emalista.fi

Syyttäjähenki

Tässä on vain niitä opetuksia, joita Jumalan seurakunnassa opetettiin srk.n alkuaikoina ennen kirkkojen perustamista.

= Raamatun mukaiset opetukset.

Syyttäjähenki

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ti 04 Elo, 2009 16:36

Koko Totuus syyttäjähengestä!

Jeesukseen uskovien keskuudessa vaikuttaa joskus tuo suuri lohikäärme, se vanha käärme, jota perkeleeksi ja saatanaksi kutsutaan, koko maanpiirin villitsijä.. Ilm. 12:9. Tuo inhottava olio on "meidän veljiemme syyttäjä". Ilm. 12:10. Sen henkivaikutuksen voi tunnistaa niissä uskovissa, jotka syyttelevät Hengessä ja totuudessa vaeltavia Jumalan lapsia. Tuo syyttäjähenki tahtoo mustamaalata erityisesti seurakunnan opettavia veljiä. Siten se kylvää tuhoavaa käärmeen myrkkyä lampaiden sydämiin. Kuulijoiden mieli myrkyttyy siten, että lampaat menettävät luottamuksen opettajiinsa.
Käärmeitä tulee varoa ja varoittaa lapsia niistä, ettei myrkkykäärme pääse pistämään !!!
Mutta kiitos Jumalalle! Kyyn myrkkyyn on vasta-aine. Kun syyttäjäriivaajan työtoveruudesta tehdään parannus ja antaudutaan Pyhän Hengen työtoveruuteen, veljien puolestapuhujiksi, niin Jeesuksen veri puhdistaa kaikesta synnistä. Pyhä Henki on meidän veljiemme Puolustaja! Joh. 14:16,17 ja 15:26. Tahdommehan antautua Hänen puolelleen puolustamaan veljiä???
Rakkaat eksyneet Jumalan lapset, jotka ovat jättäneet uskovien raamatullisen seurakuntayhteyden, ovat joskus erittäin innokkaita veljien syyttäjiä. Sama ilmiö on havaittavissa kaikissa uskonnollisissa piireissä. Tehtävämme on auttaa heidät takaisin lauman yhteyteen, irti uskonnoista. Hes.34:16. Heidät tulee auttaa irti syyttäjän työtoveruudesta!

Raamatun mukaiseen vaeltamiseen kuuluu pysyminen omassa seurakuntayhteydessä. Hebr. 10:25. Jos joku ei pysy siinä, minkä olette asti kuulleet (1 Joh. 2:24), niin sellainen on sivussa Jumalan suunnitelmasta, ja Raamattu antaa siihen tilanteeseen seuraavat ohjeet:
Mutta jos kuka ei tottele sitä, mitä me tässä kirjeessä olemme sanoneet, niin merkitkää hänet älkääkä seurustelko hänen kanssaan, että hän häpeäisi. Älkää kuitenkaan pitäkö häntä vihollisena, vaan neuvokaa niin kuin veljeä. 2 Tess. 3:14,15.
Seurakuntayhteyden jättäminen ja siten erimielisyyden kylvö on suuri synti Jumalaa ja Hänen seurakuntaansa vastaan.
Mutta minä kehotan teitä, veljet, pitämään silmällä niitä, jotka saavat aikaan erimielisyyttä ja pahennusta vastoin sitä oppia, jonka te olette saaneet; vetäytykää pois heistä. Sillä sellaiset eivät palvele meidän Herraamme Kristusta, vaan omaa vatsaansa, ja he pettävät suloisilla sanoilla ja kauniilla puheilla vilpittömien sydämet. Room. 16:17,18.
Harhaoppista ihmistä karta, varoitettuasi häntä kerran tai kahdesti, sillä sinä tiedät, että semmoinen ihminen on joutunut harhaan ja tekee syntiä, ja hän on itse itsensä tuominnut. Tit. 3:10,11.
Miksi Pyhä Henki ohjaa Jumalan kansaa edellä oleviin opetuksiin, jotka tuntuvat kovilta? Rakkauden tähden! Kun Jumala on sanonut jotain, niin Hän tarkoittaa sanallaan täyttä totta! Se tulee ottaa vastaan kokonaan sanotulla tavalla. Käärmeen myrrkkyä ei tule päästää seurakuntaan. Se on tarttuva pandemia!!! Sen tähden tulee lähteä pois myrkytyksen saaneiden keskuudesta.
Katso lisäksi 1 Kor. 5:9-13. 2 Joh. /7-11. ja 5 MOOS. 7.

Mistä tulevat taistelut ja mistä riidat teidän keskuudessanne? Eikö teidän himoistanne, jotka sotivat jäsenissänne? Te himoitsette, eikä teillä kuitenkaan ole; te tapatte ja kiivailette, ettekä voi saavuttaa; te riitelette ja taistelette. Teillä ei ole, sen tähden ettette ano. Jaakob 4:1-2.
Tiedämme siis riitojen johtuvan siitä, että uskovat eivät valvo ja rukoile. Mutta toinen syy on, että on tapahtunut lankeaminen lihanmielisyyteen: Mutta lihan teot ovat ilmeiset, ja ne ovat: haureus, saastaisuus, irstaus, epäjumalanpalvelus, noituus, vihamielisyys, riita, kateellisuus, vihat, juonet, eriseurat, lahkot, kateus, juomingit, mässäykset ja muut senkaltaiset, joista teille edeltäpäin sanon, niin kuin jo ennenkin olen sanonut, että ne, jotka semmoista harjoittavat, eivät peri Jumalan valtakuntaa. Gal. 5:19-21.
Ehkä eniten riitaisuutta uskovien välille tuovat eriseurat ja lahkot. Lahkohenkisyys on syvällä ihmisen lihanmielessä. Kun uskovaa yritetään auttaa siitä irti, niin usein alkaa syyttävä riitely. Olisiko lihan tekoihin langennut siis jätettävä syntiinsä ja kadotustuomion alle sen tähden, ettei syntyisi riitaa? Raamattu ei opeta niin. Raamattu opettaa auttamaan veljiä ja sisaria rakkauden ja Totuuden tielle ulos kaikista eriseuroista.

Lue myös Matt. 10:34-37 ja 1 Tim. 6:3-5.
1 Kor. 1:10.

PS. Oikean Totuuden Sanan vaikutus on aina ollut se, että sen kuulijat suuttuvat tai muuttuvat!


Dimi Sefanja suurensi fonttia, niin käy huonompisilmäiseltäkin jouhevasti tärkeiden opetusten ja muun lukeminen.
Viimeksi muokannut TurunWeijo päivämäärä Ti 04 Elo, 2009 19:03, muokattu yhteensä 1 kerran
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2120
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Paluu Alkuperäisen kristinuskon opetuksia

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron