Israel raportti 25. lokakuuta 2012

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

Israel raportti 25. lokakuuta 2012

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » Su 28 Loka, 2012 18:45


25. lokakuuta 2012

TÄMÄN VIIKON UUTISIA:
» 1. LAIVOJA GAZAAN, GAZASTA RAKETTEJA
» 2. TUTKIJAN RAPORTTI: PALESTIINALAISTEN IDENTITEETINMUODOSTUKSEEN LIITTYVÄÄ JOUKKOMURHAA EI KOSKAAN TAPAHTUNUT
» 3. LYHYESTI
» 4. VÄLÄHDYS HISTORIAAN: 9. HUHTIKUUTA 1948

* * * * * * * * * * * *

1. LAIVOJA GAZAAN, GAZASTA RAKETTEJA

Palestiinan arabiterroristit ampuivat 70 rakettia Gazaa lähellä oleviin israelilaisiin kaupunkeihin vajaan 24 tunnin sisällä tiistaista keskiviikkoon. Tämä oli kahden viime viikon aikana tapahtuneen normaalia intensiivisemmän raketti-iskujen sarjan huippu. Viisi ihmistä loukkaantui keskiviikon hyökkäyksissä, kaksi heistä kriittisesti, ja sadat tuhannet joutuivat pakenemaan vähän väliä suojiin rakettihälytysten soidessa keskimäärin kolme kertaa tunnissa.

Viimeisimmät hyökkäykset ovat kohdistuneet siviileihin Gazan läheisyydessä, missä useimmat talot ja koulut on vahvistettu kestämään raketti-iskuja. Kuitenkin terroristit pyrkivät kaikin keinoin ampumaan rakettejaan niinä aamutunteina, jolloin esimerkiksi Sderotin kaupungin 3 500 koululaista ovat matkalla kouluun. Tästä syystä kouluja on suljettu vaarallisimmilla alueilla. Israelin rakettitorjuntajärjestelmä Rautakupoli (Iron Dome) tuhosi seitsemän rakettia, jotka muutoin olisivat osuneet tiheään asutuille alueille.

Israelilainen komppaniankomentaja loukkaantui tiistaina vakavasti terroristien asettaman tienvarsipommin räjähdettyä Gazan raja-aidan vieressä. Lääkärit taistelevat yhä pelastaakseen hänen henkensä. Pääministeri Netanyahu varoitti kovasta vastaiskusta tähän ja ylipäätään jatkuviin raketti-iskuihin. Toistaiseksi Israel on vastannut rakettituleen hyökkäyksillä, jotka on kohdennettu terroristeihin ja heidän tuotanto-ja varastotiloihinsa. Useita terroristeja on surmattu.

Kommentti:
Gazan hallitsevana voimana Hamas on viime kädessä vastuussa kyseiseltä alueelta tulevista hyökkäyksistä. Monissa tapauksissa Hamas ei ole kiinnostunut tilaneen kärjistymisestä ja yrittää estää pienempiä terroristiryhmiä käynnistämästä hyökkäyksiä. Tällä kertaa Hamas on kuitenkin ottamassa johtoaseman rakettien ampumisessa. Syyt tähän eivät ole täysin selvillä, mutta se, että Israel on tappanut useita Hamasin terroristeja, on nyt Hamasin motivaationa ja perusteluna hyökkäysten jatkumiselle.

Hamasin omituisena logiikkana tässä sodassa on, että muutaman raketin ampuminen viikoittain Gazaa lähellä oleville alueille on aina sallittua eikä sen pitäisi johtaa Israelin vastaiskuun. Mutta kun Hamasilla on tarvetta osoittaa johtavansa taistelua Israelia vastaan, sen terroristit ampuvat suurempia raketteja syvemmälle Israeliin. Israelin vastareaktio on aina suunnattu terroristeihin ja heidän tiloihinsa. Israel ja Hamas eivät kumpikaan halua täysmittaista sotaa ja tuloksena on tämä raakalaismainen peli kirjoittamattomilla säännöillä, jossa pelataan venäläistä rulettia Israelin kansalaisilla ja terrorisoidaan israelilaisten koululaisten sukupolvea.

Keskellä tätä kyynistä hyökkäystä israelilaisia siviilejä vastaan ruotsalainen Ship to Gaza -laiva Estelle saapui tuoden oletettua humanitaarista apua Gazaan. Osallistujat väittävät haluavansa välttää humanitaarisen katastrofin Gazassa katastrofin, jota ei edes YK:n mukaan ole olemassa. Ainoa käytännön seuraus heidän osoittamastaan myötätunnosta Gazaan on se, että he tarjoavat Hamasin yksinvallalle oikeutuksen. Lopputuloksena on olipa tämä sitten tarkoitus tai ei antaa oikeutus Hamasin hyökkäyksille israelilaisia siviilejä vastaan minkä ehkäisemiseksi Ship to Gazaan osallistujat taas eivät nosta sormeakaan. Yksinkertainen totuus on, että Ships to Gaza eli laivojen lähettäminen Gazaan johtaa rakettien ampumiseen Gazasta.


2. TUTKIJAN RAPORTTI: PALESTIINALAISTEN IDENTITEETINMUODOSTUKSEEN LIITTYVÄÄ JOUKKOMURHAA EI KOSKAAN TAPAHTUNUT

Harvat Israelin ja arabien välisestä konfliktista kiinnostuneet ovat välttyneet kuulemasta "Deir Yassinin verilöylystä". Tarina joukkomurhasta, joka ilmeisesti tapahtui 9. huhtikuuta 1948, on tullut iskulauseeksi palestiinalaisten ja heidän kannattajansa keskuudessa ympäri maailmaa. Erään version mukaan Israelin sotilaat Irgun- ja Lechi-järjestöistä murhasivat 254 arabikylän asukasta. Muut viisisataa pakenivat. Huhu tästä tarinasta puolestaan aiheutti satojen tuhansien arabien paon ja johti pakolaisongelmaan.

Tiistaina Begin Centerissä pitämällään luennolla yliopiston professori Uri Milstein kumosi edellä mainitun tarinan ja sanoi, ettei Deir Yassinin verilöylyä koskaan tapahtunutkaan. Haastattelemalla silminnäkijöitä, sotilaita ja komentajia, jotka osallistuivat taisteluun, tutkimalla kirjallisia lähteitä ja raportteja taistelusta ja arvioimalla sotilaallisia liikkeitä ennen hyökkäystä Deir Yassiniin ja sen aikana Milstein päätyi johtopäätökseen, että tarinan kehitteli mies, josta oli tuleva Israelin ensimmäinen pääministeri, David Ben Gurion.

Uudessa kirjassaan "Palestiinalaiskansan synty - myytti Deir Yassinin joukkomurhasta" tohtori Milstein, joka on sotilashistorian tutkija, sanoi Ben Gurionin halunneen pitää Irgunin ja Lechin ulkona Haganan armeijasta, josta myöhemmin tuli Israelin puolustusvoimat. Hän halusi myös jättää Irgunin johtajan Menachem Beginin pois Israelin hallituksesta, joka oli tarkoitus muodostaa. Amerikan juutalaiset, jotka tukivat juutalaisvaltion muodostamista taloudellisesti, halusivat kuitenkin nähdä yhdistyneen armeijan ja hallituksen. Ben Gurion ajatteli, että jos hän voisi esitellä Irgunin ja Lechin brutaaleina, armottomina murhaajina, Amerikan juutalaiset luopuisivat vaateestaan. Irgun ja Lechi puolestaan eivät välittäneet kumota valhetta, sillä ne näkivät, että se aiheutti suurta pelkoa arabien keskuudessa ja johti arabien poismuuttoon muista kylistä.

Tukeakseen väitettään Milstein siteeraa arabitutkijaa, joka hänkin haastatteli silminnäkijöitä ja tuli siihen tulokseen, että kyseisessä taistelussa kuoli noin 80 ihmistä. Hän kirjoittaa myös, että ihmisiä, jotka oli listattu kuolleiksi Kansainvälisen Punaisen Ristin luetteloihin, jotka tehtiin kolmen päivän kuluttua taistelusta, havaittiin myöhemmin olevan elossa muissa arabikaupungeissa ja kylissä.

Kommentti:
Sota on kauhea asia. Viattomia ihmisiä kuolee lapsia, naisia ja vanhuksia. Deir Yassinissakin kuoli epäilemättä myös niitä, jotka eivät olleet taistelemassa. Kallisarvoisten ihmisten elämä päättyi, ja tämä on todellakin traagista. Mutta väitteet joukkomurhasta eivät kestä historiallista tarkastelua. Kaikkia Milsteinin väitteitä ei tietenkään voi pitää itsestään selvinä, mutta pääjohtopäätös on selvä: Deir Yassinissa ei tapahtunut verilöylyä.

Joukkomurhaväitteistä on sittemmin tullut palestiinalaisten tapa saada kansainvälistä sympatiaa. Palestiinalaiset puhuvat vieläkin Jeninin verilöylystä vuonna 2002. Satojen ja jopa tuhansien väitettiin kuolleen, mutta loppujen lopuksi 52 arabia oli kuollut. Näistä 38 oli aseistautuneita terroristeja, jotka piileskelivät siviilien selän takana ja jotka olivat asettaneet pommiansoja kymmeniin taloihin, joissa perheet olivat vielä sisällä. Myös 23 israelilaista sotilasta kuoli, kun Israelin puolustusvoimat lähetti jalkaväkisotilaita paikalle yrittäen vähentää siviiliuhrien määrää.

Kukaan ei voi kuitenkaan nykyään kitkeä pois palestiinalaisten keskuudesta syvään juurtunutta "totuutta Deir Yassinin verilöylystä". Tähän päivään saakka tuo tarina nostattaa esille vihaa juutalaisia kohtaan ja auttaa monin tavoin yhdistämään palestiinalaisia ja rakentamaan heidän identiteettiään. On traagista, että juutalaisjohtajan kyyninen taistelu juutalaistoveriaan vastaan olisi lähteenä niin suurelle vihalle juutalaisvaltiota kohtaan. Mutta niiden, jotka välittävät faktoista ja totuudesta, tulee hylätä tarina Deir Yassinin verilöylystä. Myös samanlaisia, nykyajassa tapahtuvia palestiinalaisten tarinoita tulisi pitää pahana propagandana ellei päinvastainen tule täydelleen todistetuksi. Silmittömät hyökkäykset siviilejä vastaan eivät edusta juutalaista sodankäyntitapaa. On muita, jotka ovat hyviä sellaisessa toiminnassa niin kuin ensimmäinen artikkeli liiankin hyvin osoittaa.


3. LYHYESTI

Vuoden 2008 terrori-iskussa Mercaz HaRav -yeshivakoulussa Jerusalemissa murhattiin useita yeshiva-opiskelijoita. Murhattujen opiskelijoiden viisi perhettä esittivät tällä viikolla miljardin dollarin oikeuskanteen Kiinan pankille (Bank of China, BOC) siitä, että se oli tarkoituksellisesti antanut pankkipalveluja Hamasille New York Cityn konttorinsa kautta. Asianomistajat väittävät, että vuodesta 2003 alkaen BOC teki Hamasille kymmeniä varainsiirtoja, joiden yhteissumma oli useita miljoonia dollareita. Nämä pankkisiirrot pani alulle Hamasin johto Iranissa ja Syyriassa, sitten ne käytettiin BOCin konttoreiden läpi Yhdysvalloissa ja lähetettiin Kiinaan BOCin tilille, jota hoiti korkea sotilashenkilö. Sieltä varat siirrettiin Hamasille ja muille terroristiryhmille Gazassa ja Juudeassa ja Samariassa (niin sanotulla Länsirannalla). Perheitä edustaa Shurat HaDin, Israelin lainopillinen keskus. Shurat HaDin on Tel Avivissa päämajaansa pitävä siviilioikeuksien järjestö, joka on johtava järjestö maailmassa taisteltaessa terroristiryhmiä ja niitä tukevia hallintoja vastaan oikeudenkäyntien kautta, joita käydään eri puolilla maailmaa. Järjestö on onnistunut voittamaan yli miljardi dollaria tuomioiden yhteydessä, jäädyttämään yli 600 miljoonaa dollaria terroristien varoja ja keräämään 120 miljoonaa dollaria konkreettisia suorituksia uhreille ja heidän perheilleen.

Euroopan parlamentti ratifioi Israelin kanssa teknis-kaupallisen sopimuksen, joka tunnustaa Israelin teollisuusstardardit samanveroisiksi kuin eurooppalaiset. Äänestykseen lisättiin lääketuotteita koskeva liite. Tämä tarkoittaa, että Euroopan unioni tunnustaa israelilaisen lääkestandardin, ja israelilaisia lääketuotteita voi nyt markkinoida ilman viivästyksiä ja lisätutkimuksia. Lisäliitteitä muista teollisuuden aloista lisätään sopimusrunkoon lähitulevaisuudessa. Poliittisten vastalauseiden vuoksi sopimus oli pysähdyksissä Euroopan parlamentissa kaksi vuotta. Tällä viikolla sopimus vihdoin hyväksyttiin.

Muutama vuosi sitten arkeologit löysivät Jerusalemin reunamilta Ramat Rachelista 2500 vuotta vanhan kuninkaallisen puutarhan jäännökset. Puutarhassa oli mutkikas verkosto altaita ja kastelukanavia. Siitä lähtien Tel Avivin yliopiston tutkijat ovat yrittäneet tutkia, mitä puutarhaan oli istutettu ja mitä siellä kasvoi. Maan sedimentteihin jääneen siitepölyn tutkiminen osoittautui turhaksi: se oli hapettunutta eikä sitä voinut tutkia. Paikalta löytyi myös kipsinen vanha allas. Tämä antoi siitepölyasiantuntija Dafna Langgutille ajatuksen etsiä siitepölyhiukkasia, jotka olisivat jääneet kiinni kipsiin. Tällä tavalla tutkijat pystyivätkin tunnistamaan kasvi- ja puulajit, jotka koristivat vehmasta puutarhaa. He löysivät kipsikerroksista sitruunapuun siitepölyä ( (etrog hepreaksi). Tutkijoiden mukaan tämä on ensimmäinen todiste Intiasta peräisin olevan sitruunapuun viljelystä Israelissa. Etrogia pidetään erityisenä symbolina, sillä se on yksi neljästä kasvilajista, joita juutalaiset käyttävät Succot-juhlassa. Siitepölystä löytyi myös sellaisia lajeja kuin liljoja, viiniköynnöksiä ja paikallista viiikunapuuta, mutta jännittävintä tutkijoille oli löytää eksoottisia kasveja ja puita kuten sitruunapuu, persialainen saksanpähkinäpuu ja Libanonin setripuu. Näitä ei normaalisti löydy Juudean vuorilta. Libanonin setri oli tärkeä puu, jota käytettiin juutalaisen temppelin rakentamiseen.


4. VÄLÄHDYS HISTORIAAN: 9. HUHTIKUUTA 1948

Noin 120 sotilaan juutalaisjoukko hyökkää perjantaiaamuna Deir Yassin -nimiseen arabikylään Jerusalemin länsipuolella. Kylä sijaitsee strategisella paikalla aivan Tel Avivista Jerusalemiin johtavan tien vieressä. Juutalaiset haluavat tässä "teiden taisteluksi" kutsutussa yhteenotossa varmistaa, ettei kylää käytettäisi siihen, että tie katkaistaisiin ja pääsy juutalaisyhteisöön Länsi-Jerusalemissa ja vanhassakaupungissa estyisi. Arabien vapautusarmeija on jo saanut haltuunsa useita strategisia paikkoja teiden varsilla ja hyökkää juutalaisten kuljetussaattueiden kimppuun. Juutalaislähteiden mukaan Deir Yassinin kyläläisille annetaan varoitus paeta Ein Keremiin ennen kuin taistelu alkaa. Varmistettavissa olevia yksityiskohtia taistelusta on vain vähän, mutta taistelun tulos on se, että Deir Yassin vallataan ja sen arabiasukkaat tapetaan tai he pakenevat. Se, mitä tänä päivänä on jäljellä Deir Yassinista, sijaitsee Jerusalemin kaupungin alueella lähellä Givat Shaulia.

http://www.livetsord.se/default.aspx?id ... re=15167#1

Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2552
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron