Raamattu vaiko 1992 väärennös?

Tässä on vain niitä opetuksia, joita Jumalan seurakunnassa opetettiin srk.n alkuaikoina ennen kirkkojen perustamista.

= Raamatun mukaiset opetukset.

Raamattu vaiko 1992 väärennös?

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ma 05 Marras, 2012 23:37

:idea:

Arvosteluni 1992 valmistuneesta Raamatun käännöksestä:

Minkä te olette alusta asti kuulleet, se pysyköön teissä. Jos teissä pysyy se, minkä olette alusta asti kuulleet, niin tekin pysytte Pojassa ja Isässä. 1 Joh. 2:24.
Tarkoituksemme on etsiä Raamatun kirjoituksista apostolien ja profeettain opetusta, alkuperäistä kristinuskoa. Siksi kaipaamme Raamatun käännökseltä uskollisuutta alkuperäiselle tekstille, sille, minkä Jumala alkujaan antoi seurakunnalleen. Emme tarvitse myöhemmin perustettujen kirkkokuntien oppeja, joita uusi Raamatun käännös on muokattu tukemaan.

Vuoden 1992 väännöksessä on seurakunta -sanan tilalle harhaan johtavasti asetettu sana kirkko. Tämä on vain yksi ko. käännöksen virhe. Mutta se on sitäkin vakavampi. Alkuperäisissä Raamatun kirjoituksissa ei esiinny sanaa kirkko. Tämän seikan siis huomasi vuoden 1992 suomennoksen raamatunkäännöskomitea. He päättivät omavaltaisesti poistaa tämän puutteen.
Nyt tuossa väärennöksessä siis on seurakunta vaihdettu sanaksi kirkko, mm. Matt.16:18. Alkutekstissä tässä kohden on sana ekkleesia, jonka merkitys on, ekk = ulos, leesia = kutsutut. Uloskutsutut eli Jumalan seurakunta (1 Timot. 3:15 ja 1 Tes. 2:14) on kokonaan eri asia kuin kirkko. Hyvä suomenkielinen käännös ekkleesia sanasta on seurakunta, jonka merkitys on Jumalan lapset yhteen kokoontuneina.

Kukaan ei ole saanut lupaa tehdä lisäyksiä Raamatun kirjoituksiin - ei paavi, Luther, eikä edes suomalainen raamatunkäännöskomitea.

Weijo Lindroos
__________


!

!

!
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2572
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Paluu Alkuperäisen kristinuskon opetuksia

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa