Kolumni, poikkeuksellisesti tällä tavoin. Pekka Sartola

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

Kolumni, poikkeuksellisesti tällä tavoin. Pekka Sartola

ViestiKirjoittaja pike464 » Pe 08 Heinä, 2011 0:09

MTV3 Huomenta Suomi aamuohjelma, 21.6.2011. Klo 0750

21.06.2011

Kolumni, poikkeuksellisesti tällä tavoin.

Lauri Karhuvaaran haastateltavana oli Mosab Hassan Yousef, Hamasin poika kirjan kirjoittaja, entinen aktiivi terroristi josta tuli kristitty. Hän palveli lähes 10 vuotta Shabakin, Israelin sisäisen vastavakoilun agenttina paljasten useita Hamasin suunnitelmia ja estäen siten mm itsemurhaiskuja. Hänen isänsä oli yksi Gazan Hamasin perustajajäsenistä, joka on siis Egyptiläisen Muslimiveljeskunnan etäispääte.

Haastattelija oli alusta alkaen enemmän kuin vain hämmästynyt, hän jätti kääntämättä suuren osan hyvin oleellisista vastauksista ja näytti kirjoittajan mielestä, keskittyvän ennemminkin palestiinalaisten asian puolustamiseen ja Israelin toimien kyseenalaistamiseen kuin etsivä kokonaisvaltaista totuutta. Ohjelman editoija oli valinnut jo ennakolta, ilmeisesti tiedostamatta suoran lähetyksen sisältöä, kuvia Gazasta, raunioista, köyhälistöstä, lapsista ja mielenosoituksista, haluten ilmeisesti näin luoda selvästi yksipuolista kuvaa Gazan tilanteesta. Onneksi lähetys oli suora, nauhoitetusta olisi varmasti poistettu useita merkittäviä osia, mutta näin parempi.

Karhuvaara oli usean vastauksen jälkeen aivan äimän käkenä, olen harvoin nähnyt häntä sellaisessa tilassa jossa hänen vankat ennakkoasenteensa murenivat kerta toisensa jälkeen. Kristinuskon ja islamin väliseen uskonnolliseen debattiin hän ei edes kajonnut kuin ohimennen. Sikäli valitettavaa, sillä kyse ei tietenkään ole Karhuvaaran vaan haastateltavan mielipiteistä. Tässä kohden hyvä journalistiikka ja sen noudattaminen olisi ollut paikallaan.
Olen joutunut hieman editoimaan tekstiä sillä hyvin harvoin suorasta haastattelusta syntyy suoraan painokelpoista, mitään oleellista ei luonnollisestikaan ole poistettu.

K. kysymys

V. - vastaus

K. Hyvää huomenta Mosab ja tervetuloa ohjelmaamme.

V. Huomenta ja kiitos.

K. Mitä ajattelet Hamas organisaatiosta?

V. Hamas on terroristijärjestö joka on tehnyt useita hyökkäyksiä kohteinaan siviilit, se on vastuussa monien israelilaisten kuolemasta, samoin palestiinalaisten ja muiden maiden kansalaisten kuolemista.

K. Mutta Mosab, sinä olet palestiinalainen, isäsi oli eräs Hamasin perustajista, kuinka sinä voit sanoa noin?

V. Koska se on totuus organisaatiosta, synnyin palestiinalaiseksi ja aivan Hamasin sydämessä, ja se tapa toimia on tuon organisaation luonne.

K. Mutta eikö Hamas halua omaa itsenäistä valtiota ja ole ennemminkin vapautusorganisaatio? Mitä sinä sanot?

V. Jos niin on, niin miksi he eivät tunnusta tosiasioita ja hyväksy v.1967 rajoja, vaan haluavat tuhota Israelin. Heidän tavoitteenaan on tuhota Israel eikä perustaa valtiota nimeltä Palestiina.

K. Oletko keskustellut isäsi kanssa?

V. Olemme keskustelleet näistä asioista, ja tosiasia on että isäni ei tiennyt että olen toiminut Hamasia vastaan useita vuosia Israelin agenttina, joten me emme ole keskustelleet kovinkaan pitkään aikaan. Hän on tiennyt aina asenteeni, sen että olen liikettä vastaan, vastustan väkivaltaa, hän tietää etten ole ihmisiä vastaan vaan liikettä vastaan joka käyttää väkivaltaa saavuttaakseen poliittiset tavoitteensa.

K. Kunnioittaako hän sinua, mitä isäsi ajattelee sinusta tänään?

V. Hänen sydämensä on murtunut koska se mitä tein on vastaan sitä mihin hän on uskonut ja toiminut, hän ei hyväksy minua mutta olen varma siitä että eräänä päivänä hän ymmärtää että mitä tein oli oikein.

K. Mitä ajattelet Israelista, Israelin armeijasta ja heidän hyökkäyksistään, toimiiko se oikein?

V. Tiedän että Israel on demokraattinen valtio ja pidän itseäni israelilaisena, rakastan heitä, palvelin Israelin valtiota ja uskon että sillä on oikeus elää rauhassa ja suojella itseään ihmisiltä joiden tarkoitus on tuhota se. En tällä tarkoita sitä että hyväksyn kaiken mitä Israel tekee, kuten jokaisella israelilaisella niin minullakin on oikeus mielipiteisiin hallitusta vastaan, en hyväksy kaikkea mitä se tekee, mutta uskon että heillä on oikeus elää rauhassa ja puolustaa itseään Irania ja islamilaista uhkaa vastaan.

K. Syntyjäsi olet islamilainen, mutta mitä sinä olet nyt?

V. Synnyin muslimiksi, ja opiskelin islamin uskontoa hyvin huolellisesti, tunnen Koraanin kielen ja profeetan käyttäytymisen ja havaitsin että islam ei ole muuta kuin valhetta. Se saa aikaan väkivaltaa ja on oman ideologiansa vanki. Tänään olen Jeesuksen Kristuksen seuraaja, ja tavoitteeni on paljastaa islamin valheet ja siten auttaa omaa kansaani näkemään valo ja Jeesuksen Kristuksen rakkaus.

K. Onko Jeesuksen Kristuksen valo sitä että sanot islamin olevan valhetta,

V. Se on valoa että osoitat jollekulle että islam on valhetta, se on valhetta siksi että se lähettää ihmisiä kuolemaan, käyttää väkivaltaa ja saa maailmaa sekasorron valtaan. Miksi meidän lähes kaikki terroristimme ovat taustaltaan muslimeja, se on ongelma. On ihmiset jotka eivät tunne islamin todellista tavoitetta ja minun tavoitteeni on kertoa heille islamin todellinen luonne. Sillä minun kansani tarvitsee oikeuden elää vapaana omasta jumalastaan.

K. Mosab Hassan, minä tunnen hyvin monia islamilaisia ihmisiä ja he uskovat omaan uskontoonsa ja elävät sen mukaan ja nyt sinä sanot että se on valhetta. Että se on aggressiivinen uskonto, kuinka voit sanoa näin?

V. Suuri osa muslimeista on ns perinteisiä muslimeja, he ovat syntyneet muslimeiksi ja heillä on islamilainen identiteetti, mutta valtaosa heistä ei seuraa islamin käskyjä (askeleita). Mutta kun he ymmärtävät islamia ja Koraania, ja he seuraavat Muhammadin ohjeita heistä tulee terroristeja. Al Qaida, Hamas, Hizbollah, ja kaikki terroristiryhmät seuraavat täsmällisesti Muhammadin askeleita, siis islamin profeettaa. Muslimien enemmistä ei ole terroristeja luonnostaan sillä he eivät ymmärrä islamin todellista luonnetta.

K. Jälleen kerran, miten sinä voit sanoa noin? Siis kaikkien näiden terroristien alku on profeetassa Muhammadissa.

V. Yksinkertaisesti siksi että islamin kirjojen mukaan, Koraani, sunna, hadithit ja al Bukhari ja al Muslim, me löydämme selvät Muhammadin ohjeet, tappakaa ihmiset jotka eivät usko häneen, kiihottakaa sotaan, valloittakaa sivilisaatio ja hänen tavoitteenaan oli rakentaa islamilainen globalisaatio, maailmanvalta. Siispä Muhammadin oma käyttäytyminen antaa ohjeet ymmärtää islamin todellisen luonteen.

K. Kovia sanoja Mosab. Mutta missä on rakkaus?

V. Ensinnäkin, jos rakastat jotakuta, haluat kertoa hänelle totuuden. Rakastan kansaani, rakastaan muslimeja, he ovat ihania ihmisiä mutta minä haluan kertoa heille totuuden heidän omasta jumalastaan jota he palvovat.
**
Mosab Hassan Yousef on saanut Global Islam järjestöltä kuolemantuomion, se perustuu suvaitsevaisen islamin opetukseen ja suoraan Muhammadin käskyyn. Jokainen joka hylkää islamin opin ja kääntyy toiseen uskontoon, ansaitsee kuoleman. Yousef asuu tätä nykyä USA:ssa ja on Israelin kansalainen.

Hyvää kesää.
Seitsemän sinettiä kirjaa viimeistellessä.
Pekka Sartola

http://www.ajanteos.com/kolumniParent.php"Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti".
Avatar
pike464
 
Viestit: 1058
Liittynyt: Su 01 Helmi, 2009 2:54
Paikkakunta: YLÖJÄRVI

Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron