- Seurakuntavirat -

Tässä on vain niitä opetuksia, joita Jumalan seurakunnassa opetettiin srk.n alkuaikoina ennen kirkkojen perustamista.

= Raamatun mukaiset opetukset.

- Seurakuntavirat -

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » La 12 Marras, 2011 18:32

.
SEURAKUNTAVIRAT

Alkuaikana seurakunnan virkoihin valitut asetettiin toimeensa julkisella kätten päällepanemisella. Jumalan seurakunnalla on aina ollut tämä tapa. Apt. 9:17-20. 13:1-4. ym.
Kätten päällepaneminen on eräs Kristuksen opin alkeista. Hebr. 6:1-2. Mm. kasteen jälkeen kristityt siunataan kätten päällepanemisella. Sen kautta Pyhä Henki jakaa armolahjoja yms. armoituksia. Mm. 2 Timot. 1:6.

Seurakuntavirkoja ei kukaan voi itse itselleen ottaa. Hebr. 5:4. Efes. 4:11-16. Eikä tehtäviin myöskään voida suinpäin siunata. Mutta heitäkin koeteltakoon ensin, sitten palvelkoot, jos ovat nuhteettomat. 1 Timot. 3:10 (8-13). Teot ja tulokset näyttävät, mihin tehtävään Pyhä Henki on uskovan kutsunut. Ei riitä, että joku luulee saaneensa tehtävän Jumalalta. Siinä pitää olla tukena Raamatun opettamat tekijät: muiden uskovien havainto ja seurakunnan suorittama siunaaminen.
Seurakunnan tulee huomata uskovassa vaikuttava Jumalan armoitus. Sen havaittuaan tehtävän saanut voidaan siunata virkaansa. Näin on Jumalan tahto seurakuntavirkojen suhteen.


.... JATKUU
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2572
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

lisää

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ke 07 Marras, 2012 21:59

Raamatullinen tehtäviin asettaminen

Raamatussa on useita esimerkkejä Jumalan tavasta asettaa uskovia tehtäviin. Asiassa löytyy johdonmukainen ja yhtenäinen linja. Paavali on paras esimerkkitapaus: Jeesus ilmestyi hänelle Damaskoon johtavalla tiellä! Paavali sai ohjeen: "Nouse ja mene kaupunkiin, niin sinulle sanotaan, mitä sinun pitää tekemän." Apt. 9:6.
On hyvä huomata, ettei Jeesus siinä antanut Paavalille tehtävää!!! "Mene kaupunkiin, niin siellä sinulle ilmoitetaan tehtäväsi!" Damaskossa Paavali meni seurakunnan yhteyteen, jossa hänet siunattiin kätten päällepanemisen kautta. Siellä hänet myös kastettiin. Apt. 9:18. Siunauksen ja kasteen toimitti Ananias niminen opetuslapsi:
"Niin Ananias meni ja astui huoneeseen, pani molemmat kätensä hänen päälleen ja sanoi: "Veljeni Saul, Herra lähetti minut - Jeesus, joka ilmestyi sinulle tiellä, jota tulit - että saisit näkösi jälleen ja tulisit täytetyksi Pyhällä Hengellä." Ja heti putosivat hänen silmistään ikäänkuin suomukset, ja hän sai näkönsä ja nousi ja otti kasteen. Ja kun hän nautti ruokaa, niin hän vahvistui. Ja hän oli opetuslasten seurassa Damaskossa jonkun aikaa. Ja kohta hän saarnasi synagoogissa Jeesusta, julistaen, että hän on Jumalan Poika." Apt. 9:17-20. Paavali oli opetuslasten seurassa Damaskossa jonkun aika.
Damaskon seurakuntayhteys oli siis ensimmäinen uskovien yhteys, josta Paavalin tie kristittynä alkoi. Sieltä alkoi myös hänen merkittävä tehtävänsä pakanain apostolina.
Mutta lisäksi Paavalin piti saada siunaus "lähetyssaarnaajan" tehtävään vielä Antiokian seurakunnassa. Siinä vaiheessa hän oli jo kasvanut uskossaan. Antiokiassa olevan seurakunnan kokoontumisessa hänelle tuli profetia:
" Pyhä Henki sanoi: "Erottakaa minulle Barnabas ja Saulus siihen työhön, johon minä olen heidät kutsunut." Silloin he paastosivat ja rukoilivat ja panivat kätensä heidän päällensä ja laskivat heidät menemään. Niin he Pyhän Hengen lähettäminä menivät.." Apt. 13:1-4.
Huomaatko? - Seurakunta oli koolla. Pyhä Henki antoi sanoman kutsuen Paavalin seurakuntavirkaan. Seurakunta siis huomasi profetian kautta Jumalan valinnan ja siunasi Paavalin kätten päällepanemisella toteuttamaan Jumalan kutsua. Ja sillä tavalla hän meni työhön "Pyhän Hengen lähettämänä". Tätä taustaa vasten meille aukenee Gal. 1:1:
"Paavali, apostoli, virkansa saanut, ei ihmisiltä eikä ihmisen kautta, vaan Jeesuksen Kristuksen kautta ja Isän Jumalan, joka on Hänet kuolleista herättänyt." Jumala toimii edelleen saman asettamansa systeemin mukaisesti: Uusi ihminen tulee uskoon. Hänet siunataan ja kastetaan seurakunnan toimesta. Myöhemmin seurakuntalaiset sitten huomaavat mahdolliset armoitukset ja tehtävät, joihin seurakunta siunaa hänet.
KERTAUSTA
Paavali ei kysynyt neuvoa lihalta ja vereltä, vaan otti vastaan alkuopetuksen Damaskon seurakunnassa: "oli opetuslasten seurassa Damaskossa jonkun aikaa". Apt.9. Pyhän Hengen voitelu alkoi siis opettaa Paavalia tuleviin suuriin tehtäviin seurakuntayhteydessä. 1 Joh. 2:27.
Paavali kasvoi ensin uskonsa alkuaskeleet seurakunnan yhteydessä Damaskossa. ".. Ja hän oli opetuslasten seurassa Damaskossa jonkun aikaa (?). Ja kohta hän saarnasi synagoogissa Jeesusta ... " Apt. 9:19-20, 23. Tämän jälkeen Paavali matkusti oleskelemaan Arabiaan (ehkä lepäämään?). Sieltä hän taas palasi Damaskoon. Kolmen vuoden kuluttua hän matkusti Jerusalemiin tapaamaan apostoleja. Gal. 2. Parin viikon päästä Paavali lähti Jerusalemista kotikaupunkiinsa Tarsoon. Apt. 9:30. Sieltä Barnabas haki hänet Antiokiaan. Ja Antiokiasta hänellä alkoi varsinainen maailman kiertäminen lähetystehtävässä. Apt. 13.

Jos luette yhteenvetona Paavalin kääntymyksen ja tehtävään siunaamisen Apt.9, 22, 26. sekä Gal. 1. luvuista, niin huomaatte seurakunnan merkityksen tehtäviin siunaamisessa.

Alkuseurakunnat jokaisella paikkakunnalla olivat JÄRJESTÄYTYNEITÄ Jumalan seurakuntia virkoineen ja selkeine rajoineen (= paikkakunta- ja oppirajat). 1 Kor. 1:2. 1 Tes. 2:14. Tiit. 1:5. Uskovat eivät olleet hajallaan. Seurakunnat olivat Jumalan seurakuntia puutteistaan ja SUURISTAKIN vioistaan huolimatta; mm. Korinttossa oleva Jumalan seurakunta. 1 Kor. 1:2 / 5:1.., 11:17-22. He ottivat kuitenkin nöyrästi vastaan opetusta ja toimintamallia sen mukaan, kuin Jumala sitä antoi, mm. Paavalin ja Apolloksen kautta. 1 Kor. 3. Aivan samoin on tänä aikana monilla paikkakunnilla, joissa jo toimii raamatullinen seurakunta. /
Jumalan seurakuntaa ei voi eikä saa verrata uskonsuuntiin sen suuristakaan virheistä huolimatta. = "He puhuivat Jerusalemin Jumalasta niin kuin muiden maiden kansain jumalista, jotka ovat ihmiskätten tekoa." 2 Aikak. 32:19. Se oli paha Jumalan silmissä.
Jumalan seurakunnan vainoamisen tähden Paavalikin sai kärsiä loppuelämänsä. Apt. 9:16 / Gal. 1:13. "Sillä minä olen apostoleista halvin enkä ole sen arvoinen, että minua apostoliksi kutsutaan (MIKSI?), koska olen vainonnut Jumalan seurakuntaa." 1 Kor. 15:9.

Se, että kaikki Jumalan seurakuntaan kuuluvat uskovaiset mm. Turussa eivät ole tässä OMAN SEURAKUNTANSA yhteydessä, on se suurin uskovien yhteinen virhe. Siitä huolimatta KAIKKI Turun uskossa olevat kuuluvat tähän yhteen ja ainoaan Jumalan seurakuntaan Turussa. Raamatun mukaan asia on näin. Hän näkee Turussa, kuten sinunkin paikkakunnallasi, vain yhden Jeesuksen verellä ostetun ihmisjoukon. Se on Hänen seurakuntansa, JUMALAN oma seurakunta.

Raamatun opetuksen mukaan Jumalan seurakunnan kokouspaikoilla voi olla nimi(tys). Tästä esimerkkinä mm. "Tyrannuksen koulu" Efesossa. Apt. 19:9. "Yläsali" Jerusalemissa ja Trooaassa. Apt. 1:13. Apt. 20:8. Turussa Yhteyspaikka. Kotikokouksetkin kulkivat asunnon haltijan nimellä. 1 Kor. 16:19. Kol. 4:15. ym.

http://www.Jeesus-on-Herra.com/todellinenseurakunta.htm

Uskovien tulisi tänä aikana ymmärtää myös, ettei tule etsiä inhimillisiä "suuruuksia", jotka oppineisuudellaan yms. lihan käsivarrella ja mahtipontisuudellaan saavat koottua uskovia ympärilleen. Lopunajan Jumalan seurakunta tulee toimimaan sellaisten veljien johdolla, joiden joukossa "ei ole montaa inhimillisesti viisasta, ei montaa mahtavaa, ..., vaan sen, mikä maailmassa on halpasukuista ja halveksittua, sen Jumala valitsi, sen, joka ei mitään ole..!" 1 Kor. 1:22-29.

2 Tim. 1:8.

+

Ja vielä eräs tärkeä huomioitava: Seurakuntavirat (Apt. 4:11) eivät ole kenenkään itse otettavissa. "Eikä kukaan sitä arvoa itselleen ota, vaan Jumala kutsuu hänet niin kuin Aaroninkin. Niinpä Kristuskaan ei itse korottanut itseänsä ylimmäisen papin kunniaan..." Hebr. 5:4-5.


:!:
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2572
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku


Paluu Alkuperäisen kristinuskon opetuksia

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa