Kuolema

Kerromme pelastuksen Tien Totuutta etsiville,
jotka tahtovat löytää Jeesuksen!

Kuolema

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Su 12 Heinä, 2009 20:00

Kuolema

Kristittyinä ihmisinä murehdimme lähimmäisemme kuolemaa. Murehtiminen on luonnollista. Surumme kuvastaa sitä, että välitimme lähimmäisestämme ja olisimme tahtoneet pitää hänet vielä luonamme.
Ajallinen kuolema on surullinen tosiasia, joka meidän kaikkien on kohdattava, olemmepa uskossa tai emme.
Ikävintä on, kun meille tulee suruviesti uskosta osattoman lähimmäisemme kuolemasta. Se on meille katkera murhe. Silloin olemme menettäneet hänet ikuisiksi ajoiksi. Surumme on silloin aiheellinen.

Jumala tahtoisi antaa kaikille ihmisille kuoleman jälkeisen hyvän osan Paratiisissa. Hän tahtoo antaa ikuisen tulevaisuuden ja toivon. ettette murehtisi niin kuin muut, joilla ei toivoa ole(1 Tes.4:13).
Jos poisnukkunut lähimmäisemme on tullut uskoon, ei meidän tarvitse murehtia, niin kuin muut.
Uskossa Jeesukseen oleva ihminen ei kuollut ilman Jumalaa ja ilman toivoa Taivaaseen pääsystä.
Meille tulee joskus viesti uskossa olevan lähimmäisemme kuolemasta. Hänelle kävi hyvin. Jeesus oli vastassa ja vei hänet Paratiisiin. Jeesus sanoi: Minä olen ylösnousemus ja elämä; joka uskoo minuun se elää, vaikka olisi kuollut (Joh.11:25; 5:24-29). Näin ollen voimme jopa iloita lähimmäisemme perille pääsystä. Hautajaislauluina voimme laulaa iloisia, hengellisiä voittolauluja. Jäämme odottamaan riemullista jälleennäkemistä, mikäli itsekin olemme uskossa Jeesukseen.

Me uskoon tulleet otimme vastaan Jeesuksen elämämme Herraksi. Tulimme tietämään todellisuuden Taivaasta ja kadotuksesta, Jumalan rakkaudesta ja vihasta. Valitsimme Hänen rakkautensa. Annoimme elämämme Jeesukselle. Saimme syntimme anteeksi Jeesuksen Nimessä ja veressä. Tiedämme pääsevämme Taivaaseen. Meillä on ikuinen elämä Jumalan Valtakunnassa.

+

On hyvä lukea pyhällä arkuudella seuraavat Raamatun opetukset:
Ihmisille on määrätty, että heidän kerran on kuoleminen, mutta sen jälkeen tulee tuomio (Hebr.9:27).
Kovuudellasi ja sydämesi katumattomuudella sinä kartutat päällesi vihaa vihan ja Jumalan tuomion ilmestymisen päiväksi (Room. 2:5).
Synnin palkka on kuolema (eli ikuinen ero Jumalasta) mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa (Room.6:23).
Kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla (Room. 3:23).
Kaikki tarvitsevat siis sovituksen Jeesuksen sijaisuhrin ja sovintoveren kautta.

+

Olemme ihmiskuntana matkalla kohti viimeistä tuomiota. Mutta Jeesus on omiensa Pelastaja ja Puolustaja. että meillä olisi turva tuomiopäivänä (1 Joh.4:17). Ei ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Jeesuksessa Kristuksessa ovat (Room.8:1).
Mutta Synnin palkka on kuolema (Room. 6:23). Jeesus otti päällensä meille kuuluvan tuomion, synnin seurauksen. Hän kuoli Golgatan ristillä sijaisuhrina. Pyhä, kallis sovintoveri annettiin meidän tähtemme. Syntitilamme on poistettu!
Jumalani, Jumalani, miksi minut hylkäsit? (Markus 15:34). Näin Jeesus huusi kuollessaan ristillä. Mutta miksi? Siksi, ettei meidän tarvitse sitä huutaa viimeisellä tuomiolla.

Jeesus sanoi ristillä kuollessaan sanat: Se on täytetty! (Joh. 19:30). Varma pelastustie on avattu. Saamme turvata Jeesuksen veriuhrin ansioon. Siinä uhrissa Jumalan rakkaus toimii hyväksemme. Golgatan ristillä kuoleman tilamme otettiin pois. Mutta tämä kallis lahja jää hyödyttömäksi, ellei sitä oteta vastaan. - Jeesuksen vastaan ottaminen ratkaisee ikuisen kohtalomme. .. tietääksenne, että Ihmisen Pojalla on valta maan päällä antaa syntejä anteeksi (Markus 2:10). Tämän elämän jälkeen ei pelastusmahdollisuutta enää ole.

+

Kristinuskon pääsisältö on ilosanoma Jeesuksesta. Hän kuoli Golgatan ristillä sijaiskuoleman syntitilamme tähden, että pääsisimme Taivaaseen. Kuolemansa jälkeen Jeesus nousi ylös kuolleista!
Jumala rakastaa ihmistä eikä tahdo kenenkään joutuvan kadotukseen. Jumala tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden (1 Timot.2:4).
Sielunvihollinen tahtoo, ettei kukaan pelastu, vaan että kaikki ihmiset uskovat valheen ja joutuvat kadotukseen, ikuiseen eroon Jumalasta.

Jumala rakastaa Sinua! Sielunvihollinen vihaa Sinua.

Meidän on siis viisainta murehtia lähimmäisistämme nyt, kun vielä on armon aika. Nyt on aika huolehtia lähimmäisemme pelastumisesta, siitä, että hän ottaa vastaan pelastuksen ennen kuolemaansa. Emme kukaan voi tietää kuolemamme ajankohtaa. Sen tähden pelastumisen suurta asiaa ei pidä siirtää huomiseen.

+

HAUTAJAISVALHEET
Ikävä asia hautajaisissa on valehtelu. Röyhkeästi vakuutetaan uskosta osattoman, syntitilassaan kuolleen vainajan menneen Taivaan iloon, koska hänet haudattiin muka siunattuun multaan. Tämän maailman multa ei kuitenkaan ole yhtään siunatumpaa hautausmaalla kuin muuallakaan (1 Moos. 3:17).
Hautajaisilmoituksissa toistuu sanonta: Kutsuttiin Taivaan kotiin. Herra otti matkamiehen luokseen. jne
Miksi jäljelle jääneitä pitää lohduttaa valkoisilla valheilla?
Jos jumalaton pääsee Taivaaseen, ei se enää olekaan Taivas. Taivas on ihana juuri sen vuoksi, ettei sinne pääse mitään epäpyhää, ei yhtään valehtelijaa (esim. hautajaisvalehtelijat), kiroilijaa, varasta, juomaria tai haureuden harjoittajaa.
Helvetin tulijärvi on synnin harjoittajien paikka (Ilm. 21:8 ).

Totta hautajaispuheissa on se, että Jumala on asettava jokaisen ihmisen eteensä tuomion päivänä. Silloin kysytään vain sitä, onko ihminen elämänsä aikana ottanut vastaan pelastuksen Jeesuksen ristintyön ansiossa ja näin uudestisyntynyt Pyhästä Hengestä. Siellä kysytään onko hän tunnustanut Jeesuksen Kristuksen Herrakseen ja syntiensä sovittajaksi sekä ottanut kasteen Herransa Nimeen. Mutta siellä tarkistetaan myös onko ihminen elänyt elämänsä julkisessa uskossa Jeesukseen.
Joka häpeää minua ja minun sanojani, sitä Ihmisen Poika on häpeävä, kun Hän tulee (Luuk. 9:26). Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen Nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan (Apt. 2:38 ).
Jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on Hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut; sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaanEi yksikään, joka Häneen uskoo, joudu häpeään (Room.10:9-11).
Ellei ihmisen elämän kaaresta löydy edellä mainittuja asioita, niin hänet tuomitaan kadotukseen. Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu, mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen (Markus 16:16).

+

Juhlavat hautajaiset ja kauniit puheet tai papin siunaamiset eivät auta ihmistä Taivaaseen. Kuoleman jälkeen ei mikään enää voi vaikuttaa ihmisen tilaan. Ilman Jeesusta kuoleva ihminen on ikuisesti kadotettu. Joka uskoo Häneen, sitä ei tuomita (Joh. 3:18 ). Joka uskoo ja kastetaan ( = upotuskaste vedessä uskoon tulon ja parannuksen teon jälkeen), se pelastuu (pääsee Taivaaseen), mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen (Markus 16:16). Nämä ovat vakavia tosiasioita. Eivätkä tosiasiat muutu, vaikka niihin ei kukaan uskoisikaan.
Joka ei ollut elämän kirjaan kirjoitettu, se heitettiin tuliseen järveen (Ilm.20:15).

+

Paratiisi on vastaan ottamassa meitä kuolinhetkellämme. Silloin siirrymme iloiten ikuisuuteen. Me pääsemme lepoon, me, jotka tulimme uskoon (Hebr.4:3).

Kysyn Sinulta: Oletko jo valmistautunut Taivasta varten? Onko Jeesus Sinun Herrasi? Ethän odota kuolemaasi valmistautumattomana, ilman Jeesusta?

+

Rakas ystävä! Tee ratkaisusi tänä päivänä, juuri nyt. Soita, niin sovitaan aika tapaamiselle. Voimme rukoilla ja pyytää Jeesusta tulemaan elämäsi Herraksi. Näin tulet uskoon, eikä Sinun sitten enää tarvitse kauhulla ajatella loppuasi. Sinulla on oleva turva tuomiopäivänä. Uskoon tulleena voit auttaa lähimmäisesikin taivastielle.
Vain uskoon tulleet pääsevät Taivaaseen!

Usko Ylösnousseeseen Jeesukseen Kristukseen Raamatun opettamalla tavalla, niin sinä pelastut.

Jumala rakastaa Sinua! Sielunvihollinen vihaa sinua!

_______________________________________

Weijo Lindroos
Puh. 040 556 32 97
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi

Hengellisiin kokouksiin voit tulla seuraavasti:
- sunnuntaisin hengellinen kokous klo 14.oo,
- keskiviikkoisin keskusteluiltapäivä klo 14.oo 18.oo.
Sofiankatu 3, A talon sivuovi
20100 Turku (Portsa)
Tervetuloa!
E-mail: Seurakunta@Jeesus-on-Herra.com
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2571
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Kommentti:

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » Ma 13 Heinä, 2009 1:39

Shalom!

Kiitos Weijolle valtavasta ja täydellisen hienosta aiheen esille tuonnista. Tuossa ei jää tyhmemmällekään mitään epäselväksi.


sen verran vain kommentoin (ja tällä kerralla vain kopioiden :D - muistellen viime yön fiaskoa) että:

Weijo kirjoitti:
Miksi jäljelle jääneitä pitää lohduttaa valkoisilla valheilla?

Hallinnan vuoksi ennen kaikkea (kirkko) mutta oikeasti kommentoisin vain tuota 'valkoista valhetta'. Se on enemmänkin punainen valhe, helvetin tulen punainen, jolla saadaan viattomat uskomaan muuta kuin mitä opetettu ja kirjoitettu on ja sitä kautta liitettyä pitkiin jonoihin odottamaan helvetin porttien aukeamista. Liitettyä rikostoveriksi, jotka osaltaan jatkavat samaa valhetta sukupolvista sukupolveen. Siksi, kun ei pidetä Totuutta esillä, jonka kirkot ja muut lahkot kyllä hyvin tietävät kuin myös helvetin herra.

Tällaista tuli mieleeni kirjoittaa, jos nyt joku tästä mitään ymmärtää. Näistä minun pohdinnoistani ja sanavalikoinneistani.

Siunaten Ristiläisiä ja kaikkia Jumalan omia!

T: Dimi S.
Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2552
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Ristin Loistosta

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ma 13 Heinä, 2009 9:51

Kirjoitin tuon kirjoituksen jo aikoinaan RistinLoistoon. Siellä siitä tuli paljon palautetta. Lähes kaikki ymmärsivät asian. Mutta joukossa oli pari, jotka olivat sitä mieltä, että pelottelen ihmisiä. :Ymph: Pelottavaahan Totuus kyllä on, ellei ole "ottanut vastaan rakkautta Totuuteen". 2 Tes. 2:10-12.
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2571
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Huomentervehdyksenä meille siis on Työkäsky:

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » Ma 13 Heinä, 2009 10:09

Juu, on se vaan niin kauhiaa :D

Oikeasti siis, kyllähän totuus voi olla pelottavakin - jos ei samalla kerrota, tiedetä (tai mielletä sitä) siitä vaihtoehdosta, kun kaikki eivät edes lukemaansa ymmärrä ja sitten on aina niitä, jotka lukevat kaiken, kuten piru Raamattua. Huomentervehdyksenä meille siis on Työkäsky: Mark. 16:15

Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
hän tehköön teidät kykeneviksi kaikkeen hyvään, voidaksenne toteuttaa hänen tahtonsa, ja vaikuttakoon teissä sen, mikä on hänelle otollista, Jeesuksen Kristuksen kautta; hänelle kunnia aina ja iankaikkisesti! Amen.

(Hepr. 13:21 )
Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 2552
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

Re: Kommentti:

ViestiKirjoittaja pike464 » Ma 13 Heinä, 2009 10:18

Dimi Sefanja kirjoitti:Shalom!

Kiitos Weijolle valtavasta ja täydellisen hienosta aiheen esille tuonnista. Tuossa ei jää tyhmemmällekään mitään epäselväksi.


sen verran vain kommentoin (ja tällä kerralla vain kopioiden :D - muistellen viime yön fiaskoa) että:

Weijo kirjoitti:
Miksi jäljelle jääneitä pitää lohduttaa valkoisilla valheilla?

Hallinnan vuoksi ennen kaikkea (kirkko) mutta oikeasti kommentoisin vain tuota 'valkoista valhetta'. Se on enemmänkin punainen valhe, helvetin tulen punainen, jolla saadaan viattomat uskomaan muuta kuin mitä opetettu ja kirjoitettu on ja sitä kautta liitettyä pitkiin jonoihin odottamaan helvetin porttien aukeamista. Liitettyä rikostoveriksi, jotka osaltaan jatkavat samaa valhetta sukupolvista sukupolveen. Siksi, kun ei pidetä Totuutta esillä, jonka kirkot ja muut lahkot kyllä hyvin tietävät kuin myös helvetin herra.

Tällaista tuli mieleeni kirjoittaa, jos nyt joku tästä mitään ymmärtää. Näistä minun pohdinnoistani ja sanavalikoinneistani.

Siunaten Ristiläisiä ja kaikkia Jumalan omia!

T: Dimi S.

...............................................................

AAMEN.. Erittäin tärkeä ja hyvä aihe ja Jumalan Sanan pohjalta
vastaansanomattoman totuudellinen opetus Weijolla..
Kuin myös Dimin kannanotto tosi hyvät pohdinnot ja sananvalinnat..
Kiitos Herralle...

.............................................................................
lainaus Weijon kirjoituksesta:>HAUTAJAISVALHEET
Ikävä asia hautajaisissa on valehtelu. Röyhkeästi vakuutetaan uskosta osattoman, syntitilassaan kuolleen vainajan menneen Taivaan iloon, koska hänet haudattiin muka siunattuun multaan. Tämän maailman multa ei kuitenkaan ole yhtään siunatumpaa hautausmaalla kuin muuallakaan (1 Moos. 3:17).
Hautajaisilmoituksissa toistuu sanonta: Kutsuttiin Taivaan kotiin. Herra otti matkamiehen luokseen. jne
Miksi jäljelle jääneitä pitää lohduttaa valkoisilla valheilla?
Jos jumalaton pääsee Taivaaseen, ei se enää olekaan Taivas. Taivas on ihana juuri sen vuoksi, ettei sinne pääse mitään epäpyhää, ei yhtään valehtelijaa (esim. hautajaisvalehtelijat), kiroilijaa, varasta, juomaria tai haureuden harjoittajaa.
Helvetin tulijärvi on synnin harjoittajien paikka (Ilm. 21:8 ).

Totta hautajaispuheissa on se, että Jumala on asettava jokaisen ihmisen eteensä tuomion päivänä. Silloin kysytään vain sitä, onko ihminen elämänsä aikana ottanut vastaan pelastuksen Jeesuksen ristintyön ansiossa ja näin uudestisyntynyt Pyhästä Hengestä. Siellä kysytään onko hän tunnustanut Jeesuksen Kristuksen Herrakseen ja syntiensä sovittajaksi sekä ottanut kasteen Herransa Nimeen. Mutta siellä tarkistetaan myös onko ihminen elänyt elämänsä julkisessa uskossa Jeesukseen.
Joka häpeää minua ja minun sanojani, sitä Ihmisen Poika on häpeävä, kun Hän tulee (Luuk. 9:26). Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen Nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan (Apt. 2:38 ).
Jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on Hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut; sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaanEi yksikään, joka Häneen uskoo, joudu häpeään (Room.10:9-11).
Ellei ihmisen elämän kaaresta löydy edellä mainittuja asioita, niin hänet tuomitaan kadotukseen. Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu, mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen (Markus 16:16).+
Kiitos Dimi ja Weijo veljet kun pidätte Jumalan Sanan koko totuutta :idea:
esillä rohkeasti.. ja vanhurskautta voimassa...olkaa siunattuja :idea:
"Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti".
Avatar
pike464
 
Viestit: 1058
Liittynyt: Su 01 Helmi, 2009 2:54
Paikkakunta: YLÖJÄRVI

Kysymys / tarkennus?!

ViestiKirjoittaja pertsa2010 » Ke 14 Heinä, 2010 19:01


Joka uskoo ja kastetaan ( = upotuskaste vedessä uskoon tulon ja parannuksen teon jälkeen), se pelastuu (pääsee Taivaaseen), mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen (Markus 16:16).

Onko nyt niin ,että vain usko merkitsee eikä kaste vai olisiko noin ,että
,joka uskoo se menee juuri siksi myös kasteelle vai ratkaiseeko kaste
uskoon verrattuna jotakin???!!
:hw
_______________________________________
@Dimi Sefanja suurensi kirjoitusta.
Avatar
pertsa2010
 
Viestit: 100
Liittynyt: To 25 Maalis, 2010 10:33

ViestiKirjoittaja Aamu-Usva » Ke 14 Heinä, 2010 21:53

Ajattelen nimenomaan niin, että jos joku uskoo, niin hän myös tahtoo kasteelle :) Turha sitä on oikeastaan miettiäkään, että pelastuuko ilman kastetta jos uskoo. On meillä täällä Suomessa vettä ja nyt vielä harvinaisen lämmintäkin, eli kaikkien on varmasti mahdollista päästä kasteelle uskoontulon jälkeen :D
Avatar
Aamu-Usva
 
Viestit: 933
Liittynyt: Su 01 Helmi, 2009 22:15
Paikkakunta: Turku

Aukenee

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ti 27 Heinä, 2010 23:18

Markus 16:16 aukenee ehkä paremmin, kun kuohutetaan tunteita ja väännetään se sellaiseksi, joksi Sanan vastustajat vääntävät Jeesuksen sanoja:

"Joka uskoo, mutta ei tahdo tulla kasteelle, niin hän kyllä pelastuu. Enhän minä nyt niin tosissani tarkoittanut kasteelle menoa! Tehkää niin kuin itse parhaaksi näette!"
(Markus 16:16 uustulkinta)


:!: Mitä siitä sanottaisiin? Voisiko Jeesus puhua sillä tavalla?
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2571
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku


Paluu Miten tulet uskoon?

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron