Israel-raportti 29. syyskuuta 2011

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

Israel-raportti 29. syyskuuta 2011

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » To 29 Syys, 2011 23:53


29. syyskuuta 2011

TÄMÄN VIIKON UUTISIA:
» 1. KAIKKI JATKUU TAVALLISENA VIIME VIIKON YK-FIASKON JÄLKEEN
» 2. ONKO TYÖVÄENPUOLUE HERÄÄMÄSSÄ JA TYÖNTÄMÄSSÄ KADIMA-PUOLUEEN SIVUUN?
» 3. SUURIN ERO LIKUD-PUOLUEEN JA KADIMA-PUOLUEEN/TYÖVÄENPUOLUEEN VÄLILLÄ KOSKIEN RAUHANNEUVOTTELUJA
» 4. LYHYESTI
» 5. TÄNÄÄN JUUTALAISKANSA JUHLII UUTTA VUOTTA

* * * * * * * * * * * *

1. KAIKKI JATKUU TAVALLISENA VIIME VIIKON YK-FIASKON JÄLKEEN

Poliittista tsunamia ei tullutkaan. Sitä ennustettiin Palestiinan YK- jäsenyysanomuksen seurauksena viime viikolla. Prosessi on kuitenkin vielä pahasti kesken, ja YK:n turvallisuusneuvoston jäsenten keskuudessa käydään paljon poliittista juonittelua siitä, miten käsitellä palestiinalaishallinnon anomusta. Yhdysvallat pyrkii estämään enemmistön syntymisen anomuksen hyväksi viidentoista neuvoston jäsenen keskuudessa välttääkseen käyttämästä veto-oikeuttaan, joka edelleen murentaisi sitä vähää luottamusta, joka USA:lla mahdollisesti vielä on arabimaailmassa. Asioiden käsittely voi jatkua viikkoja tai jopa kuukausia. YK:n yleiskokouksen äänestyksessä, jolla on vain tietty moraalinen merkitys, palestiinalaishallinnon anomus kuitenkin varmasti saavuttaa enemmistön tuen siksi, että muslimimaat kannattavat sitä.

Pöly on tuskin laskeutunut YK:n tapahtumista, joiden aikana myös presidentti Barack Obama piti yllättävän ystävällisen puheen Israelia kohtaan. Mutta tiistaina asiat palautuivat normaaleiksi Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clintonin hyökätessä Israelia vastaan sen hyväksyttyä 1 100 juutalaisen asunnon rakentamisen Jerusalemin naapurustoon Giloon. Clinton kuvaili tätä liikettä vahingolliseksi jatkuville ponnisteluille neuvottelujen jatkamiseksi ja sanoi sen heikentävän osapuolten välistä luottamusta. Useat eurooppalaiset poliitikot liittyivät joukkoon nimittäen rakentamista "provosoivaksi".

Kommentti:
Yhdysvaltojen ja Euroopan olettaisi asettavan kovan kovaa vastaan, kun Abbas suhtautuu torjuvasti neuvotteluihin ja kieltäytyy palaamasta neuvottelupöytään. Sen sijaan ensimmäiseksi molemmat jatkavat automaattista Israelin tuomitsemista. On totta, että kansainvälinen yhteisö on syistä, jotka eivät ole täysin johdonmukaisia, pitäneet vuosikymmenien ajan laittomina niitä alueita, jotka kuuluvat Jerusalemin sisälle mutta sijaitsevat Vihreän linjan toisella puolella. Mutta on ennen kaikkea erittäin hyviä syitä siihen, miksi ei pitäisi tehdä niin ja toiseksi erittäin hyviä syitä olla keskittymättä tähän asiaan juuri nyt.

Gilon alue, jossa rakentaminen on tarkoitus aloittaa, oli kokonaan tai osittain juutalaisten omistuksessa ennen Jordanian miehitystä vuonna 1948. Juutalaiset ostivat sen 1900-luvun alussa kuten he ostivat muitakin alueita toiselta puolelta sitä, mitä myöhemmin rajoitti Vihreä linja. Tämän perusteella sekä sen perusteella, että Israel valloitti tämän alueen puolustussodassa Jordanian miehitysvaltiolta, on hyviä syitä pitää aluetta laillisena.

Ainakin on enemmän kuin tarpeeksi syitä antaa tämän asian olla ennen lopullisia asemaa koskevia neuvotteluja. Yhdysvallat on keskittynyt vaatimaan juutalaisia kehittämään sellaista, mitä kaikki israelilaiset periaatteessa pitävät olennaisena osana pääkaupunkiaan ja mitä he eivät missään rauhansopimuksessa ole valmiita antamaan pois. Tämä USA:n vaatimus murentaa israelilaisten luottamusta USA:han. Mutta mikä vielä tärkeämpää, tällainen käytös on pelaamista Abbasin hyväksi, ja se rohkaisee häntä hänen torjuvassa asenteessaan. Ei pidä unohtaa, että Obaman vaatimus jäädyttää siirtokuntien rakentaminen antoi Abbasille tekosyyn välttää neuvotteluja alun alkaen. Miksi varustaa Abbasia enemmillä ilmaisilla ammuksilla?


2. ONKO TYÖVÄENPUOLUE HERÄÄMÄSSÄ JA TYÖNTÄMÄSSÄ KADIMA-PUOLUEEN SIVUUN?

Israelin työväenpuolue , jolla on rikas historia ja perinteet Israelin johtamisessa, valitsi uuden johtajansa viime viikolla. Puolue on käynyt läpi erittäin vaikeita aikoja viime vuosina ja on pudonnut yli 20:sta Knessetin paikastaan nykyiseen kahdeksaan. Shelly Yachimovich päihitti entisen puoluejohtaja Amir Peretzin siitä huolimatta, ettei yksikään Knessetissä oleva työväenpuolueen jäsen kannattanut häntä. Yachimovitz sai 54 prosenttia äänistä ja ottaa johtoonsa puolueen, joka on käynyt läpi sisäisiä riitoja ja jopa hajoamisia. Ei kauaa sitten entinen johtaja Ehud Barak erosi vieden mukanaan viisi edustajaa uuteen puolueeseensa nimeltään Atzmaut (itsenäisyys).

Yachimovichin valinnan jälkeen Kadima-puolueen johtaja Tzipi Livni soitti onnittelupuhelun sanoen: "Näen työväenpuolueen luonnollisena kumppaninamme sionistisella polulla tulevaisuuden rauhaan ja oikeudenmukaiseen yhteiskuntaan." Toistaiseksi muutkin työväenpuolueen jäsenet ovat ilmaisseet tukensa ensimmäiselle naispuoliselle puoluejohtajalle sitten legendaarisen Golda Meirin, mutta on myös huhuja tulevista puolueen sisällä tapahtuvista jakaantumisista.

Kommentti:
Entinen toimittaja Shelly Yachimovich, joka tuli Knessetiin ensimmäistä kertaa vuonna 2006, on raikas tuulahdus työväenpuolueessa. Hänen tyylinsä on suoraviivaista ja hän antaa vaikutelman rehellisestä ja vilpittömästä poliitikosta, joka ei ole opportunisti. Hänen johdollaan työväenpuolue saattaa hyvinkin saada takaisin jotakin vanhasta vahvuudestaan. Jos näin on, puolue todennäköisesti varastaa ääniä Kadima-puolueelta ja Tzipi Livni saattaa jopa nähdä, että hänen "luonnollinen kumppaninsa" johtaa hänen oman puolueensa hajoamiseen.

On vaikea löytää Kadima-puolueelle paikkaa poliittisella kartalla, jos työväenpuolue palautuu jälleen omaksi itsekseen. Kadima luotiin suorittamaan yhden miehen, Ariel Sharonin ohjelmaa, ja hänen lähdettyään puolue ei ole muodostanut omaa identiteettiään, vaan sen päätehtävänä näyttää olevan taistelu Likud-puoluetta vastaan. Se on periaatteessa "ei-Likud-puolue", jolla on useita poliittisia opportunisteja johtajistossa, mutta sillä ei ole ainutlaatuista poliittista ohjelmaa. Kadiman oikeistosiipi voisi yhtä hyvin äänestää Likudia ja sen vasen siipi työväenpuoluetta.

Koska politiikassa ei ole kyse vain poliittisista ohjelmista vaan myös karismaattisista persoonallisuuksista, tämä voisi muuttua, jos Kadima-puolue löytää karismaattisemman johtajan. Mutta Livnin ollessa ruorissa mikään ei todennäköisesti muutu. Lisäksi työväenpuolue saa kansalaisilta syvää sympatiaa historiansa takia. Myös yhteiskunnallisten mielenosoitusten ollessa nyt käynnissä työväenpuolueella on ehkä eniten voitettavaa ja Likudilla, yksinkertaisesti koska se on hallitseva puolue, on eniten menetettävää.


3. SUURIN ERO LIKUD-PUOLUEEN JA KADIMA-PUOLUEEN/TYÖVÄENPUOLUEEN VÄLILLÄ KOSKIEN RAUHANNEUVOTTELUJA

Kommentti:
Mitä seurauksia on siitä, hallitseeko tämä tai tuo puolue Israelia rauhanprosessin kuluessa? Tänään Likud ohjaa alusta, mutta entä jos Livnin unelma täyttyy ja hän luo hallitusyhteistyön työväenpuolueen kanssa? (Tämä on epätodennäköistä, mutta pohditaan mahdollisuutta.) Likud edustaa erilaista ajattelua kuin Kadima ja työväenpuolue. Netanyahun tunnetut sanat palestiinalaishallinnolle " jos he antavat, he saavat - jos he eivät anna, he eivät saa" ovat enemmän kuin pelkkiä sanoja. Ne edustavat näkökulmaa, joka pitää juutalaisten oikeuksia luonnollisina koko historiallisessa Israelissa. Netanyahulle Juudean ja Samarian jättäminen merkitsee epäoikeudenmukaisuuden hyväksymistä. Nämä ovat Netanyahun ymmärryksen mukaan alueita, joille juutalaiset oikeutetusti kuuluvat, ja näiden alueiden jättäminen on suuri myönnytys Israelin taholta. Se ei ole jotain kevyesti pois annettavaa.Toisaalta, työväenpuolueelle ja (puolelle) Kadima-puolueesta näiden alueiden jättäminen nähdään luonnollisena. Ne pitävät Israelin läsnäoloa tällä alueella epäoikeudenmukaisena - ne ovat ostaneet poliittisesti korrektin näkemyksen asiasta.

Tällä on paljon eroa käytännössä. Koska Netanyahulle luopuminen Juudeasta ja Samariasta on valtava hinta maksettavaksi, nykyinen pääministeri haluaa jotain vastineeksi. Mutta jos, kuten on asian laita Kadiman ja työväenpuolueen näkökulmasta, Shilon ja Hebronin kukkulat tai Länsimuurin (Itkumuurin) kivet eivät eroa muista kukkuloista ja kivistä, nämä voidaan antaa pois kauniiden sanojen vastineeksi. Tämä on myös syy, miksi Abbas tällä viikolla kuvaili Netanyahua kovimmaksi Israelin pääministeriksi, jonka kanssa hän on neuvotellut, ja kaksi vuotta Abbas on kieltäytynyt neuvottelemasta hänen kanssaan käyttäen tekosyynä siirtokuntien rakentamisen jatkamista.

Netanyahulla on rajansa, joita hän ei ylitä (vaikka nämä rajat ovat muuttuneet vuosien kuluessa), ja palestiinalaishallinto on tottunut puhumaan israelilaisille poliitikoille, jotka aina myöntyvät lopulta, varsinkin kun maailman mielipide kääntyy heitä vastaan. Vaikka Netanyahu on myös myöntynyt monissa asioissa, hän on toistaiseksi kieltäytynyt myöntymästä useissa keskeisissä kysymyksissä, kuten vuoden 1967 linjojen hyväksymisessä, kysymyksessä Jerusalemin jakamisesta ja pakolaisten paluussa. Hän vaatii myös Israelin tunnustamista juutalaisena valtiona.

Netanyahun lähestymistapa vastaa yleisesti israelilaisten näkemystä, ja monet ovat oikeutetusti ylpeitä kuullessaan pääministerinsä esittelevän anteeksipyytelemättä heidän näkökulmaansa asiasta. Jos maailma haluaa "vain rauhaa", se ei voi sulkea korvaansa tältä tarinalta - vaikka se vaikeuttaa maailman usein mustavalkoista käsitystä konfliktista.


4. LYHYESTI

Länsimuurilla (Itkumuuri) on tehty näinä päivinä valmisteluja satojen tuhansien rukoilijoiden saapumiseksi suurten juhlapäivien aikana. Insinöörit saapuivat muurille viime viikolla tutkiakseen kivien turvallisuutta ja irrottaakseen murenevia osia. Lisäksi muurin kivien väliin laitetut paperilaput poistetaan ja siirretään erityiseen arkistoon. Ennen lappujen poistoa työntekijöiden täytyy kylpeä mikvehissa (rituaalikylvyssä). Lisäksi heidän on käytettävä erityisiä puukeppejä ylettyäkseen korkeammalla oleviin lappuihin. Metalli on kiellettyä, koska sitä pidetään epäpuhtaana. Itkumuurin rabbi Shmuel Rabinowitz valvoo lappujen poistoa ja varmistaa, ettei kukaan avaa lappuja ja lue niihin kirjoitettuja rukouspyyntöjä. Puhdistusoperaation lopuksi rabbi rukoilee työntekijöiden omien rukousten toteutumiseksi.

Ben-Gurionin yliopiston (BGU) tutkimusryhmä on löytänyt syviä makean veden lähteitä, jotka kumpuavat Kuolleen meren pohjalta ja auttavat täydentämään hupenevaa vedenjakelua, raportoi Jerusalem Post. Kuolleen meren pohjavesilähteet ovat olleet tiedossa ja näkyvissä vuosikymmeniä, sillä ne tuottavat väreitä veden pinnalle, mutta nykyinen tutkimus on antanut tiedemiehille mahdollisuuden tutkia lähteitä, jotka ovat silmältä piilossa. Lähteitä löytyy paikoittain jopa 30 metrin syvyydestä, ja suurin tähän mennessä havaittu lähde oli 15 metriä halkaisijaltaan - joidenkin lähdejärjestelmien ollessa yhteensä satoja metrejä pitkiä. Vesi näyttää suihkuavan lähteistä lähes koko ajan. Vaikka lähteistä mereen kumpuava veden määrä ei ole suuri verrattuna siihen veden määrään, jota juoksutetaan lukuisiin käyttötarkoituksiin Israelissa, Jordaniassa ja palestiinalaishallinnon alueella, se on kuitenkin mittava osuus tutkimusryhmän johtajan professori Jonathan Laronnen mukaan. Erillinen saksalaisen tutkijatiimin tekemä samanaikainen tutkimus paljasti hiljattain löydettyjä pieneliöstöjä merenpohjassa näiden samojen lähteiden lähettyvillä. Joidenkin nyt löydettyjen pieneliöiden ei ole koskaan aikaisemmin havaittu selviävän niin suolaisessa ympäristössä.

Israelin museon ja Googlen uuden kumppanuuden ansiosta viisi täydellisintä Kuolleen meren kääröä - mukaan lukien kuuluisa Jesajan käärö - kuvattiin erittäin korkealla resoluutiolla, ja ne ovat nyt katseltavina verkossa tarkkuudella, joka ylittää ihmissilmän näkökyvyn. Freelance-valokuvaaja Ardon Bar Hama, joka on yksi maailman johtavista asiantuntijoista vanhojen tekstien valokuvaamisessa online-katselua varten, käytti 50 000 dollarin arvoista kameraa, joka kuvaa 1200 megapikselin tarkkuudella. Google käyttää cloud computing -järjestelmää tallentaakseen jättiläiskuvia, jotta ihmiset voivat selata kääröjä matkapuhelimissaan. Käyttäjät voivat myös korostaa suosikkisäkeitään ja lähettää niitä Twitter- tai Facebook-sivuilleen tai kommentoida säkeitä sivustolla kansainvälisessä keskustelussa. Jesajan käärö on myös käännetty rivi riviltä, jolloin katsojat voivat etsiä tiettyjä lauseita tai jakeita tavallisilla hakukoneilla englanniksi. Kiinalainen jae-jakeelta-käännös valmistuu pian, sillä Raamatun tutkiminen on erittäin suosittua Kiinassa, sanoivat Israelin museon virkailijat.


5. TÄNÄÄN JUUTALAISKANSA JUHLII UUTTA VUOTTA

Syyskuun 28. päivän auringon laskusta syyskuun 30. päivän pimeän tuloon juutalainen kansa juhlii uuden juutalaisen vuoden 5772 alkua. Uusi vuosi alkaa juutalaisen kalenterin mukaan Tishrei kuukauden 1. päivänä. Hepreaksi Uusi Vuosi - Rosh Hashanah - tarkoittaa kirjaimellisesti "vuoden päätä".

Rosh Hashanah -juhlan aikana korostetaan erityistä suhdetta Jumalan ja ihmiskunnan välillä ja riippuvuuttamme Jumalasta Luojanamme ja ylläpitäjänämme. Toisin kuin uudenvuodenpäivänä monissa kulttuureissa, juutalaiselle uudelle vuodelle on ominaista enemmänkin rukous ja itsetutkistelu kuin juhliminen.

Raamattu viittaa Rosh Hashanahiin " trumpetteihin puhaltamisen päivänä " (Moos. 23:24). Yksi tärkeimmistä juhlamenoista on kuulla shofarin (oinaan sarvi) ääni synagogissa. Molempina päivinä soitetaan yhteensä 100 nuottia. Toinen suosittu käytäntö tämän juhlan aikana on syödä hunajaan kastettuja omenoita, mikä symboloi toivettamme makeasta uudesta vuodesta. Muut perinteiset ateriat sisältävät kalanpäitä ("olkaamme kuin pää eikä häntä") ja granaattiomenia ("olkaamme yhtä täynnä hyviä tekoja kuin granaattiomena on täynnä siemeniä"). Perinteinen tervehdys Rosh Hashanah -juhlan aikana on: "Shana Tova!" - "Hyvää uutta vuotta".

Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2552
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Vuosi 5572

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Pe 30 Syys, 2011 11:04

Vuosi 5572 alkoi. Enää siis 428 vuotta vuoteen 6000 aa.
Eräät ovat ennustaneet, että Jeesus tulee vasta silloin. Jaa.

:D

Onneksi emme tiedä päivää ja hetkeä, jotka Isä oman valtansa nojalla on asettanut!

+

Juutalaisessa uskonnossa on mukana jonkinlaista taikauskoa. Esim. tämä tuore tapahtuma:
"Länsimuurilla (Itkumuuri) on tehty näinä päivinä valmisteluja satojen tuhansien rukoilijoiden saapumiseksi suurten juhlapäivien aikana. Insinöörit saapuivat muurille viime viikolla tutkiakseen kivien turvallisuutta ja irrottaakseen murenevia osia. Lisäksi muurin kivien väliin laitetut paperilaput poistetaan ja siirretään erityiseen arkistoon. Ennen lappujen poistoa työntekijöiden täytyy kylpeä mikvehissa (rituaalikylvyssä). Lisäksi heidän on käytettävä erityisiä puukeppejä ylettyäkseen korkeammalla oleviin lappuihin. Metalli on kiellettyä, koska sitä pidetään epäpuhtaana. Itkumuurin rabbi Shmuel Rabinowitz valvoo lappujen poistoa ja varmistaa, ettei kukaan avaa lappuja ja lue niihin kirjoitettuja rukouspyyntöjä. Puhdistusoperaation lopuksi rabbi rukoilee työntekijöiden omien rukousten toteutumiseksi. "

Itkumuurin kivien välissä olevat rukousaihelappuset on luokiteltu kuin pyhiksi esineiksi.
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2573
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku


Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron