UUTISIA ISRAELISTA...

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

UUTISIA ISRAELISTA...

ViestiKirjoittaja pike464 » Ti 17 Helmi, 2009 1:36

maanantai 16.02.09
16. helmikuuta 2009
MAANANTAI 16.02.09
1. EI TARVITSE olla matemaattinen nero ymmärtääkseen, että 28 on enemmän kuin 27, totesi Tzipi Livni eilen selvitellessään medialle toiveitaan ja vaatimuksiaan saada johtaa Israelin uutta hallitusta. Hän pani ajatuksensa muotoon: Minä johdan joko pääministerinä hallituksessa tai oppositiota sen ulkopuolella. Hän kuiskutteli eilen Olmertin kanssa jotain ennen hallituksen viikkokokouksen alkamista, jolloin media kameroineen saa olla paikalla, mutta havaitessaan, että mikrofoneja työnnettiin aivan heidän päänsä päälle hän raapusti sanomansa paperille, jonka hän ojensi Olmertille siten, että kamera pystyi kuvaamaan sen koko kansan nähtäville. Siinä Livni kertoi Olmertille, ettei hän halua liittyä Bibin (Netanyahun kutsumanimi) hallitukseen, äläkä sitten levitä tietoa tästä. Paperipalaa näytettiin sitten illan uutisten yhteydessä, joten kaikki tietävät nyt, ettei Kadima halua Netanyahua pääministeriksi.
Sillä matemaattisella opilla, mitä olen saanut, voin yhtyä Livnin havaintoon, että Kadima sai yhden edustajan enemmän kuin Likud, mutta tulisi muistaa, että vaalimatematiikan jälkeen alkaa politiikka, jossa kylmät matemaattiset laskelmat voivat muuttua vielä kylmemmiksi tai kuumiksi, miten vain, poliittisiksi lehmäkaupoiksi, kuten tässä tapauksessa näyttää käyvän.
JP:n toimittajat esittävät jopa välimiehen asettamista tekemään Salomon tuomio lapselle, jota molemmat haluavat. Salomo käski halkaista lapsen ja antaa puolisko kummallekin, mikä sai lapsen oikean äidin luopumaan oikeudestaan lapseen. Tästä Salomo näki, mikä oli oikeus siinä tapauksessa. Miten lienee tässä tapauksessa? Tuskin kumpikaan luopuu oikeudestaan vain säästääkseen lapsen hengen. Salomon tuomio koski vain yhtä lasta, nyt on kysymys koko kansan elämästä. Välimiehiksi esitetään Shimon Peresiä, Liebermania ja jopa USA:n presidentti Obamaa; monethan pitävät Israelia USA:n 51. osavaltiona, niin läheisesti USA:n johto tarkkaa ja seuraa Pyhän Maan asioita.
2. VAALIMATEMATIIKASTA puhuen, pyydän esittää anteeksipyynnön eilisen raportin levittämästä virheellisestä tiedosta. Ei vaalien tuloksia esitelty eilen presidentti Peresille, kuten epätarkasta lähteestä johtuen esitin. Viimeinen esityspäivä on joka tapauksessa keskiviikko, jolloin presidentti Shimon Peresin pitää saada virallinen tieto siitä, että vaalitulokset on julkaistu hallituksen rekisterissä. Tämän jälkeen Peres voi aloittaa keskustelut puolueitten edustajien kanssa voidakseen päättää, kenelle hän antaa hallituksen muodostamistehtävän. Tämän hän voisi saada selville jo perjantaihin mennessä, tämä kuitenkin sillä varauksella, että presidentti on varmistunut hallituksen muodostajan onnistumisesta. Kadiman ja Likudin puheenjohtajien antamista lausunnoista voidaan päätellä, että kaikki on vielä levällään kuin Jokisen eväät. Tässä Israel Beitenun puheenjohtaja Avigdor Lieberman voi astua kuvaan mukaan. Eräs toimittaja näkee mahdollisuuden, että Lieberman nimitettäisiin hallituksen muodostajaksi, ja saatuaan selville tulevan hallituksen rungon, hän voisi suositella Peresille tulevaa pääministeriä. Hallituksen kokoonpanon vahvistaa lopullisesti Knesset. Aikaa uuden hallituksen muodostamiseksi on 42 vuorokautta. Lieberman on lomalla Minskissä, eikä palaa sieltä ennen keskiviikkoaamua. Presidentti Obaman sekaantuminen näin näkyvästi Israelin pääministerin valintaan tuntuu epätodennäköiseltä, mutta kulissien takana hän voi painottaa jompaakumpaa ehdokasta. Huhujen mukaan Livni olisi hänen suosikkinsa. (JP)
3. PÄÄMINISTERI Ehud Olmert valmistaa kansaa tosiasiaan, että hän tulee antamaan luvan vapauttaa satoja, ellei peräti lähes 1 500 eri rikoksista tuomittua vankia IDF:n sotilaan Gilad Shalitin vapauttamista vastaan. Vankien vapauttaminen tulisi tapahtumaan vaiheittain. Ensi vaiheessa vapautetaan 350 vankia Hamasin esittämän listan mukaan, ja Gazan rajaterminaalit avataan osaliikenteelle. Listan vahvistaa Haim Ramonin johtama toimikunta.
Toisessa vaiheessa Hamas luovuttaa Gilad Shalitin Egyptin viranomaisille, ja Israel vapauttaa 500 turvallisuusvankia suosionosoituksena Hosni Mubarakille.
Kolmannessa vaiheessa rajaterminaalit avataan liikenteelle täysimääräisesti ja satoja vankeja vapautetaan. Samalla Egypti luovuttaa Gilad Shalitin Israelin viranomaisille.
Israelin turvallisuuskabinetti voi käsitellä asiaa jo keskiviikon rutiinikokouksessaan. Olmert kuitenkin haluaa keskustella sopimuksesta Netanyahun kanssa ennen kokousta. Olmert vakuutti puhuessaan Amerikan juutalaisjärjestöjen johtajille Jerusalemissa eilen, etteivät Gazan terminaalit avaudu liikenteelle ennen kuin Shalit on vapautettu. Toiseksi Olmert selitti, ettei Israel voi sallia Gazaan materiaaleja, joita voidaan käyttää rakettien valmistamiseksi. Kertoessaan rikoksista tuomittujen palestiinalaisvankien vapauttamisesta hän selitti, että jotkut pitävät tätä heikkoutena, mutta hän pitää tätä suuren voiman osoituksena, että yhden miehen henki on näin tärkeä meille.
Hamasin edustaja Gazassa Abu Obaidah sanoo, että Hamasin esittämä lista vapautettavista vangeista on lopullinen eikä siihen sallita muutoksia. Ensimmäisessä vaiheessa, ehkä jo ennen muitten vapauttamista, Fatah Tanzimin Länsirannan johtaja Marwan Barghouti vapautetaan, joka kärsii viittä elinkautista + viisi vuotta. Muita Hamasin vaatimia suur-rikollisia ovat PFLP:n pääsihteeri Ahmed Sa´adat, joka tuomittiin elinkautiseen turistiministeri Rehavam Zeevin murhan suunnittelusta 2001; Abbas al-Sayed Netaniyan Park hotellin massamurhan suunnittelija maaliskuussa 2002, sekä Ibrahim Hamed, Hamasin sotilassiiven izzadin al-Qassam komentaja Länsirannalla.
Obaidah esitti lisäksi vaatimuksen, että Gilad Shalitin tapaus olisi käsiteltävä erillään aselepo-sopimuksesta ja lisäsi, että niin pian kuin vangit on vapautettu, Gilad Shalit voi mennä kotiinsa, jos hänellä yleensä on fyysisiä mahdollisuuksia mennä minnekään. (JP)
4. PALESTIINAN AUKTORITEETTI irtisanoo kymmenien Hamasia kannattavien
imaamien, muslimisaarnaajien, sopimukset Juudeassa ja Samariassa. Heitä syytetään siitä, että he avoimesti puolustivat Hamasia IDF:n Cast Lead operaation aikana, ja kritisoivat PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbasia perjantain rukoustilaisuuksissa. PA:n uskonnollisten asian ministeri Jamal Bawatneh kertoi JP:n toimittajalle, että ministeriö suunnittelee useita muutoksia, minkä seurauksena lukuisia imaameja sanotaan irti. Hän sanoi joittenkin saarnaajien käyttävän vapauttaan väärin kuvitellessaan, ettei ministeriö ole selvillä, mitä he saarnaavat moskeijoissa. PA:n turvallisuusjoukot ovat pidättäneet viime päivien aikoina useita imaameja, joita syytetään kiihotuksesta ja PA:n johdon vastaisesta toiminnasta sekä kuulumisesta laittomaan järjestöön, millä tarkoitettaneen Hamasia. Tämä tapahtuu samaan aikaan, kun PA käy Kairon välityksellä neuvotteluja Hamasin kanssa yhteishallituksen muodostamiseksi.
PA:n turvallisuusjoukot pidättivät ainakin kolme imaamia Ramallahin alueella viimeisten päivien aikana. Imaami Jawad al-Natsheh Hebronista pidätettiin kolme viikkoa sitten. Hänen sanotaan joutuneen brutaalin kidutuksen alaiseksi, minkä johdosta hän on vakavasti sairas. PA:n muslimisaarnaajien vastainen kampanja liittyy sen pelkoon Hamasin yrityksestä kaapata valta Länsirannalla kuten se teki Gazan kaistalla. (JP)
5. IDF ON aloittanut operaation, jonka avulla se pyrkii selvittämään, miten laajasti Hamasin ilmoittamat luvut siviiliuhreista operaatio Cast Lead aikana poikkeavat todellisuudesta. Esimerkkinä pidetään Hamasin väitteet 9 lääkintähenkilön saamista surmansa taisteluissa. IDF:n alustavissa tutkimuksissa on todettu, että nämä kuuluivat Hamasin aseistettuihin taistelijoihin, kuten heistä otetuissa kuvissa ilmenee. Palestiinan ihmisoikeuskeskus ilmoitti, että PA:n ilmoittamasta 1338 surmansa saaneesta 895 oli siviilejä, eli yli kaksi kolmasosaa. IDF:n tutkimuksissa siviiliuhreja on korkeintaan kolmannes. YK:n koulun uhreista Jabaliyassa palestiinalaiset ilmoittivat yli 40:n saaneen surmansa useat heistä siviilejä. Tutkimuksissa todettiin, että 12 ihmistä sai surmansa taisteluissa koulun läheisellä kadulla, 9 heistä aseistettuja taistelijoita, kolme sivullisia. Gazan koordinaatio ja yhteistoiminta hallinnon (CLA) johtaja eversti Moshe Levi toteaa, että surmansa saaneista 1200:sta 580 oli Hamasin tai toisten terrorijärjestöjen jäseniä. 300 luokiteltiin kuuluviksi kategoriaan naiset, lapset alle 15 ja miehet yli 65-vuotiaat. Naisten joukossa oli aseistettuja terroristeja sekä itsemurhaterroristeja, jotka yrittivät surmata sotilaita pommeillaan. Loput 320 ovat kaikki miehiä, joitten henkilöllisyys ja riippuvuus järjestöistä on vielä tutkimatta. (JP)
5. UUTISOTSIKOITA
- Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kävi eilen Israelissa ilmoittamassa, että Venäjä valmistautuu pitämään Lähi Itää koskevan konferenssin vuoden keskivaiheilla. Myös Ranska on pyrkinyt saamaan kannatusta omalle konferenssisuunnitelmalleen. Israelin viranomaiset ovat havainneet, että Ranskan esittämät lausunnot viime kuukausien tapahtumista Israelissa ovat kriittisempiä kuin Venäjän. Lisäksi viranomaiset ovat huolestuneet, että Ranska voi pyrkiä painostamaan Israelia rauhankeskusteluihin Syyrian kanssa, jotka keskeytyivät Gazan operaation vuoksi. (JP)
- www.debka.com kertoo, että Venäjä valmistautuu toimittamaan S-300 ilmapuolustusjärjestelmän Iranille. Iranin puolustusministeri Mostafa Najar matkustaa Moskovaan maanantaina viimeistelemään toimitussopimusta. S-300 järjestelmä rakennetaan Venäjällä kolmessa osassa, yksi kokoaa patteriston laitteistot, toinen tutkajärjestelmän ja kolmas ohjuspatteristot.
- Saudi Arabian tiedustelun johtaja prinssi Muqrin bin Abdulazziz Al Saud lensi odottamattomalle vierailulle Damaskokseen, jossa hän yrittää taivuttaa Hamasin siellä olevan johdon ja Syyrian presidentti Bashir Assadin tukemaan Kairon neuvottelemaa aseleposopimusta Israelin kanssa. Prinssi lupaa, että saudit lopettavat Syyrian vastaiset toimensa ja palauttaa normaalisuhteet, jos hänen esitykseensä suostutaan. (Debkafile)
- Lontoossa ilmestyvä arabilahti Al-Hayat kertoo, että Israel vapauttaa korkeat palestiinalaisjohtajat, kuten PFLP:n johtaja Sa´adat ja Barghouti, Syyriaan. Arabiankielinen lehti kertoi, että sopimus allekirjoitetaan pian. (ynetnews)
- Gazan terroristit ampuivat kaksi rakettia maanantaiaamuna Israeliin, toinen putosi Shaar Hanegevin aluekeskuksen ja toinen Sdot Negevin aluekeskuksen lähelle. Ne aiheuttivat ympäristötuhoja. (ynetnews)
- Israelin turvallisuusviranomaiset ovat huolissaan Iranin uudesta kiinteää polttoainetta käyttävästä ohjuksesta Sejil. He pitävät sitä suurempana uhkana kuin satelliitin laukaisussa käytettyä Safir 2 ohjusta, joka pystyy kuljettamaan satojen kilojen kuorman 3000 km:n päähän ballistisesti ammuttuna. (JP)
- Operaatio Cast Lead yhteydessä tapahtui useita ihmeitä. Kerroin aiemmin mustiin vaatteisiin pukeutuneesta naisesta, joka varoitti sotilaita menemästä kolmeen taloon Gazassa. Jokainen niistä oli miinoitettu. Yksi IDF:n upseeri haavoittui vakavasti mentyään asuntoon, jonne asennettu miina laukesi hänen kasvoilleen. Lääkärit eivät uskoneet sotilaan selviävän aamuun. Kuukauden päästä hänet voitiin siirtää sairaalasta kuntoutuslaitokseen. Toisessa tapauksessa Beershevassa Grad-raketin sirpaleen päähänsä saanut 7-vuotias poika vietiin sairaalaan, jossa lääkärit samoin eivät uskoneet hänen selviävän. Muutama päivä sitten hänet vietiin kuntoutuslaitokseen. Hänen fyysiset toimintansa olivat palautuneet lähes ennalleen.
- Englantilainen ja ranskalainen ydinsukellusveneet törmäsivät Atlantilla. Ainakin englantilainen alus hinattiin satamaan korjauksia varten. (JP)

Aihe: Uutiset


"Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti".
Avatar
pike464
 
Viestit: 1058
Liittynyt: Su 01 Helmi, 2009 2:54
Paikkakunta: YLÖJÄRVI

Uutisia

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ti 17 Helmi, 2009 11:56

Ne olivat vakavia uutisia.

Maailma on yhä enenevässä määrin kuohuntatilassa. Kansojen meri pauhaa. Ilm. 17:15.

"Ja on oleva merkit auringossa ja kuussa ja tähdissä, ja ahdistus kansoilla maan päällä ja epätoivo, kun meri ja aallot pauhaavat. Ja ihmiset menehtyvät peljätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa; sillä taivaitten voimat järkkyvät. Ja silloin he näkevät Ihmisen Pojan tulevan pilvessä suurella voimalla ja kirkkaudella.
Mutta kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä."
Luuk. 21:25-28.

Jumalan kansan vapautus on lähellä!

"Koska itse luomakuntakin on tuleva vapautetuksi turmeluksen orjuudesta Jumalan lasten kirkkauden vapauteen. Sillä me tiedämme, että koko luomakunta yhdessä huokaa ja on synnytystuskissa hamaan tähän asti." Room. 8:21-22.

+_______________________________________
@Dimi Sefanja suurensi kirjoitusta.
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2573
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Aamu-Usva » Ma 24 Touko, 2010 18:05

Tässä on muuten Israelin tämänvuotinen euroviisubiisi. Mun mielestä aika hyvä

http://euroviisut.yle.fi/oslo-2010/2010-04-14/israel-harel-skaat-milim :)
Avatar
Aamu-Usva
 
Viestit: 933
Liittynyt: Su 01 Helmi, 2009 22:15
Paikkakunta: Turku


Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 1 vierailijaa

cron