David Wilkerson: USKON JÄRJETTÖMYYS

Tähän mm. David Wilkersonin yms. hyvät ja rakentavat kirjoitukset!

David Wilkerson: USKON JÄRJETTÖMYYS

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » Ma 13 Joulu, 2010 12:14


Kuva David Wilkerson Tänään (Today)

MAANANTAI, 13. JOULUKUUTA, 2010

USKON JÄRJETTÖMYYS


Sanoessaan ihmiskunnalle "Usko!" Jumala vaatii jotain, mikä menee yli ihmisen ymmärryksen. Usko on täysin järjenvastaista. Jo sen määritelmä on kohtuuton. Mietipä tätä: Hebrealaiskirjeen mukaan usko on luottamusta siihen, mitä toivotaan ja ojentautumista sen mukaan, mikä ei näy. Meille sanotaan lyhyesti: "Ei ole olemassa käsin kosketeltavaa olevaa, ei näkyvää todistusta siitä." Silti meitä pyydetään uskomaan.

Otan tämän aiheen esille tärkeästä syystä. Juuri tällä hetkellä monia uskovia lannistetaan maahan asti. Tosiasia on, että joudumme jatkuvasti kohtaamaan lannistavia hetkiä elämässämme. Silti me mielestäni löydämme avun, joka vie meidät kaiken läpi. Meidän vain tulee ymmärtää uskon todellinen luonne, sen järjenvastaisuus.

Mieti, millaista uskon määrää vaadittiin Nooalta. Hän eli keskellä sukupolvea, joka oli täysin suistunut raiteiltaan. Ihmisten pahuus oli tullut niin suureksi, ettei Jumala kestänyt enää sitä. Lopulta hän sanoi: "Nyt riittää! Ihminen vain tuhoaa itseään. Siitä täytyy tulla loppu" (ks. 1 Moos. 6).

Kuvittele Nooan hämmästystä, kun hän yritti tajuta tätä. Jumala lähettäisi äkillisen tuhon, joka tekisi lopun koko maailmasta. Nooalle ei kerrottu tästä tapahtumasta kuin muutamalla sanalla taivaasta. Hänen piti hyväksyä se uskossa. Sataankahteenkymmeneen vuoteen se oli ainoa ohje.

Ajattele, mitä usko vaati Nooalta. Hänelle oli annettu mammuttimainen tehtävä rakentaa suuri arkki. Samalla hänen piti elää vaarallisen maailman keskellä. Hänen tuli pitäytyä uskossa, kun taas koko muu maailma hänen ympärillään tanssi, juhli ja velloi aistillisuudessaan. Nooa toimi Jumalan sanan mukaan. Hän riippui sen sanan varassa, jonka hän sai yli vuosisataa aiemmin. Kuuliaisuutensa vuoksi Nooasta tuli "sen vanhurskauden perillinen, joka uskosta tulee" (Heb.11:7).

1 Moos.12:1-4:ssä Jumala sanoi Aabrahamille: "Nouse ja lähde maastasi." Aabraham varmasti ajatteli: "Mutta minne Herra?" Jumala olisi vastannut:" Ei ole sinun asiasi tietää. Lähde nyt vain."

Oli täysin järjenvastaista vaatia sellaista yhdeltäkään itse ajattelevalta ihmiseltä. Minäpä havainnollistan tätä kysymällä uskovilta vaimoilta: Mitä, jos miehesi tulisi yhtenä päivänä ja sanoisi: "Pakkaa tavarat kulta, me muutamme." Tietysti haluaisit tietää, miksi ja minne ja miten. Saisit ainoastaan vastauksen: "En tiedä. Tiedän vain, että Jumala käski lähtemään." Tällaiseen käskyyn ei löydy mitään järkevää syytä. Se ei ole loogista.

Tätä järjenvastaista ohjetta Aabraham kuitenkin seurasi. "Uskon kautta oli Aabraham kuuliainen, kun hänet kutsuttiin lähtemään siihen maahan, jonka hän oli saava perinnöksi, ja hän lähti tietämättä, minne oli saapuva" (Heb.11:8). Hän tiesi vain, että se oli sana Jumalalta: "Mene Aabraham ja minä olen sinun kanssasi. Ei onnettomuus kohtaa sinua." Usko vaati Aabrahamia toimimaan vain tämän lupauksen varassa.

Eräänä tähtikirkkaana iltana Jumala sanoi Aabrahamille: "Katso taivaalle. Näetkö nuo lukemattomat tähdet? Pystytkö laskemaan niiden määrän? Niin paljon on sinulla oleva perillisiä" (ks. 1 Moos. 15:6). Aabrahamin puisteli varmaan päätään. Hän oli jo vanha, ja niin oli hänen vaimonsa Saarakin. He olivat jo kauan sitten ohittaneet lasten saamisen ajan. Silti hänelle annettiin lupaus siitä, että hänestä tulisi monien kansojen isä. Ainoa todiste tästä oli sana taivaasta: "Minä olen Herra" (1 Moos.15:7).

Kaikesta huolimatta Aabraham oli kuuliainen. Raamattu sanoo saman hänestä ja Nooasta: "Ja Aabraham uskoi Herraan ja Herra luki sen hänelle vanhurskaudeksi" (1 Moos. 15:6). Jälleen kerran näemme järjenvastaisen tilanteen. Kuitenkin yhden miehen usko on luettu hänelle vanhurskaudeksi.

Se, mitä Jumala pyytää sinulta, saattaa kuulostaa järjettömältä. Hän pyytää meitä luottamaan häneen ilman todisteita rukousten kuulemisesta. Kun tilanne näyttää toivottomalta ja kaikki näyttää olevan hukassa, Herra sanoo: "Luota minuun". Järjenvastaistako? Kyllä, mutta vuosisatojen ajan Herra on todistanut olevansa aina ajan tasalla. Hän ei salli saatanan saada viimeistä sanaa. Jumala tulee aina ajoissa, Pyhän Hengen täydellisen aikataulun mukaan.


Lue tämä opetus netissä: http://www.worldchallenge.org/fi/node/10965


Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2552
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Paluu Lainatut kirjoitukset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron