YK:LTA TAAS RIMANALITUS ISRAELIN SUHTEEN

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

YK:LTA TAAS RIMANALITUS ISRAELIN SUHTEEN

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » To 22 Joulu, 2011 23:1222. joulukuuta 2011

TÄMÄN VIIKON UUTISIA:
» 1. YK:LTA TAAS RIMANALITUS ISRAELIN SUHTEEN
» 2. ISRAELILAISET ÄÄRIOIKEISTOLAISET HÄPÄISEVÄT JUUTALAISTA PERINTÖÄ!
» 3. TIISTAI-ILTANA SYTYTETTIIN ENSIMMÄINEN HANUKKAKYNTTILÄ
» 4. LYHYESTI

* * * * * * * * * * * *

1. YK:LTA TAAS RIMANALITUS ISRAELIN SUHTEEN

YK:n turvallisuusneuvoston kuukausittaisessa, Lähi-itää koskevassa tiedotustilaisuudessa, joka pidettiin tiistaina, neljätoista sen viidestätoista jäsenestä käytti tilaisuuden hyväkseen hyökätäkseen Israelia vastaan. Ne syyttivät siirtokuntien rakentamista rauhanneuvottelujen umpikujasta. Yhdysvallat pysyi hiljaa, kun muut maat, yksi toisensa jälkeen, aloittivat suullisen, tuomitsevan tulituksensa. Neuvoston nykyinen puheenjohtaja Vitali Churkin Venäjältä sanoi, että oli "historiallinen hetki", kun neljätoista kansakuntaa astui mikrofonin eteen hyökäten yhteen ääneen Israelia vastaan. Churkin myös sätti Yhdysvaltoja sen tuesta Israelille.

Britannian YK-suurlähettiläs Mark Lyall Grant, joka puhui myös Ranskan, Saksan ja Portugalin puolesta, sanoi: "Israelin turvallisuus ja palestiinalaisten oikeus omaan valtioon eivät ole vastakkaisia tavoitteita ... Mutta niitä ei saavuteta niin kauan kun siirtokuntien rakentaminen ja uudisasukasväkivalta jatkuu." Etelä-Afrikan Yhdysvaltain-suurlähettiläs Baso Sangqu piti siirtokuntarakentamista "pääesteenä kahden valtion ratkaisulle". Israelin YK-tiedottaja Karean Peretz vastasi sanomalla, että "suurin este rauhalle on ollut ja on edelleen se, että palestiinalaiset vaativat ns. paluuoikeutta ja että he kieltäytyvät tunnustamasta Israelia juutalaisena valtiona."

Kommentti:
Tämä turvallisuusneuvoston kokous oli Lähi-itää koskeva tiedotustilaisuus. Aikana, jolloin kymmeniä henkilöitä murhataan päivittäin Syyriassa diktaattorin toimesta, joka käyttää mitä kamalinta väkivaltaa omaa kansaansa kohtaan; kun Egyptin sotilaat käyttävät väärin valtaansa muka demokraattisessa Egyptissä; kun Iran on kehittämässä ydinaseita; kun islamilainen fundamentalismi on nousussa koko alueella; ja kun kristityiltä evätään perustavanlaatuiset ihmisoikeudet ja heitä vainotaan ja he joutuvat pakenemaan alueelta, niin YK:n turvallisuusneuvosto päättää keskittyä juutalaisille tarkoitettujen talojen rakennustoimintaan.

YK ei ainoastaan epäonnistu painopisteiden saamisessa oikein ja siten osoita halveksuntaa omaa peruskirjaansa vastaan, joka puhuu rauhan ja ihmisoikeuksien suojelemisesta, vaan se päättää jahdata Israelin hallitusta, joka on tehnyt enemmän kuin mikään muu edellinen hallitus saadakseen neuvottelut käyntiin. YK:ssa tiistaina ja mediassa tänään Israelin (hyvin rajoitettu) rakennustoiminta siirtokunnissa esitetään syyksi siihen, että neuvottelut eivät ole käynnissä. YK:n virallisilla verkkosivuilla lukee: "Suorat neuvottelut pysähtyivät syyskuun lopussa viime vuonna sen jälkeen kun Israel kieltäytyi laajentamasta siirtokuntien rakentamisen jäädyttämistä." Associated Press (AP) kirjoitti näin: "Israelin ja palestiinalaisten rauhanneuvottelut romahtivat vain viikkoja sen jälkeen, kun ne oli aloitettu uudelleen syyskuussa 2010, koska Israel lopetti 10 kuukautta kestäneen siirtokuntien rakentamisen lykkäyksen."

Nämä ovat räikeitä valheita! Palestiinalaishallinnon johtaja Mahmud Abbas oli kieltäytynyt neuvottelemasta yli vuoden ennen syyskuuta 2010. Siirtokuntien rakentamisen jäädyttämisellä, joka oli ennennäkemätön askel Israelin hallitukselta ja josta Netanyahu maksoi raskaan poliittisen hinnan, oli tarkoitus saada Abbasin takaisin neuvottelupöytään. Voidaan mainita, että siirtokuntien rakentaminen on aina jatkunut aikaisempien neuvottelujen aikana se ei ole koskaan ollut este.

Abbas käytti rakennustoimintaa syynä välttääkseen neuvotteluja, koska hän tiesi ettei Netanyahun hallitus koskaan antaisi hänelle mitä hän halusi. Eli siis Israelin kansa, joka valitsi Netanyahun hallituksen, ei antaisi Abbasille mitä hän halusi. Kansainvälisellä areenalla Netanyahu esitetään usein itsepäisenä ja haluttomana kompromisseihin. Mutta Netanyahun työnantaja on Israelin kansa. Eikä kansa usko Abbasin vaatimusten olevan kohtuullisia.

Mutta mikä saa muutoin älykkäät ihmiset, toimittajat, YK-lähettiläät samoin kuin ne hallitukset, jotka lähettävät heidät, toimimaan uhmaten päivänselviä tosiasioita ja järjen ääntä? Mikä saa heidät toimimaan näin tekopyhästi? Vaikka jotenkin voi ymmärtää, että muslimimaiden johtajat patologisessa vihassaan Israelia kohtaan ovat valmiita sivuuttamaan totuuden ja jopa keksimään kieroutuneen version tapahtumista, niin miksi valaistuneet ihmiset hyväksyvät tämän Israelin-vastaisen propagandan? Eivätkö he ymmärrä, että he heikentävät omaa uskottavuuttaan ja YK:n oikeutusta? Jatkamalla Israelin uhraamista saavuttaakseen poliittisia voittoja muslimimaailmassa he heikentävät hallituselinten kunnioittamista, ensin kansainvälisellä ja pian myös kansallisella tasolla. Toimittajien, diplomaattien ja poliitikoiden on tullut aika kieltäytyä osallistumasta tähän teeskentelyyn.

Mitä tulee Yhdysvaltain hiljaisuuteen YK:n turvallisuusneuvostossa se on häpeällistä. Se merkitsee USA:n ainoan luotettavan Lähi-idän-liittolaisen pettämistä!


2. ISRAELILAISET ÄÄRIOIKEISTOLAISET HÄPÄISEVÄT JUUTALAISTA PERINTÖÄ!

Parin viime viikon aikana on tapahtunut merkittävää kasvua Israelin äärioikeistolaisten ryhmien hyökkäyksissä. Hyökkääjiä on ollut sekä siirtokuntalaisten että Vihreän linjan sisäpuolella asuvien joukossa. Kaksi moskeijaa vahingoittui tulipalossa, toinen niistä Jerusalemissa, ja sanat "Hintalappu" ja "hyvä arabi on kuollut arabi" oli kirjoitettu seiniin. Aiemmin arabien autoja Juudeassa ja Samariassa on poltettu ja kivitetty. Myös arabit, jotka ovat olleet poimimassa satoa oliivipuista, ovat olleet kohteena. Ennennäkemättömässä hyökkäyksessä tällä viikolla viitisenkymmentä ääriliikkeen edustajaa murtautui Efraimin tukikohtaan ja vahingoitti sotilaita ja heitti kivillä sotilaskomentajan autoa.

Uudisasukasyhteisön puhemies on tuominnut iskut jyrkästi, ja pyysi viranomaisia etsimään syylliset ja rankaisemaan heitä. Hanukka-kynttilöiden sytytysseremoniassa tiistai-iltana pääministeri Benjamin Netanyahu vastusti vahvasti ilmiötä ja lupasi, että syylliset otetaan kiinni. "Jollemme lopeta tätä, se leviää", hän sanoi.

Kommentti:
Viimeaikainen kasvu "hintalappuhyökkäyksissä" on seurausta sekä joidenkin siirtokuntien tuhoamisesta että päätöksestä, jonka mukaan vielä useampia siirtokuntia tullaan hävittämään. Jotkut uudisasukkaiden puolestapuhujat viittaavat epäloogisuuteen siinä, että sallitaan arabien laiton rakennustoiminta mutta tuhotaan juutalaisten kodit. He viittaavat myös Gazasta evakuointiin, joka on edelleen traumaattinen kokemus monelle siirtokuntalaiselle ja jäytää heidän luottamustaan viranomaisiin. On myös muita tekijöitä kuten kysymys siitä kuka omistaa maan, jolle jotkut siirtokunnat on rakennettu; hallituksen hiljainen linja siirtokuntalupien suhteen ylipäätään; poliitikkojen ja tiedotusvälineiden osoittama siirtokuntalaisten syrjintä (vai voiko sanoa demonisointi); eikä sovi unohtaa tietenkään arabien hyökkäyksiä siirtokuntalaisia vastaan.

Huolimatta siitä, että "hintalappuhyökkäyksissä" on kyse sekä historiallisesta, turvallisuuteen liittyvästä että poliittisesta kokonaisuudesta, niin näiden seikkojen ja hyökkäysten välillä on kuitenkin ylittämätön kuilu. Mikään ei anna oikeutta tahalliseen hyökkäykseen siviilejä tai heidän omaisuuttaan vastaan. Onneksi toistaiseksi ei kukaan ole saanut surmaansa iskuissa, mutta jos niitä ei pysäytetä, tilanne saattaa hyvinkin muuttua seuraavassa hyökkäyksessä.

Tällaisia asioita juutalainen perintö ei ole opettanut länsimaailmalle. Juutalainen perinne asettaa korkeimman arvon ihmiselämälle, ja meidän länsimaiset oikeusjärjestelmämme on rakennettu tämän juutalais-kristillisen perinnön pohjalle. Tällainen ei myöskään ole israelilainen demokratia, jonka itsenäisyysjulistuksessa sanotaan, että Israelin valtio "perustuu vapaudelle, oikeudenmukaisuudelle ja rauhalle niin kuin Israelin profeetat sen näkivät; se takaa täysin tasavertaiset sosiaaliset ja poliittiset oikeudet kaikille asukkaille riippumatta uskonnosta, rodusta tai sukupuolesta".

"Hintalappuiskuihin" syyllistyvät ihmiset, jotka uskovat juutalaisten oikeuteen muinaiseen kotimaahansa, mutta väkivaltaisuudella he itse asiassa heikentävät omia mahdollisuuksiaan läsnäoloon tällä maalla. Hyökkääjät rikkovat myös juutalaisten perusarvoja hyökkäämällä syyttömien kimppuun. Tätä ei voi käsitellä lempeästi. Ilmiön saama massiivinen huomio Israelin tiedotusvälineissä ja sen aiheuttama Israelin yhteiskunnan kuohunta antavat toivoa siitä, että tekijät otetaan kiinni ja että ilmiö päättyy.


3. TIISTAI-ILTANA SYTYTETTIIN ENSIMMÄINEN HANUKKAKYNTTILÄ

Tiistai-iltana, eli juutalaisen kalenterin mukaan Kislev-kuukauden 25. päivänä, alkoi juutalainen pyhä Hanukka eli Valon juhla. Juhlaa vietetään sen kunniaksi, että makkabealaiset voittivat Kreikan ja Syyrian hallitsijan Antiokhos IV:n. Sitä vietetään myös vuonna 165 eKr tapahtuneen temppelin uudelleen vihkimisen muistoksi. Tarina kerrotaan kahdessa ensimmäisessä makkabealaiskirjassa, apokryfisissä kirjoissa. Nimi "Hanukka" tarkoittaa "omistautumista" hepreaksi. Talmudin perinteen mukaan pyhitettyä öljyä, jota vaadittiin temppelin pyhittämistä varten, oli vain yhden päivän tarpeeksi. Kuin ihmeen kaupalla öljy paloi kahdeksan päivää, mikä oli tarvittava aika valmistaa ja pyhittää uusi öljy.

Juhlaa vietetään juutalaisissa kodeissa sytyttämällä kynttilöitä. Joka ilta sytytetään yksi kynttilä palamaan erityisessä kahdeksanhaaraisessa kynttelikössä nimeltään hanukkijah. Joka ilta yksi kynttilä lisätään, kunnes kaikki kahdeksan palavat viimeisenä yönä. Kynttilät sytytetään erillisellä yhdeksännellä kynttilällä, jota kutsutaan nimellä shamash. Hanukan aikana on tapana syödä öljyssä kypsennettyjä ruokia, mikä muistuttaa juutalaisia öljyn ihmeestä. Juhlan aikana syödään tavallisesti paistettuja perunapannukakkuja (latkes) ja öljyssä paistettuja hillomunkkeja (sufganiot). Juhlaan liittyy myös pelaaminen nelisivuisen hyrrän kanssa. Hyrrän nimi on dreidel tai sevivon. Sen joka sivulle on kaiverrettu eri heprean kirjain. Ne merkitsevät lausetta "suuri ihme tapahtui täällä". Tätä lyhennettä käytetään vain Israelin valtiossa. Diasporassa asuvat juutalaiset käyttävät dreideliä, josta muodostuu lause "suuri ihme tapahtui siellä".


4. LYHYESTI

IDF:n Gazan rajajoukkojen upseerit ovat päättäneet tiukentaa turvallisuutta Israelin ja Egyptin rajan läheisyydessä olevissa yhteisöissä viimeaikaisten alueelle kohdistuvien uhkien takia. Yhteisöt määritellään "aidan vieressä"- yhteisöiksi, samalla tavalla kuin Gazan alueen lähellä olevat. "Heti kun jännitteet alkoivat kiristyä Egyptissä ja myöhemmin Siinailla ymmärsimme, että uhat ovat konkreettisempia", sanoi Gazan joukkojen alueellisen puolustuksen komentaja, everstiluutnantti Ilan Dayan. Lähikuukausina useiden yhteisöjen ympärille rakennetaan induktiiviset aidat, ja sinne sijoitetaan enemmän sotilaita.

Uusimpien raporttien mukaan Apple suunnittelee avaavansa tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen Israeliin. Tämä olisi Applen ensimmäinen ja ainoa vastaava laitos Kalifornian ulkopuolella. Apple liittyisi kymmenien muiden johtavien teknologiayritysten joukkoon, jotka ovat perustaneet suuria kehittämiskeskuksia Israeliin. Googlella ei ole ainoastaan yksi, vaan kaksi tällaista keskusta Israelissa näin ei ole missään muussa maassa Yhdysvaltojen ulkopuolella. Microsoftilla on noin 1 000 israelilaista työskentelemässä useissa tutkimus- ja kehityskeskuksissa, kun taas Intel on kehittänyt osan kehittyneimmistä prosessoreistaan joko kokonaan tai osittain israelilaisissa tytäryhtiöissään. Ja muut teknologiajätit kuten Cisco, Motorola ja IBM ovat hyödyntäneet "israelilaista älyä" vuosikymmeniä. Apple ei ole aiemmin käyttänyt paljon rahaa tutkimus- ja tuotekehittelyyn vain noin kaksi prosenttia sen koko vuoden myynnistä on mennyt uuden teknologian tutkimiseen, mitä pidetään hyvin pienenä prosenttiosuutena teknologiamaailmassa. Applella sanotaan olevan keskusteluja Israelin flash-muistin kehittäjän Anobitin kanssa, joka tekee siruja seuraaviin: Applen iPhone, iPad ja MacBook Air, sekä Samsungin laitteisiin. Apple on tiettävästi valmis tarjoamaan jopa 500 miljoonaa dollaria Anobitista, mikä asettaisi yhtiön yläpäähän yhdysvaltalaisten yritysten tarjouskilpailujen historiassa Israelissa.

Myös tänä vuonna palestiinalaishallinto jatkaa Arafatin perinnettä ja väittää Jeesuksen olleen palestiinalainen. "Joulu on mahdollisuus juhlia Jeesuksen Kristuksen palestiinalaista identiteettiä", julisti palestiinalaishallinnon pääministeri Salam Fayyad, kun hän sytytti valot joulukuuseen Betlehemissä Manger Square-aukiolla viime viikolla. Tämä valhe on täysin kyllästänyt tuon alueen arabiyhteisön. Haastattelussa 3. joulukuuta 2010 palestiinalaishallinnon tv:ssä nasaretilaiselta Samih Ghanadrehilta kysyttiin hänen uudesta kirjastaan "Kristinusko ja sen yhteys islamiin". Ghanadreh kertoi haastattelijalle, että hän muistaa hellästi miten Arafat leimasi Jeesuksen "ensimmäiseksi palestiinalaiseksi Shahidiksi (marttyyri)", mihin haastattelija asiallisesti vastasi: "Jeesus oli palestiinalainen, kukaan ei kiellä sitä." Vuotta aiemmin Jerusalemin mufti Mohammed Hussein saarnasi palestiinalaishallinnon televisiossa, että "Jeesus syntyi tähän maahan, hän otti ensimmäiset askeleensa tässä maassa ja levitti opetuksiaan [islamia] tässä maassa. Voimme sanoa, että hän ja hänen äitinsä [Maria] olivat nimenomaan palestiinalaisia".

http://www.livetsord.se/default.aspx?id ... re=14117#1

Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2552
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron