ISRAEL-UUTINEN

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

ISRAEL-UUTINEN

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Su 18 Marras, 2012 11:32


Gaza 15.11.12

Viime yönä, ke 14.11-to 15.11 Hamas aloitti jälleen iskujen sarjan, heidän johtajansa Khaled Meshaal ilmoitti järjestön olevan nyt sodassa Israelia vastaan. Syynä oli IDF:n rikokset ihmiskuntaa kohtaan, siis Israelin armeijan tekemät vastaiskut niiden 200:n raketin jälkeen jotka ensin ammuttiin Hamasin ja sen kumppaneiden toimesta Israelin puolelle. Viime yön aikana Israeliin ammuttiin noin 100 rakettia, niistä puolustusmekanismi Iron Dome onnistui tuhoamaan vain neljänneksen, vajaat 30 kpl.

Israelin hallitus oli kuitenkin toiminut tällä kertaa myös kansainvälisesti oikein, he saivat YK:n tuomitsemaan iskut, sellaisenaan hyvin harvinaista, mutta nyt se meni läpi sillä ennen YK:n lausuntoa IDF ei ollut vastannut yhteenkään raketti-iskuun vaikka siihen olisi ollut oikeuskin. Nyt kun näin vihdoinkin tehtiin, Hamas julisti sodan ja myös Egyptin presidentti Mursi reagoi. Hän kutsui lähettilään kotiin Tel Avivista ja ilmoitti vievänsä Israelin rikokset YK:n turvallisuusneuvostoon. Onhan se ennen kuulumatonta ja raakalaismaista toimintaa että ammutaan takaisin, senhän nyt sanoo talonpoikaisjärkikin. Heidän logiikkansa toimii jotenkin siihen tapaan että koska Israel miehittää laittomasti (mitä se ei tee) ikuista historiallista Palestiinaa, heillä on oikeus ampua mitä sitten haluavatkin, tehdä itsemurhaiskuja silloin kun katsovat ne tarpeellisiksi vapauttaakseen Palestiinan miehitysvallan alaisuudesta. Kun näihin "laillisiin iskuihin" sitten vastataan, niin se on rikos ihmisyyttä vastaan. Tällaista pulsaattoripesukone-logiikkaa he kuitenkin markkinoivat oikeutettuna, ja jopa uskovatkin siihen. Samalla Hamasin johto ilmoitti että he aloittavat uudelleen itsemurhaiskut, paratiisikandidaatteja on kuulemma Länsirannan puolella pilvin pimein odottamassa tulevaa ihanuuttaan.

Toinen hyväkäs, PLO:n puhemies Mahmoud Abbas on jälleen kolkuttelemassa YK:n ovia. Seuraavssa kokouksessa 29.11 hän aikoo esittää yleiskokoukselle että Palestiina hyväksyttäisiin tarkkailijan statukselle. Se merkitsisi samalla että he pääsisivät esittämään syytöksiään Israelin kohtaan myös Haagin kansainväliseen tuomioistuimeen. Ja aivan varmasti niitä löytyy heidän logiikkansa mukaan iso pino. Se merkitsee toisaalta myös sitä, että sekä Oslo I 1993 ja Oslo II 1995 sopimukset mitätöityisivät, niissä kummassakin on kirjallisesti sovittu ettei alueen statusta muuteta kummankaan sopijapuolen toimesta yksipuolisesti.

Mikäli Abbas todella tekee näin, Israelilla on oikeus purkaa oma puolensa sopimuksesta, sillä olisi rauhankehityksena kannalta äärimmäisen huono vaikutus. Israel voisi estää palestiinalaisten työluvat, kulkuluvat omalle puolelleen, sekä jäädyttää ns diplomaattioikeudet joilla suuri osa PLO:n johtohenkilöitä on saanut matkustella vapaasti myös Israelin puolella. He voisivat jäädyttää rahavirrat, veronkannon, sähkön ja veden toimitukset. Aluejakojen A B ja C statukset palautuisivat myös takaisin v.1993 tasolle, joka merkitsisi valtaisaa loikkaa taaksepäin, itsehallinto purkautuisi jne. Kaikki tämä jotta yksi turhautunut mies saisi kuvitellun sulan hattuunsa. Kohti rauhaa vai sotaa? Jälkimmäinen on jo osittain käynnissä, toivottavasti se ei enää tästä laajene.

Kolumnia päivitetään jonkin ajan kuluttua.

Pekka Sartola:idea:
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2573
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron