Sielunpenkojaiset

Tässä on vain niitä opetuksia, joita Jumalan seurakunnassa opetettiin srk.n alkuaikoina ennen kirkkojen perustamista.

= Raamatun mukaiset opetukset.

Sielunpenkojaiset

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Su 05 Heinä, 2009 18:16

Mitä mieltä olette nykyään toimivista "eheytymiskursseista", joita on tuotu uskovienkin piireihin? Niitä nimitetään sielunhoidoksi. :?:
Mielestäni ne ovat psykolgisia ja okkultismipainotteisia.

+

Aloitetaan Raamatun kohdalla, Filip. 3:13:
"..., mutta yhden minä teen: unhottaen sen, mikä on takana, ja kurottautuen sitä kohti, mikä on edessäpäin."
Jumala siis opettaa näin. Hän tahtoo haudata menneisyyden kaikkineen ja lopullisesti. Se tapahtuu uskoon tulossa ja sitä seuraavassa kasteessa. Room. 6:1-4.

Raamatussa on osoitettu aivan yksinkertainen pelastumisen ja parantumisen tie. Se on sellainen, jonka jokainen voi ymmärtää ja johon ei tarvita ihmisten paikkailuja. = Jeesus antaa parantumisen anteeksiantamuksen ja Jumalan rakkauden tiellä. Avun Lähde on siis Jeesus ja Hänen antamansa Raamatun Sana. Mistään muista lähteistä eivoida saada pysyvää hengellistä apua.
"Apu minulle tulee Herralta!" / "Turha on ihmisen apu!"

Vain Jumalan Totuus eheyttää ja vapauttaa sisimpämme. Joh. 8:31-35.
Uskovien tulee vapautua sielunpuoskarien käsistä.
Pyhä Henki antoi muutama vuosi sitten nimen tuolle ilmiölle, jossa muka lapsuuden kokemukset kaipaavat vapautta. Se on sielunpenkomista, joka ei ole Jumalasta. Sellainen "lapsuuden vapauttaminen" on aivan vieras asia Raamatulle.
Asia on niin, että ko. alueelle suuntautuneita sielunpenkojia on alkanut ilmaantua viime vuosina yhä enemmän. He ovat saaneet monien herkkien ihmisten sisimmät pahasti sekaisin. Ensin he saavat ihmisen uskomaan, että hän on rikkinäinen. Seuraava vaihe on, että he alkavat tonkia ihmisen menneisyyttä, yleensä lapsuudesta lähtien. Siihen prosessiin kuuluu eräänlainen "profetoiminen", joka ei ole Jumalan Hengen vaikuttamaa, vaan yleensä arvailua... "Sinulle on sattunut joku traumaattinen kokemus 10 vuotiaana", on aika yleinen sen piirin valhesanoma. Joidenkin kohdalla se saattaa olla totta. Yleensähän monilla on lapsuudessa vaikeita kokemuksia. Se on luonnollista. "Suuret tietäjät" tiesivät. Hmmm... :Ymph:
Nuo sielunpuoskarit yrittävät saada ihmisen uskomaan, että "sinun minäkuvasi on hukassa".
"Sisäisen eheytymisen kursseilla" nuo puoskarit asettavat ihmisten eteen sellaisia päämääriä, joita ei ole olemassakaan. -
Jumalan rakkaus ja uusi luomus on siellä kokonaan unohdettu asia. -
Ja pian "potilas" jo uskookin olevansa sisäisesti rikki. Tuo rikkinäisyyskokemus ei ole siis todellisuutta, vaan valheellisesti uskoteltu minäkuva. Kukaan ihminen ei ole rikki sisimmältään (paitsi ehkä jotkut vakavaa skitsofreniaa sairastavat). Kenenkään sisin ei tarvitse sielunpenkojien käsittelyä.
Sielunpenkojaiset on lihanjalostustehtailua.

OIKEA LÄÄKE TILANTEESEEN:
Jumala rakastaa sinua! Sen tähden Jeesus kärsi ja kuoli ristillä sijaisuhrina puolestasi. Hänen verensä kautta saat uskoa kaikki syntisi anteeksi. Se tapahtuu nyt ja tässä hetkessä! Katsot vain sydämen silmin Golgatan ristille ja otat vastaan vapauden. Kun näin otat vastaan Jeesuksen syntiesi sovittajaksi ja elämäsi Herraksi, niin saat vapautua KAIKISTA MENNEISYYDEN TAAKOISTA JA SITEISTÄ! Saat siirtyä Jeesuksen omaksi, ja olet sitten KRISTUKSESSA. Tästä tilasta Raamattu sanoo: "Jos joku on Kristuksessa, niin hän uusi luomus; se, mikä on vanhaa on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut!" 2 Kor. 5:17.
Raamattu siis sanoo ennen uskoon tuloa olleen elämän (mm. lapsuuden) kadonneeksi, ja kieltää muistelemasta menneitä.
Mitä enemmän saat unohdettua menneisyytesi, sen selkeämmin koet sisimmän ihmisesi eheyden.
Nuo sielunpenkojat toimivat siis täysin vastoin Raamatun opetusta. Älä usko sellaisiin, äläkä mene mukaan sielunpenkojaisiin. Auta muutkin irti sellaisesta ihmistouhuilusta!

"Kuka on Jumala, niin kuin sinä olet, joka annat pahat teot anteeksi ja käyt ohitse perintösi jäännöksen rikosten? Ei Hän pidä vihaa iäti, sillä Hänellä on halu laupeuteen. Hän armahtaa meitä jälleen, polkee maahan meidän pahat tekomme. Kaikki heidän syntinsä sinä heität meren syvyyteen." Miika 7:18,19.
Ja sinne armon meren rannalle on pystytetty kyltti, jossa lukee: "ONKIMINEN KIELLETTY!"
Synnit on tunnustettu ja hylätty. Siksi ne ovat poissa. "Niin tekin pitäkää itsenne synnille kuolleina, mutta Jumalalle elävinä Kristuksessa Jeesuksessa." Room. 6.
Montako kertaa synnit pitää tunnustaa? - - -

"Jos me tunnustamme syntimme, on Hän uskollinen ja vanhurskas, niin että Hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä. Jos sanomme, ettemme ole syntiä tehneet, niin me teemme Hänet valhettelijaksi, ja Hänen Sanansa ei ole meissä." 1 Joh. 1:9, 10.

"unhottaen sen, mikä on takana." Fil. 3:13.

:idea:
_________________
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2570
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Paluu Alkuperäisen kristinuskon opetuksia

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron