emalista.fi

Apostolit

Tässä on vain niitä opetuksia, joita Jumalan seurakunnassa opetettiin srk.n alkuaikoina ennen kirkkojen perustamista.

= Raamatun mukaiset opetukset.

Apostolit

ViestiKirjoittaja apostoli5 » To 01 Loka, 2009 2:14

Herran Jeesuksen armo olkoon kaikkien kanssa!

Apostolit

"Totisesti, totisesti Minä sanon teille: joka kuulee Minun sanani ja uskoo Häneen, joka on Minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään." Joh.5:24
"Sentähden, pyhät veljet, jotka olette taivaallisesta kutsumuksesta osalliset, kiinnittäkää mielenne meidän tunnustuksemme Apostoliin ja ylimmäiseen pappiin, Jeesukseen, joka on uskollinen asettajalleen, niinkuin Mooseskin oli "uskollinen koko Hänen huoneessansa". Hebr.3:1-2

Herra Jeesus on meidän ylimmäinen Apostolimme, jonka Jumala lähetti maailmaan täysin valtuuksin ja Hän saarnasi Jumalan evankeliumia, perusti seurakunnan ja vahvisti sitä ja asetti kaikki seurakunnan virat ja käytti kaikkea apostolille kuuluvaa ylintä tuomiovaltaa.
Apostolilla täytyy olla Raamatun mukaan kolme Voima lahjaa, kuten apostoli Paavalikin opettaa seurakunnalle, josta se tunnistaa Jumalan lähettämän ja asettaman apostolin.

"Onhan apostolin tunnusteot teidän keskuudessanne tehty kaikella kestävyydellä, tunnusmerkeillä ja ihmeillä ja voimateoilla." 2.Kor.12:12 Apostolilla on siis Voimatekojen lahja, uskon lahja ja terveeksitekemisen lahja. Jumala kutsuu itse henkilökohtaisesti kaikki apostolit tai profeetan viran kautta ja muuta tietä Raamattu ei tunne ja ne valitaan opettajien ja profeettojen keskuudesta, aivan kuten Apostolien teoista ilmenee; Apt.13:1-4
"Ja Hän antoi muutamat apostoleiksi, toiset profeetoiksi, toiset evankelistoiksi, toiset paimeniksi ja opettajiksi, tehdäkseen pyhät täysin valmiiksi palveluksen työhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen," Ef.4:11

Tässä on nämä Jumalan antamat lahjat, viisi seurakuntavirkaa seurakunnalle ja ne mainitaan siinä majesteetillisessa järjestyksessä: apostolit, profeetat, evankelistat, paimenet ja opettajat.
Apostolit eivät varsinaisesti ole sidoksissa mihinkään yhteen paikallisseurakuntaan, vaan he käyttävät ylintä seurakunnalle annettua valtaa ja ovat Herran itsensä valitsemia lähetettyjä, taivasten valtakunnan edustajia maan päällä.
Hebrean kielinen sana apostoli " shaliah" merkitsee lähetti, viestin viejä, valtuutettu, edustaja, konsuli ja apostoli, ja kreikl. "apostolos" tarkoittaa lähettiläs, sanansaattaja, apostoli.

Uudessa liitossa on kolmen tasoisia apostoleja. Ensiksi on Taivaallisen Isän asettama ja lähettämä apostoli Herra Jeesus ja sitten Hänen valitsemat 12 apostolia ja Raamattu mainitsee vielä 12 muuta apostolia. Nämä 12 Herran valitsemaa apostolia ovat erityisessä asemassa ja heille Hän lupaisi vallan hallita ja tuomita Israelin 12 sukukuntaa ja heidän nimensä tulevat olemaan ikuisesti uuden Jerusalemin 12 jalokiviperustuksessa. (Matt.19:27-28 ; Ilm.21:14) Nämä 12 Herran Jeesuksen valitsemaa apostolia toimivat pääsääntöisesti ympärileikattujen eli juutalaisten keskuudessa ja kaikki muut apostolit ympärileikkaamattomien eli pakanoiden keskuudessa, kunnes Jumalan armotalouden aikakausi päättyy.

Tänä aikana ei ole montaa apostolia, koska seurakunta ei ole apostolisessa tilassa, mutta lopun ajan ennalleen asetetussa apostolisessa seurakunnassa apostolin virkakin palaa jälleen toimimaan. Raamattu ei tunne kirkkoapostoleita, ei piiriapostoleita, eikä myöskään kanta-apostoleita, jotka ovat irtautuneita harhoja katolisesta kirkosta, vaan he ovat valheapostoleita, joita Jumala ei ole koskaan kutsunutkaan apostolin virkaan. Heiltä puuttuvat kaikki apostolin tunnusteot. Jumala kutsuu ja asettaa Uudessa Liitossa tähän tehtävään valitsemiaan miehiä ja Raamatun mukaan tämä virka ei siis kuulu sisarille.
Lisäksi apostolilla täytyy olla opettajan lahja, jolla hän voi opettaa apostolista opetusta, ja kaksi ilmestyslahjaa, sekä suusanallinen lahja. Näiden lahjojen kautta Herra Jeesus ilmenee seurakunnassa apostolina, profeettana, evankelistana ja hyvänä paimenena. Kunnia Herralle!

"Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu." Ja monilla muillakin sanoilla hän vakaasti todisti; ja hän kehotti heitä sanoen: "Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta".
Jotka nyt ottivat mielellään Hänen sanansa vastaan, ne kastettiin, ja niin heitä lisääntyi sinä päivänä noin kolmetuhatta sielua. Ja he pysyivät apostolien opetuksessa ja keskinäisessä yhteydessä ja leivän murtamisessa ja rukouksissa." Apt.2:38-42, Luther 1540. Amen

erkki.akerlund@kolumbus.fi
050-3363455
________________________________________________________
Dimi Sefanja suurensi fonttia, niin käy mukavasti kaikilta lukeminen.
apostoli5
 

Mitä ?

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Pe 02 Loka, 2009 10:36

Mitä viestin lopussa oleva maininta Lutherista tarkoittaa?
"Luther 1540. Amen ."

Luther oli harhaoppinen kirkon perustaja, johon ei koskaan tule vedota.
Joillakin uskovilla on tapana muka vahvistaa sanomisiaan vetoamalla, että "Lutherkin on näin sanonut". Mutta jos Luther on sanonut jotain, niin hylkää se suoralta kädeltä!!!
Jos Lutherilla olisikin joku sana mennyt vahingossa oikein, niin sellainenkin tulee hylätä. Emme ota roskiksista hyvääkään. Emme ole roskisdyykkareita.
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2120
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Dimi Sefanja » Pe 02 Loka, 2009 12:33

Shalom!

Ymmärrän tuon niin, että Luther myös oli kääntänyt tuon/nuo samalla lailla = oikein ymmärretty, käännetty. Viittaus liittyy varmaan käännöksen oikeellisuuteen, jota ei esim. -92 väärennöksessä ole.

Mutta Erkki voi itse sen kertoa, mikä on tuon Luther merkinnän tarkoitus tuossa.
Jumala On Rakkaus!

Oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus
niinkuin ehtymätön puro! Aam. 5:24

http://www.Jeesus-on-Herra.com/
Avatar
Dimi Sefanja
 
Viestit: 1348
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 21:18
Paikkakunta: TUSBY

ViestiKirjoittaja apostoli5 » La 03 Loka, 2009 0:32

Jumalan rauhaa!

"Die nun sein Wort gern annahmen, ließen sich taufen;" Luther 1540
"Jotka nyt ottivat mielellään Hänen sanansa vastaan, ne kastettiin.."
Raamattu 1938 uuden testamentin käännöksestä on siis jäänyt hyvin tärkeä sana pois - mielellään- ja, joka Lutherin käännöksessä on ja se tulisi olla virkeessä alkutekstien mukaisesti. Myös bibliakin tuntee sanan mielellään ja tämä muuttaa lausetta ratkaisevasti ja tuo kasteen pelastuksessa myös tahdon kysymykseksi.
Uskovien kaste ei siis kuulu lukuisien kasteriitojen jälkeen, vaan niille, jotka mielellään tahtovat ottaa Hänen sanansa sellaisenaan vastaan, niin kuin se on kirjoitettu.
Jumala on antanut ihmiselle oman tahdon valinnan ja kunnioittaa tätä ihmisen valintaa ja siksi sanotaan: "Ja joka janoaa, tulkoon, ja joka tahtoo, ottakoon elämän vettä lahjaksi." Ilm.22:17
Martin Luther on siis kääntänyt vanhan pitemmän kreikankielentekstin aivan oikein ja vanhurskaasti ja samoin biblia ja siksi vetosin kirjoituksessani juuri tähän käännökseen, Die Heilige Schrift 1540

"Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu." Ja monilla muillakin sanoilla hän vakaasti todisti; ja hän kehotti heitä sanoen: "Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta".
Jotka nyt ottivat mielellään Hänen sanansa vastaan, ne kastettiin, ja niin heitä lisääntyi sinä päivänä noin kolmetuhatta sielua. Ja he pysyivät apostolien opetuksessa ja keskinäisessä yhteydessä ja leivän murtamisessa ja rukouksissa." Apt.2:38-42, Luther 1540. Amen
apostoli5
 

ViestiKirjoittaja Aamu-Usva » La 03 Loka, 2009 20:49

Tämä jäi vähän ihmetyttämään: "Uudessa liitossa on kolmen tasoisia apostoleja. Ensiksi on Taivaallisen Isän asettama ja lähettämä apostoli Herra Jeesus ja sitten Hänen valitsemat 12 apostolia ja Raamattu mainitsee vielä 12 muuta apostolia." Itse olen ymmärtänyt, että juuri Jeesuksen valitsemat 12 apostolia ovat ne, joiden nimet ovat uuden Jerusalemin perustuksessa. Siis mitkä toiset 12 apostolia Raamattu mainitsee ja missä? Myöskään apostolien ryhmittely pakanoiden ja juutalaisten keskuudessa toimiviksi ei oikein vakuuttanut. Olihan Pietari esimerkiksi saanut tehtäväkseen julistaa evankeliumia pakanoille (Apt.15:7). Ja eivätkö nykyään apostolit voi yhtä hyvin tulla lähetetyiksi juutalaisten keskuuteen..? Kyllä voivat :)

Mielenkiintoinen ja ajattelemaan pistävä kirjoitus apostoleista. Jumala kutsukoon veljiä seurakuntaansa apostolin virkaan Jeesuksen nimessä!
Avatar
Aamu-Usva
 
Viestit: 598
Liittynyt: Su 01 Helmi, 2009 22:15
Paikkakunta: Turku

Apostolin virka

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » La 03 Loka, 2009 21:33

Ef. 4:11 mukaan yleinen apostolin virka on eräs seurakuntavirka, jonka tulee toimia Jeesuksen tulemukseen asti.
12 Jeesuksen valitsemaa apostolia olivat erikoisasemassa, koska heidän opetuksensa perustalle rakentuu Uuden liiton Jumalan srk. "Apostolien ja profeettain perustukselle.." Ef.2:19-22.

Raamattu ei tosiaan tunne ajatusta, että juutalaisten keskuuteen ilmestyisi vielä joku lisäryhmä, 12. apostolia.
Alussa sanottiin, että Jeesus antoi voimaa Pietarille hänen apostolintoimeensa ympärileikattujen keskuudessa ja Paavalille pakanain keskuudessa. Gal. 2:8. Mutta ei se tarkoita, että tehtäisiin uudestaan välimuuri juutalaisten ja pakanakristittyjen välille. "Sillä Hän (Jeesus) on meidän rauhamme, Hän, joka teki molemmat (juutalaiset ja pakanat) yhdeksi ja purki erottavan väliseinän, nimittäin vihollisuuden, kun Hän omassa lihassaan teki tehottomaksi käskyjen lain säädöksinensä, luodakseen itsessänsä nuo kaksi (juutalaiskristityt sekä pakanuudesta kääntyneet) yhdeksi uudeksi ihmiseksi (Kristuksen ruumiiksi), tehden rauhan, ja yhdessä ruumiissa sovittaakseen molemmat (juutalaiset ja pakanat) Jumalan kanssa ristin kautta." Ef. 2:14-16.
Mitään väliseiniä juutalaisten ja pakanakristittyjen välille ei enää koskaan tule hyväksyä. Väliseinien pystyttäjät ovat sielunvihollisen asialla.

Ilm. 4:4 kertoo 24. vanhimmasta, jotka istuvat 24. valtaistuimella. He ovat nähdäkseni Vanhan liiton Israelin 12. kantaisää ja Uuden liiton 12 apostolia. Vai mitä he voisivat olla?


:?:
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2120
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Siis että ..., niin

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Pe 16 Loka, 2009 12:00

:idea:

Vielä selvennykseksi ja yhteenvedoksi apostolinen oppi apostoleista.

Jeesuksella oli 12 apostolia (= opetuslapset). Heidän asemansa oli ainutlaatuinen. He saivat opetukset Jeesukselta. Kaikkien näiden alkuapostolien jälkeen apostolin viran saaneiden tuli pysyä heidän opetuksissaan. Paavalikin joutui pakanain erityisapostolina tarkistuttamaan opetuksensa Jerusalemissa, että se pitää yhtä 12. apostolin opetusten kanssa. Gal. 2:2.

"Niin ette siis enää ole vieraita ettekä muukalaisia,
vaan te olette pyhien kansalaisia ja Jumalan perhettä,
apostolien ja profeettain perustukselle rakennettuja,
kulmakivenä itse Kristus Jeesus, jossa koko rakennus
liittyy yhteen ja kasvaa pyhäksi temppeliksi Herrassa;
ja Hänessä tekin yhdessä muitten kanssa rakennutte
Jumalan asumukseksi Hengessä
."
Efes. 2:19-22.

12. ensimmäisen apostolin jälkeisten apostolien (= lähetetty) tehtävä jatkuu Jeesuksen takaisin tulemiseen asti. Se on yksi tärkeimmistä seurakuntaviroista. Apostolien tehtävä on aina ollut viedä alkuseurakunnan 12. apostolin opetuksia "kaikkeen maailmaan". Mk. 16:15-20.
Jumala tahtoo uudistaa apostolin viran, että taas viedään alkuperäinen kristinusko jokaiselle paikkakunnalle, missä Jumalan srk. ei vielä toimi.
Jumalan seurakunta toimii Suomessa vain muutamilla paikkakunnilla. Mutta ihmisperusteisia lahkoja on kaikkialla.

"Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi
teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me
olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu. Niin kuin
ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas:
jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin
sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu
.
"
Gal. 1:8-9.
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2120
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Tärkeäääää

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ti 15 Kesä, 2010 22:40

Kannattaa kerrata tätä opetusta!

:idea:
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2120
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku


Paluu Alkuperäisen kristinuskon opetuksia

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron