USKOVIEN KASTE..

Mitä Raamattu opettaa kasteesta?

USKOVIEN KASTE..

ViestiKirjoittaja pike464 » Pe 17 Heinä, 2009 18:01


Uskovien kaste
Kirjoittanut Hannu Melaluoto
Ja nyt, mitä viivyttelet? Nouse, huuda avuksi hänen nimeänsä ja anna kastaa itsesi ja pestä pois syntisi. Apt 22:16

Sanat ovat kohdistetut tulevalle pakanain apostolille, silloiselle Saul tarsolaiselle, myöhemmälle Paavalille. Kehoitus oli selkeä, vailla tulkinnallisuuksia. Tarvittiin vain tottelemista. Ei kysytty Saulukseltakaan järjellä käsittämistä. Kukapa Jumalan salaisuuksia kykenisi järjellä ratkomaan. Oli vain toteltava, vaikka takana oli korkea uskonnollinen koulutus Gamalielin jalkojen juuressa.

Totisesti tuleva apostoli oli kuuliainen, hän ei haaskannut aikaa saivarteluun Jumalan ohjeiden edessä. Hän ei lähtenyt sille suomalaisittain niin tutulle tielle, jossa vielä uskoon tulon jälkeenkin alkavat ne jossat ja mutat. Suora tie ei olekaan enää suora. Alkaa "teologiset" pohdinnat, järkeilyt ja väittelyt. Jos minkä asian piru on sekoittanut pahemman kerran, se on juuri tämä asia, jonka partaalla Saul oli, nimittäin kaste. Uskovien kaste. Jostain kumman syystä piru vihaa kastetta. Tosin se rakastaa sitä nimenä, se auliisti antaa sitä käyttää ja tykkää sen mahdollisimman monimuotoisesta käyttämisestä. Mutta salliessaan käytön, se on samalla riistänyt kasteasialta sen todellisen sisällön. Se on vain onnistunut kääntämään koko Jumalan totuuden tältä osin ylösalaisin.

Se on tehnyt kasteasiasta teologisen, tulkinnavaraisen ja eikä sillä ole mitään sitä vastaan vaikka puhuttaisiin teekkarien vappukasteesta. Tai Lapin kasteesta. Kaste kuin kaste.

Jos se ei muuta keksi, se sanoo, että se "upottamalla ja uskoon tulon jälkeen" tapahtuva kaste on helluntailaisten tai babtistien keksintö. Se puhuu kastekäytännöistä, ikään kuin kukin voisi toteuttaa sen siten, kun omalla vartalolle parhaiten sopii.

Miksikähän piru näin paljon on nähnyt vaivaa yhden Raamatun valossa selkeimmän ja yksiselitteisimmän totuuden kanssa? Siksi, että tällä sekametelillä se nyhtäisee pois uudestisyntymän välttämättömyyden ja tällä suomalaistenkin hellimällä lapskaste-perinteellä se estää ihmisiä saamasta Jumalan tarkoittaman, raamatullisen kasteen. Se nappaa kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja vielä niin ovelasti, että monelta vuosia teologiaa lukeneelta papilta tämä silmänkääntötemppu jää huomaamatta.

Jos vihollinen näin aktiivinen tämän kasteasian suhteen on, se kertoo siitä, että kasteessa taitaa olla kyse paljon luultua merkityksellisemmästä asiasta.

No mitä Sana sanoo? Se kytkee kasteen selväsanaisesti pelastumisasiaan. Silloin sen merkitys korostuu entisestään. Mitä sinä ajattelet Jeesuksen sanoista Mark 16:16:ssa: "Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu"? Taikka Pietarin julistukseen Apt 2:38:ssa: Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi"? Jääkö tähän jotain tulkintaa? Eikö kyse ole sisälukutaidosta ja tottelemisesta?

Tuleva apostoli tuntui olevan heti uskoon tulonsa jälkeen oikeilla raiteilla ja Totuuden Hengen johdossa. Apt 9:18 sanoo: "Ja heti putosivat hänen silmistään ikäänkuin suomukset, ja hän sai näkönsä ja nousi ja otti kasteen". Vääristelenkö Jumalan sanaa, jos väitän, että "hän otti kasteen"? Tämän päivän lapskastekiivailijat sanoisivat, että Saul teki omavanhurskauden teon. Sanokoot vain, mielummin minä uskon sen, mitä Raamatussa on, kuin ihmistekoisia satuja. Usko tai älä, mutta imeväisten kastaminen oli jo Urho Muroman aikana narripeliä. Sitä se on tänäänkin. Sillä ei ole mitään raamatullista perustusta tai pohjaa. Se on vihollisen keksintö. Pienokainen ei ota kastetta tai anna kastaa itseään, eihän? Vai oletko sinä kuullut imeväisen suusta tällaisen kannaoton? Minä en ole. Älä vain sano, että kummit sen korvaavat. Eivät korvaa, koska heistäkin Jumalan sana on kiusallisen vaitonainen.

Lukijani, jos sinulla on pelastusvarmuus, olet saanut syntisi anteeksi, olet tehnyt parannuksen, mutta kasteasia on tuon lapsikastelavastuksen varassa, herää tästä horroksesta ja anna - kuten Saul - kastaa itsesi. Ota kaste Jeesuksen nimeen! Ota siksikin ja ennen kaikkea siksi, että se on Raamatussa kytketty pelastuskysymykseen. Kysyn vielä: "Rakastatko sinä Jeesusta". Ennen kuin hätiköit vastaamaan, lue kuitenkin Joh 14:21 ja 23.

Kuinka siunatut sanat: "Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu". Ei tässä eikä missään muussakaan kohden Sanassa päinvastoin ja aina upottamalla, paljossa vedessä.

Ja nyt, mitä viivyttelet?

"Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti".
Avatar
pike464
 
Viestit: 686
Liittynyt: Su 01 Helmi, 2009 2:54
Paikkakunta: YLÖJÄRVI

Kiitos Jumalalle!!!

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Pe 17 Heinä, 2009 20:21

Jos joku ei ymmärrä kasteasiaa tuosta Hannun kirjoituksesta, niin sellaisella ei ole kaikki kohdallaan korvien välissä.

Olen ajatellut, että ehkä liikaakin pohdimme ja spekuloimme kasteen teologisia kiemuroita. Eikö selvä Raamatun Sana riittäisi; kuten Hannukin antoi ymmärtää?
Esim. Ananias sanoi Paavalille: "Ja nyt, mitä viivyttelet? Nouse, huuda avuksi Hänen Nimeänsä ja anna kastaa itsesi ja pestä pois syntisi." Apt. 22:16. Ei siinä alettu pitää Paavalille raamattutuntia aiheesta !!! :idea:
"Ei kaiketi kukaan voi kieltää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niin kuin mekin?" Ja hän käski kastaa heidät Jeesuksen Kristuksen Nimeen." Apt. 10:47-48.
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2118
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Aamu-Usva » La 14 Marras, 2009 22:13

Voi miten ihana kirjoitus tässä aloituksessa kasteesta! Ihan vain totuuden sanaa ilman vääryyden suvaitsemista! Harvinaista todellakin! Herran sana on harvinainen nykyään...
Avatar
Aamu-Usva
 
Viestit: 598
Liittynyt: Su 01 Helmi, 2009 22:15
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Setria » Ke 07 Huhti, 2010 12:00

(HL) Kiitos ihanasta ja rakkaudellisesta sanasta. Suoraa ja rehellistä puhetta, tällaista tarvitaan.
Avatar
Setria
 
Viestit: 11
Liittynyt: To 25 Helmi, 2010 18:55

ViestiKirjoittaja Veli_Joel » To 27 Tammi, 2011 16:29

Missä kastaa ku järvet on jäässä :)
Yritän olla samaa mieltä Kristuksen kanssa.
Veli_Joel
 
Viestit: 14
Liittynyt: To 27 Tammi, 2011 1:56
Paikkakunta: Pieksämäki

ViestiKirjoittaja Aamu-Usva » To 27 Tammi, 2011 18:54

Reippaasti vaan avantoa hakkaamaan, Veli_Joel!!! :lol:
Avatar
Aamu-Usva
 
Viestit: 598
Liittynyt: Su 01 Helmi, 2009 22:15
Paikkakunta: Turku


Paluu Kristillinen kaste:

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron