Helsingissä vietettiin kansainvälistä rukouspäivää.

Tähän mm. David Wilkersonin yms. hyvät ja rakentavat kirjoitukset!

Helsingissä vietettiin kansainvälistä rukouspäivää.

ViestiKirjoittaja pike464 » Su 28 Marras, 2010 2:05

Helsingissä vietettiin kansainvälistä rukouspäivää vainotun seurakunnan puolesta


Suomen Evankelisen Allianssin Kristittyjen ihmisoikeusryhmä (KIO) järjesti sunnuntaina 21.11.2010 rukoustapahtuman vainottujen seurakuntien puolesta.

Katso kuvia IDOP tapahtumasta tästä linkistä

Rukoustapahtuma oli osa kansainvälistä rukouspäivää. Rukouspäivää vietettiin ensimmäistä kertaa 1996 Word Evangelical Alliance (WEA) -järjestön aloitteesta. Tämän jälkeen rukouspäivä on kasvanut maailmanlaajuiseksi kansainväliseksi tapahtumaksi, johon ottavat osaa miljoonat kristityt sadoissa tuhansissa seurakunnissa.

Rukouspäivän ensisijainen päämäärä on esirukous ja toiminta vainottujen seurakuntien puolesta. Samalla rukoillaan myös niiden puolesta, jotka vainoavat kristillisiä seurakuntia sekä kansakuntien puolesta, jotka harjoittavat vainoa tai jotka sallivat sen.

Länsimaissa on totuttu poliittiseen ja uskonnolliseen vapauteen jo vuosikymmenien ajan. Tämän takia voi olla uskomatonta kuulla, että vielä 2000-luvulla on maita, joissa vainotaan paikallisia kristittyjä. On kuitenkin muistettava, että nykyisin noin 70 % kristillisistä seurakunnista elää länsimaiden ulkopuolella eli maissa, joissa on heikko tai olematon uskonnonvapaus ja huono ihmisoikeustilanne. Nytkin 2000-luvulla maailmassa on arviolta noin 230 miljoonaa kristittyä ilman vapautta uskoa ja elää sen mukaan.

Tämän vuoden rukouspäivän teemana on kuule heidän itkunsa (Ps. 10:17). Helsingin rukouspäivä aloitettiin mielenilmauskulkueella Eduskuntatalolta Helsingin Vanhaan kirkkoon. Kulkueella haluttiin muistaa vainottuja kristittyjä ja kertoa heille, että he eivät ole unohdettuja. Kulkueeseen osallistui noin sata kulkijaa.

Itse tilaisuuteen Helsingin Vanhaan kirkkoon saapui ennätyksellinen määrä kuulijoita. Suuri kirkkosali oli lähes täynnä. Mielenkiintoa tilaisuutta kohtaan lisäsi eteläkorealainen vieras. Hän käytti vielä Pohjois-Koreassa olevien sukulaistensa turvallisuuden vuoksi tilaisuudessa nimeä rouva Chang.

Rouva Chan pakeni kotimaastaan Pohjois-Koreasta ensimmäisen kerran vuonna 1999, kun hän kulki Kiinaan etsiäkseen nälkiintyneelle lapselleen ruokaa. Hänet pidätettiin Kiinassa ja palautettiin Pohjois-Koreaan. Palautuksen jälkeen hän joutui vankileirille Pohjois-Koreassa. Siellä häntä kidutettiin julmasti ja hän joutui monien kammottavien tapausten silminnäkijäksi. Vaikeuksissa ollessaan hän lauloi isoäidiltään lapsena oppimaansa laulua, joka toi lohtua. Laulu oli hengellinen, mutta hän ei tiennyt sitä. Hänen isoäitinsä oli kristitty, hän kuitenkin ymmärsi sen vasta myöhemmin uskoon tultuaan.

Chang pakeni tyttärensä kanssa uudelleen Kiinaan vuonna 2000. Kiinassa ihmiskauppiaat kaappasivat hänet ja myivät hänet vaimoksi kiinalaiselle poikamiehelle. Hän oli kotiorjana kolme vuotta. Chang oli tietämättään raskaana Pohjois-Koreasta lähtiessään. Hän synnytti Kiinassa ollessaan pojan. Vihdoin Chang onnistui maksamaan salakuljettajilla, jotka veivät hänet kolmanteen maahan. Sieltä hän haki Etelä-Korean suurlähetytöstä turvapaikkaa.

Chang onnistui saamaan pakomatkalle tyttärensä mukaan, mutta poikansa hän joutui jättämään Kiinaan. Myöhemmin Etelä-Koreassa Chang kääntyi kristityksi. Etelä-Koreaan paosta on kulunut kuusi vuotta ja Chang toivoo, että saisi poikansa vielä takaisin. Nyt jo kahdeksanvuotiasta poikaa pitää kiinalainen mies, joka ei suostu vapauttamaan poikaa edes maksua vastaan.
Rukouspäivän tilaisuudessa saatiin kuulla myös mm. Algerian seurakunnan tilanteesta. Tilaisuuden lopussa käytettiin aikaa rukoukseen kärsivien kristittyjen puolesta.

Kansainvälinen rukouspäivä vainottujen seurakuntien puolesta järjestetään joka vuosi marraskuussa. Seuraa näitä sivuja ja tervetuloa ensi vuoden tapahtumaan.

Jyrki Kela
KIO:n sihteeri
Takaisin
"Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti".
Avatar
pike464
 
Viestit: 1058
Liittynyt: Su 01 Helmi, 2009 2:54
Paikkakunta: YLÖJÄRVI

Paluu Lainatut kirjoitukset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron