Parannus ennen kastetta

Mitä Raamattu opettaa kasteesta?

Parannus ennen kastetta

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Su 31 Touko, 2015 10:52

Parannus ennen kastetta!

"Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen Nimeen syntienne anteeksi saamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan!” Apt. 2:38. ”Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, NE kastettiin!” – Siis minkä sanan kasteelle tulijat ottivat vastaan? Se oli tuo suuri ilouutinen, että Jeesus on sovittanut syntimme sijaisuhrillaan ristillä. Se sanoma otettiin vastaan uskossa ja menemällä kasteelle parannusta tehden. ”Ja hän käski kastaa heidät Jeesuksen Nimeen!” Apt. 10:48. ”Ja nyt, mitä viivyttelet? Nouse! Huuda avuksi Hänen Nimeänsä ja anna kastaa itsesi ja pestä pois syntisi!” Apt. 22:16.
”Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet!” Gal. 3:27.
”Mitä siis sanomme? Onko meidän pysyttävä synnissä, että armo suureksi tulisi? Pois se! Me, jotka olemme kuolleet pois synnistä, kuinka me vielä eläisimme siinä? Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme Hänen kuolemaansa kastetut. Niin olemme siis yhdessä Hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niin kuin Kristus herätettiin kuolleista isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman.”
Pitäkää siis itsenne synnille kuolleina, mutta Jumalalle elävinä Kristuksessa Jeesuksessa.” ”Nyt, kun olette synnistä vapautetut...”
Room. 6:3,4,11, 22.

Raamattu siis opettaa, että parannus tulee tehdä ennen vesikastetta! – Mutta on osattava tarkoin erottaa uskossa kasvaminen ja syntielämästä luopuminen! Ne ovat kaksi suuresti eri asiaa! –

Parannus (= kreik. metanoia) merkitsee mielenmuutosta, uudella tavalla ajattelemista. Mutta sanan merkitys Raamatun kokonaisuuden perusteella tarkoittaa elämän suursiivousta. Kasteelle tulevan on tehtävä parannus, joka merkitsee päätöstä elämän kokonaisvaltaisesta muutoksesta. Parannus ulottuu sisäiseen sekä ulkoiseen ihmiseen:
- ylpeämielinen nöyrtyy (mutta nöyrtyminen jatkuu ja syvenee kasteen jälkeen uskossa kasvamisen myötä)
- rikollisesta tulee hetkessä rehellinen kansalainen
- valehtelija lopettaa välittömästi kieroilunsa eikä enää puhu valheita, vaan alkaa puhua totta ja elää rehellisesti
- juoppo ei enää käytä alkoholia tai muita huumeita
- haureellinen päättää elää siveästi
- varas ei enää varasta
- tappelija ei enää tappele ja riitele
- tupakoitsija ei enää tupakoi
jne... jne...
Edellä mainitun parannuksen tehnyt voidaan kastaa. Mainittu pesäero syntielämästä eli perusparannus, elämän suursiivous, tapahtuu usein jopa muutamassa minuutissa.
Parannus pitää sisällään elämän antamisen ehdoitta Jeesukselle! Näin uusi ELÄMÄ, Jeesus, tulee asumaan ihmisen sydämeen. Efes. 3:17. Ja tämä koskettaa siis sisäistä sekä ulkoista elämää, koko ihmistä tapoineen ja tottumuksineen.
Parannus on päätös ja valinta ottaa vastaan Jumalan hyvä suunnitelma koko elämään. Asiat tulee selvittää Jumalan kanssa juuria myöten. Matt. 15:13. Sitä on parannus.
Suurin synti on olla erossa Jumalasta. Siksi parannuksen teon perusta on tämän asian korjaaminen. Tulee korjata suhde Jumalaan ottamalla vastaan ylösnoussut Jeesus, joka on meidän ELÄMÄMME. Joh. 14:6. Hän antaa voiman ja halun elämän suursiivoukseen, johon Pyhä Henki johdattaa aidosti uskoon tulleen heti uskoon tulon myötä. Joh. 1:12. Näin Jumala armahtaa kurjuutensa tuntevan syntisen, joka tahtoo saada syntinsä anteeksi. Synnissä eletty menneisyys haudataan kasteen hautaan! Siihen päättyi synnin valta ihmisen elämässä!
Tätä meidän tulee opettaa kaikille ihmisille: "Parannusta syntien anteeksi saamiseksi on saarnattava.." Luuk. 24:47.
"Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille hän antaa armon." Jaak. 4:6.
Kasteen jälkeen uskossa kasvaminen ja pyhityselämän lisääntyminen on loppuelämän projekti. Hengen hedelmä ja Jumalan tunteminen, kasvaminen "Kristuksen täyteyden täyden iän määrään", lisääntyy rukouselämän ja seurakuntayhteydessä pysymisen kautta.
Parannuksen teon ja kasteen jälkeen uskossa kasvaminen ja Jumalan tahdon tunteminen aukenee koko laajuudessaan Sanan tuntemisen kautta.

Johanneksen esimerkki on erittäin sopiva myös meille uuden liiton kristityille. Hän ei suostunut kastamaan synnissä eläviä: "[i]Tehkää sen tähden parannuksen soveliaita hedelmiä."[/i] Matt. 3:8.

Ennen parannuksen tekoa ei ihmistä voida kastaa raamatullisesti!^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2573
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Paluu Kristillinen kaste:

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron