emalista.fi

Perhekuntien pelastumiset U.Testamentissa

Tässä on vain niitä opetuksia, joita Jumalan seurakunnassa opetettiin srk.n alkuaikoina ennen kirkkojen perustamista.

= Raamatun mukaiset opetukset.

Perhekuntien pelastumiset U.Testamentissa

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » La 14 Helmi, 2009 20:04

Opetus Apt. 16. luvusta:
"Niin he sanoivat: ´Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi`"
Monet uskossa olevat ovat joutuneet epätoivon partaalle ja epäluottamukseen Jumalan sanaa kohtaan, kun heille on lupailtu, että omaiset pelastuvat, jos yksi heistä pelastuu. Heille ole opetettu Raamatun antamia pelastumisen periaatteita, että jokaisen ihmisen tulee itse uskoa henkilökohtaisesti Herraan Jeesukseen. Markus 16:15-16.
Kertomus opettaa, että Paavali ja Silas olivat joutuneet vankilaan uskonsa tähden. Jumala puuttui asiaan. Apostolit olivat pahoinpideltyinä ja vaatteet riekaleina, mutta ylistivät siellä Herraa kahleiden kilinällä säestäen. Vankilaan tuli maanjäristys. Seinäkivissä kiinni olevat kahleet irtaantuvat kun koko vankilan perustukset järkkyvät. Vanginvartija pelästyi tätä suuresti aikoen tehdä itsemurhan. Paavali sai vanginvartijan rauhoittumaan. "Älä tee itsellesi mitään pahaa!"
Filippin vanginvartija tiesi Paavalin ja Silaan Jeesukseen uskoviksi. Hän kysyi heiltä: "Herrat, mitä minun pitää tekemän, että minä pelastuisin?" (jae 30). - "Niin he sanoivat: ´Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi`" (jae 31).
Tuosta on tehty sellainen johtopäätös, että ilman omakohtaista uskoa voi pelastua, jos esim. isä perheessä tulee uskoon. Mutta sellaista opetusta ei Raamatussa ole.
Perhekunnan pelastumiselle annettiin ehto: "Uskokaa Jeesukseen, niin sillä tavalla sinä ja sinun perhekuntasi pelastutte!" Huomaatko? "Usko Herraan Jeesukseen, niin SINÄ pelastut!" oli sanottu jokaiselle vanginvartijan perhekuntaan kuuluvalle. "Hän puhui Jumalan Sanaa kaikille..." (jae 32).
Siis myös sinun perhekuntasi pelastuu, jos he uskovat ylösnousseeseen Jeesukseen Raamatun opettamalla tavalla. Ja näin ihminen saa syntinsä anteeksi Jeesuksen Nimessä ja veressä: "Uskon kautta Hänen vereensä!" Room. 3:23-26.
Apt. 16 luvun opetus pysyy siis yhteydessä Raamatun kokonaisopetuksen kanssa, että ihminen pelastuu vain uskon kautta Jeesukseen, ei toisten uskomisten kautta.
Tämä kertomus jatkuukin näin: "He puhuivat Jumalan Sanaa hänelle ynnä kaikille, jotka hänen kodissansa olivat" (jae 32).
Koko perhekunta kuunteli Paavalin ja Silaan puhetta. He kaikki olivat siinä iässä, että kykenivät kuulemaan ja ymmärtämään. Ja he tulivat kaikki uskoon, koko perhekunta. Eikä siinä jääty odottamaan edes aamun valkenemista kasteasian kanssa, vaan "hänet ja kaikki hänen omaisensa kastettiin kohta" ( jae 33 ). Sen jälkeen vanginvartija "riemuitsi siitä, että hän ja koko hänen perheensä oli tullut Jumalaan uskovaksi". ( Jae 34 ).
Kaikki tulivat siis uskoon ja siksi heidät kaikki voitiin kastaa.

Filippin vanginvartijan perheelle annettu lupaus koskee meitäkin. Meidänkin perhekuntalaisemme pelastuvat, jos jokainen heistä uskoo Jeesukseen syntiensä sovittajana ja ylösnousseena maailman Vapahtajana sekä ottavat Hänet vastaan omana Herranaan!
Rukoillaan siis omaistemme puolesta, ja kerrotaan heille ristin työstä.

+
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2120
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Re: Perhekuntien pelastumiset U.Testamentissa

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Su 03 Touko, 2020 8:58

Tästä linkistä teksti löytyy selvennettynä:

https://Jeesus-on-Herra.com/perhekuntien-pelastuminen/
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2120
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku


Paluu Alkuperäisen kristinuskon opetuksia

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron