Maailma ei piittaa Hamasin rakettiterrorista, mutta kun...

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

Maailma ei piittaa Hamasin rakettiterrorista, mutta kun...

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » Su 18 Marras, 2012 19:10


Gaza - Israel: Maailma ei piittaa Hamasin rakettiterrorista,
mutta kun Israel vastaa...

Tämän vuoden aikana palestiinalaiset ovat ampuneet Gazasta 1158 rakettia Israeliin. Viime vuonna 627 rakettia. Kun Israel lopulta päätti, että nyt rakettiterrori saa riittää ja aloitti Operaatio Pilvenpatsas nimisen sotilasoperaation uutisotsikot ovat täynnä Israelia. Maailman johtajat kiiruhtavat kilvan vaatimaan osapuolilta sitä kuuluisaa malttia.


Brittiläinen kolumnisti Melanie Phillips kiteytti hyvin median eriskummallisen tavan reagoida Lähi-idän tilanteeseen kirjoittaessaan: Raketti-iskut Israeliin eivät ole uutinen; Israelin sotilaallinen toiminta Israelin puolustamiseksi sellaisilta iskuilta on. Yhtäkkiä median välinpitämättömyys on muuttunut median hyperaktiivisuudeksi. Englantilaisen median ja ulkoministeriön silmissä Israel on syypää. Hämmästyttävällä tavalla Israel näyttää olevan vastuussa tilanteen tulehtumisesta, eivätkä suinkaan palestiinalaiset.

On jotenkin perverssiä, että länsi vuodesta toiseen hiljaa hyväksyy ja sietää Gazaa hallitsevan terrorijärjestön lakkaamattoman rakettiterrorin Israelia kohtaan. Hälytyssireenien soidessa israelilaisilla on 15 sekuntia aikaa päästä suojaan. Viisitoista elämän sekuntia lähestyvän kuoleman välillä. Katso pysähdyttävä video tämän blogin lopusta, joka paremmin kuin tuhat sanaa kertoo missä tilanteessa ainakin miljoona ihmistä elää Hamasin rakettiterrorin alla Israelin etelässä.

Ensimmäistä kertaa sitten Yom Kippur sodan vuonna 1973 myös Tel Aviv on joutunut raketti uhan kohteeksi. Hälytyssireenit ovat soineet myös Jerusalemissa.

Uudet, pidemmälle kantavat ohjukset osoittavat, että Israel ei aivan turhan takia ole ylläpitänyt aktivistitahojen parjaamaa Gazan merisaartoa estääkseen aseiden pääsyn Gazaan myös meritse. Voiko joku tosissaan vielä väittää, että merisaarto on tarpeeton?


Kuva

(klikkaa kuvat suuremmiksi tai katso tarkemmin linkistä netissä.)

Tässä tilanteessa suomalaiselta medialta ei voi odottaa järin paljon syvällistä analyysia. Uutisointi seuraa vanhaa kaavaa, jossa kaikki alkoi siitä kun Israel ampui takaisin.
Esimerkiksi Helsingin Sanomat uutisoi verkkosivuillaan: Israel teki Gazaan yli 20 ilmaiskua ja tappoi Hamas-johtajan (14.11.2012). Vasta kahdeksan kappaletta luettuaan artikkelissa kerrotaan, että Israeliin ammuttiin ennen vastaiskuja noin 120 rakettia, joista loukkaantui 12 israelilaista.

Hesarin jutun kruunaa lopussa oleva asiavirhe, jonka mukaan Hamas on hallinnut Gazan aluetta vuodesta 2007 ja Israelin sanotaan vetäytyneen sieltä vuotta aikaisemmin (2006). Israel vetäytyi Gazasta 2005.

Israel on koonnut runsaasti maajoukkoja Gazan rajalle ja saattaa aloittaa jonkinlaisen maaoperaation minä hetkenä hyvänsä.

Suomalaisasiantuntijat ovat arvioivinaan tätä kaikkea siten , että Netanjahu kerää vaalien alla poliittisia pisteitä. Kaikessa voidaan tietysti nähdä politiikkaa, jos niin halutaan. Mutta eiköhän todellinen syy ole, kuten alussa mainitsin, että Gazasta on tämän vuoden aikana ammuttu Israeliin yli 1000 rakettia. Siinä olisi syytä kerrakseen mille tahansa valtiolle ryhtyä vastatoimiin.

Yksi lisämauste tässäkin konfliktissa tulee olemaan palestiinalaisten propagandakoneiston länsikulutukseen tarkoitetulla tuotannolla, joka hämmästyttävän vaivattomasti näyttää uppoavan kritiikittömiin uutisten tuottajiin.

Eräs puhutteleva esimerkki tästä on aivan äskettäin BBC uutisyhtiön videopätkässä nähty tapaus, jossa kannettiin haavoittunutta miestä syrjään, mutta puoli minuuttia myöhemmin sama mies ilmestyi uudestaan kuvaan täysin vahingoittumattomana. Ihme! Ei vaan taitavasti toteutettu näytelmä läntisten tiedotusvälineitten kuvaajia varten.


KuvaKuva

(videot näet linkin kautta netissä.)

Monet suomessakin arvelevat, että jos Israel vain suostuisi puhumaan palestiinalaisten kanssa ja juttelisi heille niin raketti tuli loppuisi. Näin ajattelevat eivät tunne lainkaan Hamasin ideologiaa, joka ei ole kiinnostunut juttelemaan juutalaisten kanssa. Hamasin poliittisessa ohjelmassa lietsotaan juutalaisten kansanmurhaa. Gazaa hallitsevan terrorijärjestön tavoite ei ole palestiinalaisvaltion perustaminen vaan juutalaisvaltion tuhoaminen.

Kuvaavaa tästä asenteesta on pari poimintaa sosiaalisesta mediasta. Operaatio Pilvenpatsaan alettua silmiini osui pari FaceBook päivitystä, jotka olivat ilmestyneet Israelin puolustusvoimien Facebook sivulle.

Niistä ensimmäisessä kirjoittaja hoki nimeä Adolf Hitler sydämien kera. Toisessa päivityksessä Anwar Abdullah niminen henkilö kirjoitti: Me elämme taivasta, te elätte tätä maailmaa varten joten te pelkäätte kuolla ja me kuolema on ainoastaan kohtalo Jumalalta tervetuloa milloin vain haluatte

Kuva


Kuva

(klikkaa kuvat suuremmiksi tai katso tarkemmin linkistä netissä.)

Jotain hyvin samanhenkistä julisti Hamasin Fathi Hammadin edellisen Gazan sodan aikana 2008. Gazalaisille pitämässään puheessa hän julisti, että palestiinalaiset kaipaavat kuolemaa yhtä paljon kuin israelilaiset elämää. Samalla hän tuli todenneeksi suoraan, että Hamas käyttää naisia ja lapsia ihmiskilpinä.

Eräs ystävä totesi minulle, että palestiinalaisten ja israelilaisten väliseen konfliktiin ei ole mitään ratkaisua. Uskallan olla eri mieltä. Ratkaisu olisi siinä, että Hamas lakkaisi ampumasta raketteja Israeliin.

Mutta on pahuutta, joka ei kuuntele järkipuhetta. Silloin ei ole muuta vaihtoehtoa kuin pysäyttää paha.


Lue netissä: http://www.patmos.fi/blogi/?entityId=459

Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2552
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron