Jumalan kansa odottaa oikeaa opetusta!

Tässä on vain niitä opetuksia, joita Jumalan seurakunnassa opetettiin srk.n alkuaikoina ennen kirkkojen perustamista.

= Raamatun mukaiset opetukset.

Jumalan kansa odottaa oikeaa opetusta!

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » La 24 Loka, 2009 18:12

JUMALAN KANSA ODOTTAA OIKEAA OPETUSTA
Pamfletti-kirjoitus 24.10.2009 / Weijo Lindroos

Uskon, että uudestisyntyneet Jumalan pyhät odottavat kaikkialla selkeää ja raitista opetusta sekä toimintamallia, joka pitää kaikin tavoin yhtä alkuseurakunnan toiminnan kanssa. !!! Armolahjojen tulee toimia, ja kaiken hyväntahtoisuuden tulee hallita uskovien keskuudessa. Pyhälle Hengelle tulee luovuttaa kaikki valtuudet saada toimia niin kuin Hän itse tahtoo! Kun vaellamme Hengen johtamina Sanan valkeudessa, niin Jeesuksen Kristuksen veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä! ! ! Virheet on ensin huomattava! Sitten virheet on tunnustettava ja korjattava! Tähän Jumala nyt johdattaa seurakuntaansa.

Olen huomioinut, että kaikissa ns. vapaissa suunnissakin Jumalan sanan opettajat ovat paljolti menneet mukaan aikamme uskonnolliseen viihdekulttuuriin. Kokoustoiminnassa he järjestävät asian niin, että ennen saarnaa on yleisö manipuloitava määrätynlaiseen fiilikseen. Siihen kuuluu ns. ylistys, joka ei ole todellista ja Jumalaa kunnioittavaa Hänen ylistämistään, vaan on lihallista musiikki-viihdettä. = Tämä kansa kunnioittaa minua huulillaan, mutta heidän sydämensä on minusta kaukana! Matt. 15:8-9.
Tunnin ylistyksen jälkeen esiin astuu loistavassa puvussa oleva suuri esiintyvä puhujatähti. Ja noille puhujille on lavashow tärkeämpää kuin itse sanoma. Kaikesta voi havaita, että he esittävät itseään. He seilaavat edestakaisin lattialla hypellen, valehdellen ja vitsejä kertoen ... luullen, että se on "hengessä palavana" olemista. Ja jos tuota showbisnestä vielä säestetään kaatuilulla, niin se menee eksytettyihin täydestä. Edellisen kaltaiset virheelliset kriteerit hengen palavuudesta on nielaistu totuutena lähes kaikkialla. Sitä asiaa ei ole asetettu vertailuun alkuseurakunnan hengen palavuuden määritelmästä. Apt. 18: 24-28 kertoo, mistä voitiin päätellä, että mm. saarnaaja Apollos oli hengessä palava?
- Apollos opetti tarkoin Jeesuksesta.
- Apollos kumosi suurella voimalla julkisesti juutalaisten väitteet ja näytti kirjoituksista toteen, että Jeesus on Kristus.
- Apollos oli suureksi hyödyksi uskoon tulleille.
Sellainen oli silloin ja se on edelleen hengessä palavuutta. Sitä ei ole villitsevästi hyvän lavashown aikaansaaminen. Jumalan Voima ilmenee Raamatun mukaisessa opetuksessa. Siihen Voimaan tahdomme etsiytyä.
1 Joh. 2:24.

Kaatuilua, nykimistä ja naurunremakkaa pidetään usein Hengen voiman mittarina. Alkuseurakunnan hengellisissä ja Hengen voimaisissa kokouksissa ei milloinkaan esiintynyt sellaista. 1 Kor. 14:26. Pyhä harmonia ilon, rakkauden ja vapauden ilmapiirissä täytti heidän kokouksensa.

Eräillä saarnaajilla on merkillinen tapa luetella (muka tiedon sanojen armolahjalla varustettuna) eri sairauksien nimiä. Siitä Pyhä Henki on murheellinen. Kun puhuja on luetellut yli 20 yleistä sairautta, niin jopa osui jonkun kohdalle. Paikalla olikin jollain selkä kipeä. Mahtavaa tietämystä. Eikö vaan? Olihan mukana 500 pääosin sairasta kuulijaa, koska lehti-ilmoituksessa oli kutsuttu sairaita parantumiskokoukseen. Ymmärräthän? / Sairaat ja kärsivät ovat pilkan ja petoksen kohteina.

Toinen maailmallisuuden ääripää vapaissa suunnissa on, että on alettu suosia kuivia ja monotonisesti puhuvia pastoreita, jotka esiintyvät juhlallisen asiallisesti valkoinen koiranpanta kaulassa ja kirjoitettuine saarnoineen. Sellaisten tapana on lukea ensin yksi jae Raamatusta. Sen jälkeen sen merkitys selitetään tyhjäksi. Pyhä Henki ei tietenkään ole sellaisessa mukana, vaan se on uskonnollisen "hartaushenkiriivaajan" saastuttamaa. Tunnelma sellaisissa menoissa on silloin samaa kuin pimeissä kirkonmenoissa ja niiden ns. "jumalanpalveluksissa". Jumalan seurakunnalla ei ole kirkonmenojumalanpalveluksia. Hengellistä kokoontumista ei koskaan tule nimittää kirkollisella termillä, jumalanpalvelus. Meillä on vain hengellisiä kokouksia.

Kun tulette yhteen, on jokaisella jotakin annettavaa 1 Kor. 14:26.

On sanottava asiat niiden oikeilla nimillä!

Uskossa olevien on nyt saatava oikeaa opetusta näiltäkin ko. alueilta, etteivät veljet ja sisaret enää viihdy mukana mm. menestysteologien yms. tilaisuuksissa heitä rahoittamassa.


Hyvää tahtoen,
Weijo.lindroos@pp.inet.fi
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2570
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Tyyne_Barry » To 29 Loka, 2009 16:08

Mä odotan sitä oikeaa opetusta innolla :) Odotan että sen hedelmät tulevat näkyviin Hengen kautta sekä minussa että muissa. Silloin srk on tiiviinä yhdessä ja siellä tapahtuu myös ihmeitä. Porukka seuraa Herraa Jeesusta yhtä innokkaana ja palavana kuin opetuslapset seurasivat.


_________________________________________________________
Dimi Sefanja suurensi fonttia, niin käy mukavasti kaikilta lukeminen.
Avatar
Tyyne_Barry
 
Viestit: 118
Liittynyt: Ma 13 Heinä, 2009 15:06
Paikkakunta: PK-seutu

Jatkoa:

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ma 14 Tammi, 2013 19:25

Paavali sai Jeesukselta tehtävän opettaa seurakuntaa sanallaan sekä esimerkillään. Apt. 26:15-18. 1 Kor. 11:1. Filip. 4:9.
Apostolien tekojen ja Paavalin opetuksissa ei ihmeiden osalta ole ristiriitaa. Esim. 1 Kor. 12:31 ja 1 Kor. 14:1-2. Paavali opettaa etsimään merkkejä, aivan samassa Hengessä, kuin muutkin apostolit, Apt. 4:30.

Jeesus on sitä mieltä, että "nämä merkit SEURAAVAT niitä, jotka uskovat ... he puhuvat uusilla kielillä.. ajavat ulos riivaajia.." Markus 16:15-20.
"Kun Jumala yhdessä heidän kanssaan todisti TUNNUSMERKEILLÄ JA IHMEILLÄ JA MONINAISILLA VÄKEVILLÄ TEOILLA!" Hebr. 2:3-4.

Jeesuksen verellä puhdistetut ihmiset tahtovat olla Pyhällä Hengellä täytettyinä, ja me viihdymme siellä, missä apostolisen ajan "humaus taivaasta" -henki TOIMII, ei teoriassa vaan näkyvästi ja kuuluvasti!!! Apt. 2:1-6. Mikäli merkit eivät seuraa, on kyseessä pahimmassa tapauksessa lopunajan eräs eksytyksen muoto, joka suuntautuu Raamatulle vieraaseen kuivaan uskontoon: "He kieltävät sen voiman. Senkaltaisia karta!" 2 Tim. 3:5. Tuo ihmeiden kieltämisvoima on todettu tapahtuvaksi "viimeisinä päivinä".
Mutta on siis osattava erottaa Raamatun opetuksille vieraissa piireissä tapahtuvat ihmeet Jumalan seurakunnan keskellä tapahtuvista voimavaikutuksista.

Kristuksen ruumis jakaantuu sen tähden, kun ei etsiydytä raamatulliseen krististinuskoon sellaisena kuin se toimi alkuseurakunnan aikana, ihmeineen ja tunnustekoineen. Lopunajan seurakuntaan kuuluvat samat asiat, joita alkuajan kristitytkin etsivät. Raitishenkiset uskoon tulleet rukoilevat siksi näin: ".. ojenna kätesi, niin että sairaat parantuvat ja tunnustekoja ja ihmeitä tapahtuu..!" Apt. 4:30. /
Ihmeet ovat aina kuuluneet olennaisena osana raitishenkiseen kristinuskoon. Niiden vähättelijät ovat eksytyksen piirissä samoin kuin äärikarismaattiset haihattelijatkin.


.
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2570
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Lisäys asiaan tänään:

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ti 15 Tammi, 2013 19:32

15.1.2013:

Minua on vaivannut tämä ko. asia molempiin suuntiin:

1. Pyhän Hengen antamien ihmeiden, merkkien ja voimavaikutusten väheksyminen.
2. Liiallinen ihmeiden ja merkkien korostaminen.


On todettava, että uskovien keskuudessa on aivan liikaa vikoilumieltä ilmiöiden arvostelussa.
Jos Pietari tulisi tämän hetken Suomeen, uskovien joukkoon, hänet luokiteltaisiin harhaoppiseksi äärikarsimaatikoksi: Uskova pariskunta jopa kuoli Pietarin kautta. Apt. 5. Mitkähän syytökset ja varoitukset siitä tulisivatkaan tänä aikana? Kuolema kohtasi Ananiasta ja Safiiraa raha-asian tähden. Se väännettäisiin varmaankin sellaiseksi, että tuo pariskunta ei antanut tarpeeksi rahaa, joten sellaiset joutavatkin Pietarin mielestä kuolla.

Mitähän sanoisivat voimavaikutusten (1 Kor. 12:6) vastustajat kuullessaan tänä aikana rukoiltavan kuten apostolit: "
"Ja nyt, Herra, katso heidän uhkauksiansa ja anna palvelijaisi kaikella rohkeudella puhua sinun sanaasi; ja ojenna kätesi, niin että sairaat parantuvat ja tunnustekoja ja ihmeitä tapahtuu sinun pyhän Poikasi Jeesuksen Nimen kautta." Ja kun he olivat rukoilleet, vapisi se paikka, jossa he olivat koolla, ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja puhuivat Jumalan sanaa rohkeasti." Apt. 4:29-31.
He siis etsivät rukouksessa tunnustekoja ja ihmeitä! Paikka vapisi, kun he täyttyivät Pyhällä Hengellä; vaikka he olivat jo aiemminkin saaneet henkikasteen, Apt. 2. Sitähän asiaa monet kristisoivat, sanoen, että Pyhän Hengen saaminen on yksi ja lopullinen tapahtuma. Niinhän se onkin, mutta Hengellä täyttyminen on tarkoitettu yhä toistuvaksi. Alkuseurakunnan uskovista sanottaisiin ed. m. perusteella, että "ne juoksevat ihmeiden perässä."

Mitä tapahtuikaan, kun Jumala vastasi uskovien ed. m. rukoukseen: Ensin tapahtui tuo pariskunnan kuolema:
"Ja suuri pelko valtasi koko seurakunnan ja kaikki ne, jotka tämän kuulivat. Ja apostolien kätten kautta tapahtui kansassa monta tunnustekoa ja ihmettä; ja he olivat kaikki yksimielisesti koolla Salomon pylväskäytävässä. Eikä muista kukaan uskaltanut heihin liittyä, mutta kansa piti heitä suuressa kunniassa. Ja yhä enemmän karttui niitä, jotka uskoivat Herraan, sekä miehiä että naisia suuret joukot. Kannettiinpa sairaita kaduillekin ja pantiin vuoteille ja paareille, että Pietarin kulkiessa edes hänen varjonsa sattuisi johonkuhun heistä. Myöskin kaupungeista Jerusalemin ympäriltä tuli paljon kansaa, ja he toivat sairaita ja saastaisten henkien vaivaamia, ja ne kaikki tulivat parannetuiksi." Apt. 5:11-16.
Tuollaisesta toiminnasta sanottaisiiin parjaajien leirissä tänä aikana, että se on "äärimmäisen karismaattista toimintaa! Eksytystä. Vierasta henkeä. Pietarin varjo muka parantaa. Ihmisen korottamista. Aivan kamalaa. jne..."


+

:idea:
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2570
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Kaksiosainen asia

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ma 28 Loka, 2013 18:12

On siis osattava hyväksyä asian molemmat puolet.

:idea:
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2570
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku


Paluu Alkuperäisen kristinuskon opetuksia

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron