Tarkoitushakuisuutta Gaza-uutisoinnissa!

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

Tarkoitushakuisuutta Gaza-uutisoinnissa!

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » Su 28 Loka, 2012 18:30

Tarkoitushakuisuutta Gaza-uutisoinnissa!


Mikä ihme on syynä siihen, että Israelia koskevat artikkelit mediassa näyttävät olevan lähes järjestään yksipuolisia ja selvästi tarkoitushakuisia? Otan nyt esimerkiksi tuoreet Itä-Savon käyttämät Estelle-tapausta koskevat STT:n artikkelit. Välittyikö niistä asioista todellinen kuva?

Artikkeleista "unohtui" paljon faktoja.

Israel nimetään alueen saartajaksi, vaikka Gaza rajoittuu yhdeltä sivultaan arabivaltio Egyptiin. Israelilla on YK:n ja kansainvälisen oikeuden asiantuntijoiden mukaan nykytilanteessa laillinen oikeus merisaartoon. Ja kun merisaarto on julistettu, on kaikkia kohdeltava kansanvälisen lainsäädännön perusteella samalla tavalla, vaihtoehtoja ei ole.
Entä sitten Mavi Armaralla kuolleet "rauhanaktivistit"? Islamistijärjestö IHH oli värvännyt alukselle mukaan islamisteja, joiden tehtävänä oli hyökätä aluksella veitsin, metallitangoin ja käsiasein Israelin kommandojen kimppuun. Nämä olivat itsemurhapommittajien tapaan valmiita "marttyyrikuolemaan" pyhän aatteensa vuoksi. Yllätetyiksi tulleista israelilaissotilaista moni ehti haavoittua pahasti, ennen kuin esimies antoi luvan käyttää aseita.

Israel toimittaa nytkin, niin kuin on toimittanut muulloinkin, laivalastina olleet lailliset avustustarvikkeet Gazaan maitse, vaikka niiden merkitys olisikin mitätön. Myös avustusjärjestöt voisivat itse halutessaan käyttää maareittiä. Nämä laivaoperaatiot onkin tosiasiassa valjastettu humanitaaristen tarkoitusperien sijasta poliittisten tarkoitusperien käsikassaraksi, sen voisi mediakin todeta.
Kansainvälisen Punaisen Ristin mukaan Gazassa ei ole humanitaarista kriisiä. Todelliset kriisialueet ovat tämän hetken maailmassa aivan muualla. Gazaan toimitetaan koko ajan ruokaa, lääkkeitä, polttoaineita, sähköä yms. välttämättömyystarvikkeita. Israelin ja Gazan välisen rajan ylittää yli tuhat rekkaa joka ikinen päivä. Pari sataatuhatta palestiinalaista hoidetaan vuosittain israelilaisissa sairaaloissa, myös gazalaisia. Tämän tyyppisistä asioista meille ei kerrota, ne eivät sovi valittuun linjaan. Sellaisista tarvikkeista, joita voidaan hyödyntää sotilaallisiin toimiin, Gazassa on toki pulaa. Valitettavasti niiden piiri kattaa osittain myös rakennustarvikkeita.

Vastuun tilanteesta kantaa kuitenkin Hamas. Gazasta ammutaan edelleen jatkuvasti rakettejaan Israeliin - useita jokaista päivää kohti tänäkin vuonna - vaikka meidän mediamme on ollut siitäkin hiljaa. Jos nämä Israelin tuhoamista ajavat tahot tunnustaisivat maailman ainoan juutalaisvaltion olemassa olon oikeuden ja lopettaisivat rakettien ampumisen, loppuisi saartokin välittömästi. Uskallan väittää, että tämä on se perimmäinen kysymys ja avain rauhaan. Naapurivaltiot hyökkäsivät Israelin kimppuun jo heti sen itsenäistymisvaiheessa ja se on saanut taistella olemassa olonsa puolesta lukuisissa sodissa sen jälkeen. Mitä jos Israelin tuholla uhkaaminen lopetettaisiin ja taattaisiin sille aidosti oikeus olemassa oloon juutalaisvaltiona ja katsottaisiin, mitä siitä Lähi-idälle ja maailmalle seuraisi. Olen vakuuttunut , että pelkää hyvää kaikille osapuolille. Turvallisuudestaan ja olemassa olon oikeudestaan Israel ei tule tinkimään. Ja siihen juutalaiskansalla on - 2000 vuoden kokemuksella - erityisen hyvät syyt.

En ole vaatimassa, ettei Israelin toimintatavoista ja politiikasta voitaisi keskustella ja niitä myös arvostella. Sitähän israelilaiset tekevät itsekin hyvin aktiivisesti ja avoimesti kuten demokraattisessa järjestelmässä tuleekin. Vastapuolella tällainen avoimuus ja kriittisyys puutuu. Toivon, ettei länsimainen media vajoa jatkossa Israelin kohdalla vastapuolta myötäilevään tarkoitushakuiseen "yhteen totuuteen".

Timo Nokelainen, Savonlinna

Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2555
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron