VARJELTU PÄÄMÄÄRÄÄ VARTEN

Tähän mm. David Wilkersonin yms. hyvät ja rakentavat kirjoitukset!

VARJELTU PÄÄMÄÄRÄÄ VARTEN

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » Pe 04 Helmi, 2011 15:56


Kuva Kuva David Wilkerson Tänään


Perjantai 4. helmikuuta 2011VARJELTU PÄÄMÄÄRÄÄ VARTEN


Daavid rukoili: Varjele minua, Jumala, sillä sinuun minä turvaan(Ps.16:1). Daavidin käyttämä heprean sana varjella on täynnä merkityksiä. Ytimeltään se tarkoittaa: Laita ympärilleni aita, suojeleva piikkiaita.
Varjele ja suojele minua. Tarkkaa jokaista liikettäni, tulemisiani ja lähtemisiäni.

Daavid uskoi täysin, että Jumala varjelee vanhurskaan. Raamattu sanoo, että Daavid sai avun ja varjelun kaikilla teillään. Tämä siunattu mies julisti: Katso, hän, joka Israelia varjelee, ei torku eikä nuku. Herra on sinun varjelijasi, Herra on suojaava varjosi sinun oikealla puolellasi. Ei polta sinua aurinko päivällä, eikä kuu yöllä. Herra varjelee sinut kaikesta pahasta, hän varjelee sinun sielusi (Ps.121:4-7).

Sama heprean sana varjella esiintyy tässäkin kohdassa. Taas kerran Daavid puhuu Jumalan aidasta, yliluonnollisesta suojamuurista. Hän vakuuttaa meille: Jumala pitää silmänsä sinussa, minne menetkin.

Tosiaankin, Jumala on meidän kanssamme kaikkialla: työssä, seurakunnassa, ostoksilla ollessamme. Hän on kanssamme autossa, bussissa, maanalaisessa. Daavid sanoo Jumalan suojelevan meitä pahalta. Niinpä Jumala varjelee meitä kaikissa paikoissa. Hän on luvannut suistaa kaikki lapsiinsa suunnatut aseet.

Ajasta aikaan Jumalamme on todistanut olevansa kansansa varjelija. Minkähän tähden? Miksi Herra niin innokkaasti suojelee meitä? Löydämme Mooseksen sanoista viitteen: Herra käski meidän pitää kaikki nämä säädökset ja peljätä Herraa, meidän Jumalaamme, että me aina menestyisimme ja hän pitäisi meitä elossa, niin kuin tähän päivään saakka on tapahtunut (5 Moos.6:24). Mooses sanoo Jumalan antaneen heille käskyt erityisestä syystä: ne varjelisivat ja suojelisivat heitä. Mistä syystä? Samasta syystä kuin Jumala haluaa pelastaa ja varjella meitä.

Mieti kaikkia tapoja, joilla Jumala suojeli valittua kansaansa. Hän varjeli heitä kymmeneltä vitsaukselta Egyptissä. Hän vapahti heidät faaraon armeijan kynsistä Punaisella Merellä. Hän paransi heidät kuolettavista käärmeenpuremista erämaassa. Kansa todisti Jumalan varjelevasta voimasta lapsilleen ja lapsenlapsilleen: Herra vapahti meidät kaikista vihollisistamme. Hän antoi meille ruokaa ja vettä. Hän jopa antoi vaatteemme kestää kulumatta. Hän varjeli Israelin kansaa kaiken läpi.

Tässäkö oli koko Israelin saama todistus? Varjeltuivatko nämä ihmiset erämaassa vain kuollakseen siellä? Mooses lausui: Meidät hän vei sieltä pois ja johdatti meidät siihen maahan, jonka hän valalla vannoen oli luvannut meidän isillemme, ja antoi sen meille( 5 Moos.6:23). Mooses kertoi Israelille: Katsokaa kaikkia ihmeellisiä tapoja, joilla Jumala on päästänyt teidät kahleista? Mitä ajattelette siitä? Miksi hän teidän mielestänne valitsi teidät ja antoi teille erityisaseman aina maailman perustamisesta asti? Miksi hän vapahti teidät orjuudesta? Miksi hän siunasi teitä, vaikka olisitte ansainneet hylkäämisen?

Herra varjeli teitä, jotta voisi viedä teidät jonnekin. Hän haluaa tehdä teidän elämässämme jotain suurempaa kuin ihmeet. Herra varjeli israelilaiset ja pani heidän ympärilleen suojamuurin erityisestä syystä: Hän halusi viedä heidät käyttökelpoisuuden paikkaan. Hän johdatti heidät Luvattua Maata kohti, määräpaikkaansa.


Lue tämä opetus netissä: http://www.worldchallenge.org/fi/node/12210


Siunausta päivääsi! Herra kanssasi! Aamen. (D.S.)

Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2555
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Paluu Lainatut kirjoitukset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron