtien 120 kranaattia ja rakettia Israelin puolelle. IDF teki useita vastaiskuja ja uhkasi aloittaa laajamittaisen sotatoimen saadakseen hellittämättömän siviilikohteisiin suunnatun tulituksen loppumaan.
Viisi israelilaista siviiliä haavoittui terroristien iskuissa pyrkiessään suojahuoneisiin.

RAPORTIT kertovat Hamasin lähettäneen useita viestejä eri välittäjien kautta sapattipäivän aikana tulitauon aloittamisesta. Israelin viranomaiset suhtautuivat niihin kuitenkin hyvin varovaisesti epäillen niiden vilpittömyyttä, sillä Hamas on julistanut useita tulitaukoja, jotka on rikottu joko sen omien tai toisten terrorijärjestöjen pyssymiesten toimesta.

HAMASIN sisällä näyttää olevan ristiriitaa tilanteen johtamisesta, sillä poliittinen siipi pääministeri Haniyehin johdolla haluavat tulitaukoa, mutta Ahned Jabarin johtama sotilassiipi, Izzadin al-Qassam, ei halua. Jabarin on vaikea pidätellä uusia länsimaisia aseita saaneita pyssymiehiään, jotka kahden vuoden ajan ovat kateellisina seuranneet Islamic Jihadin iskuja voimatta itse päästä osallisiksi kyseenalaisesta kunniasta.

VÄKIVALTA sai uuden sisällön torstaina Hamasin ammuttua Kornet pst-ohjuksen koulubussiin haavoittaen pahoin 16-vuotiasta koululasta ja lievemmin bussin kuljettajaa. Onneksi suurin osa koululapsista oli poistunut bussista vain hetkeä aiemmin. Hamasin taholta on pyritty vakuuttamaan, ettei tarkoitus ollut osua bussiin, mutta IDF:n taholta vakuutetaan, että ohjuksen ampunut kokenut ampuja oli täysin tietoinen iskun kohteesta. Kranaatti- ja raketti-tulitus Gazasta jatkui perjantaina ja sapattina. Kohteina olivat Beersheba, Ashkelon, Ashdod, Ofakim, Sderot ja muut juutalaiskohteet lähellä Gazan turva-aitaa.

ISRAELISSA kehitetty ja valmistettu Iron Dome torjuntajärjestelmä, josta kaksi patteristoa on asennettu Beershebaan ja Ashkeloniin, tuhosivat 10 Grad-ohjusta ilmassa, mitä voidaan pitää erinomaisena suorituksena vielä viimeistelyvaiheessa olevasta järjestelmästä, kuten Barak totesi muistuttaen, ettei mikään torjunta voi olla 100 %:n pitävä. Sen mahdollisuudet torjua kranaatteja niiden lyhyen kantomatkan vuoksi ovat heikommat, eikä sitä edes yritetty.

IDF teki viikonvaihteen aikana 47 iskua Gazan alueelle. Niissä palestiinalaislähteen mukaan sai surmansa 20 Hamasin aktivistia, yksi heistä Gilad Shalitin sieppaamiseen osallistunut. Korkea puolustusministeriön edustaja totesi lauantai-iltana, että Hamas kärsi pahoin IDF:n iskuista. Puolustusministeri Ehud Barak lupaa lopettaa iskut Gazaan, jos Hamasin tuli Israelin puolelle lakkaa, mutta odottaa tuloksia. IDF:n iskujen kohteina ovat olleet Hamasin tukikohdat, asevarastot ja alueet, joista raketteja ja kranaatteja ammuttiin. Kohteet on valittu huolella tiedustelutietoihin perustuen siviiliuhrien välttämiseksi.

Hamas uhkaa ulottaa raketti-iskunsa syvemmälle Israelin alueelle, ellei IDF lopeta omia vastaiskujaan Gazan puolelle kuitenkin haluten tulitaukoa. Hamasin lausunnossa valitetaan, ettei kansainvälinen yhteisö ole aktiivisesti puuttunut tilanteeseen. http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=2158822. VERISET väkivaltaisuudet ja mielenosoitukset ovat jatkuneet arabimaissa jos mahdollista entistäkin raaempina ja verisimpinä.
Syyriassa uutiset kertovat 37 ihmisen saaneen surmansa maan alueella suurimmissa ja kohtalokkaimmissa mielenosoituksissa, mitä tähän mennessä on koettu kolme viikkoa kestäneitten mielenosoitusten aikana.

TURVALLISUUSJOUKOT avasivat tuleen Daraan kaupungissa lähellä Omari-moskeijaa suurta kansanjoukkoa kohti, joka oli kokoontunut hautaamaan edellisissä mielenosoituksissa surmattuja. Turvallisuusjoukot käyttivät kovia ammuksia ja kyynelkaasua ihmisiä vastaan, jotka huutelivat vapautta vaativia iskulauseitaan.

KÄSIPUHELIMEN videokameralla otettu lyhyt Guardianin julkistama uutispätkä näyttää osia Homsin kaupungin mielenosoituksesta, joka kokoontui tukemaan Daraassa mieltään osoittavia. He huusivat iskulauseitaan, joissa Bashar Assadia kutsuttiin pelkuriksi ja kehotettiin häntä kääntämään aseensa mieluummin Golania miehittäviä IDF:n sotilaita kuin syyrialaisia vastaan.

Syyrian ihmisoikeusjärjestö syytti turvallisuusjoukkojen syyllistyneen ihmisoikeusrikoksiin avaamalla summittaisen tulen aseistamattomia siviilejä kohti surmaten ja haavoittaen heistä kymmenittäin.
Hallituksen valvoma TV-asema kertoi, että Daraan mielenosoituksissa oli surmattu 19 poliisia ja haavoitettu 75.

LATAKIAN kaupungissa turvallisuusjoukot tulittivat kovilla ammuksilla väkijoukkoja haavoittaen useita ja mahdollisesti surmaten muita. Syyrian viranomaiset eivät päästä ulkomaisia journalisteja maahan ja siellä työskenteleviä valvotaan tarkasti, minkä johdosta luotettavien tietojen saaminen maasta on vaikeaa ja sattumanvaraista.

SYYRIAN kansallinen ihmisoikeusjärjestö kertoi, että 30 ihmistä oli surmattu perjantaina Daraan kaupungissa, kolme maan keskiosan kaupungissa Homsissa ja neljä Damaskoksen Harastan ja Douman lähiöissä.

Bashar Assad lupasi antaa kansalaisuuden 200 000 kurdille, joilta se oli kielletty, mutta tämä ei saanut kurdeja rauhoittumaan, jotka osoittivat mieltään Assadin lupausta seuraavana päivänä Syyrian koillisosan kurdialueilla. Demokraattisen kurdipuolueen korkea jäsen Hassan Kamel totesi, että Assadin lupaus kansalaisuudesta vain kiihotti kurdeja mielenosoituksiin, sillä he vaativat demokratiaa, vapautta ja kulttuurinsa huomioimista.

Aktivistit ja silminnäkijät kertoivat, että tuhansia kurdeja, useimmat heistä nuoria, marssi kurdien Qamishli-kaupungissa maan koillisosassa huutaen: Ei kurdi, ei arabi, Syyrian kansa on yksi.

SYYRIAN virnaomaiset väittävät, että ulkomaiset kiihottajat ovat sekoittuneet mieltään osoittaviin kansalaisiin avaten tulen poliiseja ja mielenosoittajia vastaan vetääkseen maan väkivaltaan ja aiheuttaakseen kaaosta. Näin kertoi Syyrian ulkoministeri Walid Muallem ulkomaitten lähettiläille Damaskoksessa. Sisäministeriö syyttää ulkomaisten avustajien kiihottaneen salaliittolaisia tulittamaan protestoijia aiheuttaakseen kiistaa kansan ja turvallisuusjoukkojen välille. Ulkomailla toimivat toisinajattelijat puolestaan syyttävät valtion edustajia mielenosoittajien häpäisemisestä väittäessään Israelin ja USA:n olevan väkivaltaisuuksien aiheuttajia. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=2158563. EGYPTIN mielenosoitukset eivät ole vielä ohi. Kahden ihmisen kerrotaan saaneen surmansa sotilaitten ja mielenosoittajien välisissä kahinoissa. Mieltään osoittavat alkavat olla kärsimättömiä korkean sotilasneuvoston hitaaseen tahtiin demokratian soveltamiseksi, ja toiseksi yhä useampi on alkanut osoittaa mieltään Israelia vastaan. Vaikka sotilaat valvovat panssareineen Israelin lähetystötaloa Kairossa, mielensoittajat kokoontuivat sen edustalle vaatien rauhansopimuksen mitätöimistä ja suhteitten katkaisemista Israelin kanssa. Jotkut uskaliaat yrittivät poistaa lähetystön katolle pystytetyn Israelin lipun epäonnistuen siinä.

TOISET mielenosoittajat kokoontuivat kiellosta huolimatta Kairon Tahrir-aukiolle, josta on tullut heidän symbolinen kokoontumispaikkansa. He polttivat siellä Israelin lippuja ja heiluttivat palestiinalaisten omaksumaa lippua, joka on sama kuin Jordanian lippu ilman tähteä, ja jossa on Ilmestyskirjan neljän ratsastajan värit. Palestiinan lippuja oli ripustettu myös läheisen moskeijan ja asuintalojen ikkunoihin. Muslimiveljeskunnan ote alkaa tuntua yhä selvemmin.

Ensimmäisen kerran mielenosoitusten alkamisen jälkeen ihmiset päästettiin lähelle Israelin lähetystöä, mikä herättää kysymyksen, onko sotilasneuvoston politiikka kääntynyt entistä selvemmin Israelia vastaan palestiinalaisia suosivaksi? Merkkejä siitä on muitakin.

Mielenosoittajat kantoivat suurikokoisia plakaatteja, joissa muistutettiin toukokuun 15. päivästä, joka on Israelin itsenäisyyspäivä, mutta jota arabit kutsuvat nimellä katastrofi, nagba. Plakaateissa vaadittiin kolmannen intifadan aloittamista toukokuun 15. päivänä. Samana päivänä Turkissa toimivan IHH:n lähettämän flotilla II:n odotetaan pyrkivän Gazan kaistalle 20 aluksen ja 4000:n vapaaehtoisen aktivistin voimin. Palestiinalaiset blogaajat kehottavat miljoonaa palestiinalaista ja aktivistia kokoontumaan Israelin rajoille pyrkien kiihottamaan heitä murtamaan Israelin puolustuksen. FaceBookissa julkistettu kehotus sai 100 000 innostunutta vastaajaa ja lienee kasvanut siitäkin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/1434534. UUTISOTSIKOITA

- USA:n ja Israelin suhtautuminen Syyrian mielenosoituksiin ja skitzofreeninen. Tuskin kukaan aloittaisi surutyön, vaikka Bashar Assadin hallitus kaatuisikin, mutta pelkona on, että sen tulisi korvaamaan Iranin johtama ääri-islamilainen hallitus. Sekä USA:n että EU:n johtajisto on todennut, ettei Libyan tapainen monikansallinen sotilas-operaatio olisi mahdollinen Syyrian tapauksessa, sillä arabimaat vastustaisivat sitä kuten myös länsivallat. Siispä vain odotetaan ja katsotaan, kenen kantti kestää. Samasta syystä Assadin hallitusta vastustavia oppositioryhmiä ei tueta rahallisesti tai sotilaallisesti. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/143448

- Jerusalem on ollut juutalaisten ikävän ja odotusten keskus vuosisatojen aikana galutissa, hajaannuksissa, mutta nyt pormestari Nir Barkat haluaa laajentaa johtamansa Israelin pääkaupungin kansainväliseksi kulttuurikaupungiksi, jossa 10 miljoonaa ihmistä vierailisi vuosittain. Hänen esityksensä on herättänyt sekä myötätuntoa että epäilyksiä, että se entisestään laajentaisi sekuläärin ja uskonnollisen väestön erimielisyyttä kaupungin luonteesta. Kukaan ei voi kieltää sitä, että haredi- ja ortodoksi-juutalaisten osuus kaupungin väestöstä kasvaa muita nopeammin, mikä voi edelleen kärjistää eri väestöryhmien välistä erimielisyyttä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/143417

- IDF:n sotilaat ja Itamarin turvallisuusjoukot havaitsivat perjantaina puolenyön aikaan kahden arabin lähestyvän Itamarin turva-aitaa. Heihin kohdistettiin valonheittäjät ja heitä kehotettiin antautumaan, mutta he pakenivat läheiseen arabikylään eikä heitä saatu kiinni. Sotilaat suorittivat etsintöjä arabikylässä ilman tulosta, mutta löysivät Israelin vastaista materiaalia, PLO:n lippuja ja muuta. Itamarin kylän asukkaat tekivät seuraavana päivänä mielenosoitusmarssiin arabikylän liepeille polttaen yhden auton, mutta muuta väkivaltaa ei sattunut. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/143449

- WikiLeaks: Puolustusministeriön poliittis-turvallisuus-osaston johtaja Amos Gilad totesi 2005, että hän on huolissaan aikoinaan Gazassa toimineen vahvan miehen Mohammed Dahlanin mielenterveydestä todeten, että se heikentyy nopeasti. http://www.haaretz.com/print-edition/ne ... d-1.355031

- Israelin diplomaattinen lähetystö evakuoitiin Norsunluurannikolta vahvan tulituksen aikana, joka haavoitti lähettiläs Daniel Saadaa. Heidät saattoi turvaan vahvasti aseistettu YK:n sotilasosasto. Tilanne siellä on sekava, entinen presidentti on linnoittautunut presidentin linnaansa eikä suostu poistumaan. http://www.haaretz.com/news/diplomacy-d ... n-1.355019

- Jerusalemin kevytrautatie avaa vihdoinkin ovensa matkustajille. H-hetki on 17.04.2011, päivää ennen pääsisäisjuhlakauden, pessahin, alkamista. Tilaisuutta odotetaan sekä helpottuneina että pelokkaina, sillä onnettomuuksia on tapahtunut jo koeajojen yhteydessä, miten sitten, kun ne porhaltavat täysillä ahtailla kaduilla. http://www.haaretz.com/print-edition/fe ... d-1.355049

- USA teki päätöksen antaa 205 miljoonaa USD Iron Dome järjestelmän edelleen kehittämiseksi. IDF onnittelee itseään sen onnistuneesta debytistä, mutta muistuttaa, että yksi torjuntaohjus maksaa 25 000 USD, ja yksi patteristo 50 miljoonaa. http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=215924

- IDF on laatinut Gazan kaistasta yksityiskohtaisen kartan, johon on merkitty 3000 erityisen herkkää kohdetta, joiden vahingoittamista tulee varoa kaikin tavoin. Niihin kuuluvat YK:n ja muitten kv. järjestöjen rakennukset, koulut ja instituutiot. http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=215889

- Saudi Arabian kuningas Abdullah on tainnut pystyä tyynnyttämään kansansa tyytymättömät kansalaiset ainakin toistaiseksi luovuttaen 91 miljardia USD, jolla tuetaan lukuisten epäkohtien korjaamista ja parannetaan kansan elintasoa. Tarjous koskee yksityisiä kansalaisia eikä vain järjestöjä tai instituutioita, jonne varat voisivat helposti kadota täysin korruptoituneessa maassa. Hän asetti jopa erityiskomitean tutkimaan korruption poistamista maasta. http://www.jpost.com/Features/InThespot ... ?id=215870

- ISRAEL johtaa NASA:n kanssa suunniteltua virtuaalimatkaa avaruudessa, jonka esitys web-sivuilla alkaa tänä iltana. Se esitetään Bareket-observatorion web-sivulla. Katsojat voivat tulla mukaan matkalle osoitteesta: Sunday and Monday at 9-11 p.m. Israel local time, 6-8 p.m.
www.nasa.gov/offices/education/pr ograms/national/dln/webcast/webcast.html

Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2552
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron