Israel-raportti 9. helmikuuta 2012

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

Israel-raportti 9. helmikuuta 2012

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » To 09 Helmi, 2012 23:43


Israel-raportti 9. helmikuuta 2012

TÄMÄN VIIKON UUTISIA:

» 1. IRANIN SODANJULISTUS PAKOTTAA ISRAELIA ILMAISEMAAN AIKEENSA

» 2. "ARABIKEVÄT" AIHEUTTAA KRISTITYN SYKSYN LÄHI-IDÄSSÄ

» 3. LYHYESTI

» 4. VÄLÄHDYS HISTORIAAN: 18. MARRASKUUTA 1941

* * * * * * * * * * * *


1. IRANIN SODANJULISTUS PAKOTTAA ISRAELIA ILMAISEMAAN AIKEENSA

"Tästä lähtien me tuemme ja autamme kaikkia kansoja ja kaikkia ryhmiä, jotka taistelevat sionistista hallintoa vastaan eri puolilla maailmaa, ja me emme pelkää julistaa tätä." Sanat kuuluvat Iranin ajatollah Khameneille, ja ne lausuttiin viime perjantaina Teheranin yliopistolla. Khamenei, jota useimmat tarkkailijat pitävät Iranin ylimpänä auktoriteettina, jatkoi sanomalla: "Sionistijärjestelmä on todellinen syöpäkasvain tällä alueella ja se pitäisi leikata pois ... ja se varmasti tullaankin leikkaamaan." Iranin johtaja jopa mainitsi, että 5,7 miljoonaa Israelin 7-miljoonaisesta väestöstä on juutalaisia, ja tämä hänen mielestään oikeuttaa valtion eliminoimiseen.

Israelin mahdollinen hyökkäys Iranin ydinlaitoksiin sai uutta puhtia puolustusministeri Ehud Barakin tämän viikon haastattelun jälkeen, jossa hän totesi, että tulevaan heinäkuuhun mennessä Iran on jo sijoittanut niin paljon laitteistoaan maanalaisiin tiloihin, että tehokas hyökkäys olisi hyvin vaikeaa. Vain muutamaa päivää aikaisemmin Israelin puolustusvoimien (IDF) entinen esikuntapäällikkö Moshe Ya'alon sanoi, että olisi "mahdollista iskeä kaikkiin Iranin kohteisiin", mikä on ristiriidassa monien asiantuntijoiden kanssa, joiden mukaan hyökkäys ei olisi tehokasta. Ya'alon lisäsi: "Jokaiseen laitokseen, jota ihmiset suojaavat, voidaan ihmisten toimesta tunkeutua."

Kommentti:

Asiantuntijat ovat jo keskustelleet siitä, onko Khamenein lausunto casus belli (lat. sodan aihe) tapahtuma tai toimi, joka oikeuttaa sotaan. Viimeaikaiset lausunnot menivät paljon pidemmälle kuin "normaali" iranilainen retoriikka (se on itse asiassa kaikkea muuta kuin normaalia) ilmaistessaan tukensa kaikille, jotka haluavat hyökätä Israelia ja juutalaisia vastaan ympäri maailmaa. Ei ole epäilystäkään siitä, että Iran, jos mahdollisuus annettaisiin, yrittäisi eliminoida juutalaisvaltion. Asiantuntijat ja oppineet voivat pohtia Khamenein lausuntojen merkitystä ja täsmällisyyttä, mutta Israelilla tuskin on varaa olla huomioimatta niitä.

Hyökkäys Iraniin on siis saavuttanut kiireellisen tason, jollaista emme ole ennen nähneet Israelissa emmekä Yhdysvalloissa. Yhdysvaltojen puolustusministeri William Panetta on sanonut, että Israelin hyökkäys Iraniin on todennäköistä kesäkuussa, vaikka sekä hän että presidentti Obama ovat kuulemma varoittaneet Israelia siitä. Yhdysvaltojen ja Israelin yhteinen hyökkäys vaikuttaa siksi epätodennäköiseltä.

On paljon spekulointia siitä, miltä Israelin hyökkäys Iranin ydinlaitoksiin voisi näyttää. Niissä käytetään sukellusveneistä laukaistavia ohjuksia Iranin rannikon edustalla, hävittäjiä ja maajoukkoja. Se, mitä Israelin sotilaalliset voimavarat pystyvät tekemään (mahdollisesti, mutta epätodennäköisesti amerikkalaisten mahdollisuuksien vauhdittamana), olisi selvää israelilaisille. Samoin, vaikka kaikkea ei voi ennakoida, on syytä uskoa, että Israelilla on tarvittava tiedustelutieto sen arvioimiseen, millainen Iranin vastaisku olisi, ja se voisi näin ollen valmistautua sen mukaisesti. Tämä ei tarkoita, että Israel pystyy välttämään kaatuneita, mutta se tarkoittaa suoraan sanottuna, että odotetut kustannukset eivät ylitä odotettavissa olevaa hyötyä.

Tärkeitä kysymyksiä ovat, miten tehokkaasti hyökkäys lopettaa tai jyrkästi hidastaa Iranin ydinohjelmaa ja miten muut alueen toimijat vastaavat. Vaikka valtiot kuten Egypti, Saudi-Arabia ja pienet Persianlahden valtiot ovat innoissaan nähdessään heikentyneen Iranin, miten reagoivat valtiot ja toimijat kuten Syyria, Pakistan, Hizbollah, Hamas ja vieläpä Turkki? Voisiko lyhyeksi aiottu operaatio, jolla on selkeästi määritellyt tavoitteet, johtaa pitkittyvään alueelliseen konfliktiin?

Jälleen kerran Israel on asetettu mahdottomaan tilanteeseen, jossa valtion johtajien on valittava kahdesta pahasta. Jälleen kerran he kohtaavat eksistentiaalisen uhan. Miksi kansainvälinen yhteisö antaa tämän tapahtua kerta toisensa jälkeen? Miksi ainoa ihmisoikeuksien linnake Lähi-idässä joutuu kohtaamaan niin vihamielisen järjestelmän yksin? Tämän ei pitäisi olla Israelin taistelua Iranin johtajat pilkkaavat ja hyökkäävät ihmisyyden perusarvoja vastaan, mutta "ihmiskunta" ilmeisesti ajattelee, että se on hyväksyttävää. Ainakin niin kauan kuin Israel maksaa kovimman hinnan. Mutta jos teemme kompromissin "ihmisyyden" suhteen, mitä meistä tulee?


2. "ARABIKEVÄT" AIHEUTTAA KRISTITYN SYKSYN LÄHI-IDÄSSÄ

Vaikka monet asiantuntijat ovat varoittaneet noin vuoden ajan huolestuttavista islamistisista suuntauksista, jotka ruokkivat ns. arabikevättä, ovat poliitikot ja älymystö lännessä jatkaneet puhumista siitä myönteiseen sävyyn. Heille tässä on kysymys diktatuurien kaatamisesta ja vallan antamisesta kansalle. (Mitä tuosta, vaikka samat diktaattorit ensin nostettiin valtaan lännen tuella.) Mutta todellisuudessa he kannustavat vain toista diktatuuria, enemmistön diktatuuria, tässä tapauksessa islamin diktatuuria. Jos vallan antaminen ihmisille tarkoittaa ihmisoikeusrikkomuksien kasvua, niin tulisiko lännen tukea sellaista?

Kristittyjen arabien vaino ja sitä seurannut muutto ulos palestiinalaishallinnon alueelta on jatkunut kaksi vuosikymmentä ja on hyvin dokumentoitua. Kolme neljästä Betlehemin kristitystä asuu nykyään ulkomailla. Samanlainen muutto on tapahtunut arabimaista, ja luvut osoittavat, että viimeisen puolen vuosisadan aikana ainoa maa Lähi-idässä, jossa kristitty väestö ei ole vähentynyt (itse asiassa se on dramaattisesti lisääntynyt), on Israel. Mutta viime vuonna arabimaissa tapahtuneen islamismin esiinmarssin seurauksena kristittyjen muutto huipussaan.

Huolimatta toistuvista yrityksistä selittää tämän aiheutuvan taloudellisista tai turvallisuusongelmista, pääsyy kristittyjen muuttoon on islamismi. Fundamentalistimuslimeilla on monia keinoja vainota kristittyjä: kieltämällä rahoitus heidän kouluilleen, kieltämällä uusien kirkkojen rakentaminen tai vanhojen korjaaminen, arabian kielen kursseja saa opettaa vain muslimi, kristillisen kirjallisuuden painamisesta tehdään laitonta, varastetaan maata ja boikotoidaan yrityksiä, väkivaltaiset vainot kuten raiskaukset, pakkoavioliitot, kirkkojen ja kristittyjen ominaisuuden polttaminen, kidutus, silpominen ja murhat. Kääntyminen kristinuskoon näissä maissa johtaa, kuten tunnettua, kuolemanrangaistukseen.

Saattaa olla taipumusta ajatella näitä kristittyjä ulkomaisina istutuksina lännen kolonialismin seurauksena muslimimaissa. Kaukana siitä: kristittyjen läsnäolo näissä maissa on viisisataa vuotta vanhempi kuin islamin. Muslimit ovat "uusia tulokkaita" tässä mielessä.

Mutta vaikka historia on tärkeää, kiireellistä tässä tapauksessa on suojella vähemmistöä ja sen omaisuutta. Tämä vähemmistö on käytännössä menettänyt oikeutensa diktaattorien kaatumisen seurauksena. Totta, tämä on paradoksi, diktaattorien alaisuudessa kristittyjen oikeudet olivat paremmin suojatut kuin ne ovat tänään. Mitä tämä kertoo meille uusista järjestelmistä? Se, kuinka ne kohtelevat kristittyjä ja muita vähemmistöjä, paljastaa niiden luonteen.

Kansainvälinen yhteisö on pitkälti hiljaa tästä asiasta, vaikka sillä on ääni, jota se voisi käyttää voimakkaasti. Tuo ääni on nimeltään raha. Useimmat näistä muslimimaista ovat hyvin riippuvaisia länsimaiden tuesta ja kauppasopimuksista. Nyt on aika tehdä tästä avusta riippuvaista kristittyjen ja muiden vähemmistöjen kohtelusta muslimimaissa. Tämä seikka, samalla kun tuomitaan rikokset selkeästi, harjoitetaan poliittista painostusta ja tuetaan äänekkäästi ja sinnikkäästi kristittyjä vähemmistöjä, voi palauttaa toivon tälle sorretulle ryhmälle.


3. LYHYESTI

Keskiviikkona juutalaiset juhlivat Tu B'Shvat -päivää, joka tunnetaan myös puiden uudenvuoden juhlana. Tu B'Shvat on juutalaisen Shvat-kuukauden 15. päivänä. Tu B'Shvat on uusi vuosi sitä tarkoitusta varten, että lasketaan puiden ikä kymmenyksiä varten. 3 Mos. 19:23-25 mukaan hedelmiä puista ei saa syödä kolmen ensimmäisen vuoden aikana; neljännen vuoden hedelmä on Jumalan, ja sen jälkeen voi syödä hedelmiä. Jokaisen puun katsotaan kasvaneen yhden vuoden Tu B'Shvatina, joten jos puu on istutettu vaikka edellisenä päivänä - eli Shevat-kuukauden 14. päivänä, se alkaa toisen vuoden seuraavana päivänä, mutta jos puu on istutettu kaksi päivää myöhemmin kun on Shevat-kuun 16. päivänä, se ei aloita toista vuotta ennen kuin seuraavana Tu B'Shvatina. Tänä päivänä on tapana syödä kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä ja istuttaa puita.

Palestiinalaishallinto pääsi Unescon täysjäseneksi lokakuussa 2011, mikä tekee sille mahdolliseksi tehdä ehdotuksia historiallisten muistomerkkien ja paikkojen luokittelemiseksi Maailmanperintöpaikoiksi. Palestiinalaishallinnon valvonnan alla olevien paikkojen luettelon lisäksi palestiinalaiset harkitsevat perinneluetteloon lisättävän kohteita, jotka ovat Israelin hallinnassa, kuten Qumranin luolat ja Kuollut meri. Ramallahissa virkamiehet eivät näe mitään väärää siinä, että he palestiinalaishallinnon puolesta ehdottavat näitä paikkoja. "Se on hyvin yksinkertaista kansainvälisen oikeuden mukaan koko Länsiranta on miehitetty alue ja siksi kaikki maat, jotka tunnustavat Palestiinan valtion vuoden 1967 rajojen sisällä, tukevat tätä." He totesivat myös, että lukuun ottamatta poliittista kysymystä, Palestiinan arabeilla on oikeus puolustaa historiallisia ja kulttuurisia paikkojaan Israelia vastaan ...

Ensimmäisen temppelin aikaisen suuren linnoituksen perusta tuli esiin Israelin museoviraston tekemissä kaivauksissa Giv'at Yonassa Ashdodissa. Giv'at Yonah on eri perimätiedon mukaan samaistettu profeetta Joonan hautapaikkaan ja arkeologiset löydöt vahvistavat, että siellä oli ensimmäisen temppelin aikana elämää, jona aikana tämä profeetta eli.
Museoviraston arkeologisissa kaivauksissa alueella löydettiin massiiviset yli metrin leveät muurit, jotka ovat ajoitettu myöhään kahdeksannelle vuosisadalla ja varhaiselle 700-luvulle eKr. Museovirasto totesi, että tämän linnoituksen löytöön liittyy muita löytöjä, jotka tapahtuivat hyvin lähellä tätä paikkaa 1960-luvulla löydettiin samankaltaisia muurin jäännöksiä, jotka ajoittuvat ensimmäisen temppelin aikaan ja persialaiseen aikaan. Sa'ar Ganor, museoviraston Askelonin alueen arkeologi sanoi löydön jälkeen: "On kaksi vaihtoehtoa sille, kuka asutti linnoitusta tuolloin: yksi mahdollisuus on, että sitä hallitsivat assyrialaiset, jotka rautakaudella olivat alueen vallanpitäjät. Toinen mahdollisuus on, että Joosia, Juudan kuningas, valtasi linnakkeen tuolloin. Hänen tiedämme valloittaneen alueen assyrialaisilta ja hallitsi Ashdod-Yamia seitsemännellä vuosisadalla eKr."


4. VÄLÄHDYS HISTORIAAN: 18. MARRASKUUTA 1941

Jerusalemin suurmufti ja palestiinalaisten johtaja Haj Amin el-Husseini tapaa Adolf Hitlerin ja pyytää häntä julistamaan tukevansa kansallisen juutalaisten kotimaan eliminoimista ja olevansa myötämielinen arabien itsenäisyystaistelulle. Husseinin myötävaikutus holokaustiin on moninainen:

Ensinnäkin hän vetoaa Hitleriin eurooppalaisen juutalaisuuden tuhoamiseksi ja neuvoo natseja, miten se tehdään.

Toiseksi hän vierailee Auschwitzissa Eichmannin kanssa ja kehottaa Eichmannia ja Himmleriä nopeuttamaan joukkomurhan tahtia.

Kolmanneksi hän itse estää 4 000 lapsen ja heidän mukanaan seuraavien 500 aikuisen lähdön Euroopasta ja lähettää heidät Auschwitziin kaasutettaviksi.

Neljänneksi, hän estää kahdentuhannen juutalaisen poistumisen Romaniasta Britannian Palestiinan mandaatti-alueelle ja tuhannen lähtemisen Unkarista. Heidät lähetetään myöhemmin kuolemanleireille.

Viidenneksi, hän järjestää Bosnian juutalaiset tapettaviksi muslimien toimesta, jotka hän värvää Waffen-SS Nazi-Bosnian divisioonaan.

Husseini on henkilökohtaisesti vastuussa yli 20 000 juutalaisen lapsen ja aikuisen murhasta.

Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2552
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron