Uskonnonopetus kouluissa

Otamme tässä kantaa valtio- ja yhteiskuntaelämän asioihin.

Uskonnonopetus kouluissa

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ti 16 Huhti, 2013 22:11

Hyvä valtiovalta antaa kansalaisille uskonnonvapauden. Mutta minkäänlaista- tai nimistä uskontoa ei tule asettaa valtion ja politiikan rattaissa etuasemaan muihin uskontoihin nähden. Historia opettaa ikäviä esimerkkejä sellaisista; ei ainoastaan muslimimaiden kauhu- ja hirmuhallintoja, vaan julmia ihmisoikeuksien rikkomisia ja hirmutöitä on tapahtunut myös kristinuskonnon piirissä. Tutki mm. inkvisitiolaitoksen kohdistamat vainot valdolaisia kohtaan 1100 - 1200 luvuilla. Luterilaisuuskin on päämiehensä toimesta murhannut toisinajattelijoita, mm. ns. anababtisteja, jotka olivat yleensä elävässä uskossa olevia.

Esivallan ei siis tule asettaa kansalaisiaan eriarvoiseen asemaan. Verovaroilla tehtävä koulujen uskonnonopetus pitää olla tasa-arvoista ja kaikille samansisältöistä. Muslimeille ei tule olla heidän vaatimaansa eri opetusta kuin kristittyjen lapsille, ja samoin päinvastoin. Kaikkien koululaisten tulee saada oikea ja yhteneväinen opetus maailman valtauskonnoista, jotka vaikuttavat merkittävästi ihmiskunnan elämään. Niitä ovat mm. kristinuskonto, islamilaisuus ja budhalaisuus.
Esitetty opetuslinjaus on tänä aikana erittäin tärkeä muslimien lisääntyessä Suomessa ja vaatiessa valtiota kustantamaan lapsilleen uskontonsa opetusta. Kohta ovat budhalaiset vaatimassa samaa.
Suomen ei tule suostua siihen, että islaminuskontoa yms. sen paremmin kuin kirkkouskontoakaan opetetaan oikeana. Lapset ja nuoret tarvitsevat uskonnonopetuksen, jossa heitä ei manipuloida valitsemaan mitään uskontoa.
Valtion ei tule myöskään antaa vähäistäkään avustusta uskontojen toiminnalle.

Seuraavassa kaupunkilehti Turkulaisessa ollut artikkeli aiheesta::idea:
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2574
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Linkki

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ti 16 Huhti, 2013 22:13

Tässä linkissä Turkulaisessa ollut kirjoitukseni:


http://www.turkulainen.fi/blogit/lukija ... 1481237582
Viimeksi muokannut TurunWeijo päivämäärä Su 14 Heinä, 2013 9:53, muokattu yhteensä 3 kertaa
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2574
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Päivi Räsänen

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Su 14 Heinä, 2013 9:49

Olen ajatellut ja rukoillut Päivi Räsäsen esittämien asioiden tiimoilta. Hänen esittämänsä hyvät asiat ovat nyt koko kansan huomion keskipisteenä.
Ymmärrän Jumalan tahdon:
Päivi Räsänen on saanut aikaan yhteensä tuhansien ihmisten eroamisen harhaoppisesta ev.lut. kirkosta. Tämä on se parhain asia. Ja ovathan Päivi Räsäsen esittämät mielipiteet monilta osin myös raamatullisia!

Rukoilen Jumalaa, että Päivi Räsänen (oikeana kristittynä) näyttää nyt hyvää esimerkkiä Suomen kansalle ja eroaa kirkosta sekä lähtee raamatulliselle kasteelle. Se on Jumalan hyvä tahto! Sen seurauksena tuhannet ihmiset tulevat Suomessa elävään uskoon.
Ehdotan näitä asioita yhteiseksi rukousaiheeksemme!

Jumalan Pyhä Henki on lähtenyt ed. m. totuuden linjalle! Jumalan totuus ja oikea rakkaus aukenee jokaiselle, joka lukee asian tästä
:
http://www.Jeesus-on-Herra.com/kirjoitu ... kaatuu.htm

.
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2574
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Re: Uskonnonopetus kouluissa

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ma 16 Joulu, 2013 12:47

.
HYVÄ YHTEISKUNTA?

Yhteiskunnan tehtävä on huolehtia kaikkien kansalaistensa hyvinvoinnista. Sairaiden, lasten ja vanhusten huolto pitää toimia. Esivallan tulee edistää ja puolustaa yhteistä oikeudenmukaisuutta. Päättäjien tulee huolehtia Suomen kansalaisista inhimillisyyden periaatteilla. Siksi yhteiskunnallisen avun tulee tavoiuttaa ensisijaisijaisesti kärsivät ja sairaat, vanhukset ja lapset yms., jotka eivät pysty itsestään huolehtimaan. Terveiden taas tulee ottaa itse vastuu elämästään.

Päättäjien on huolehdittava lainsäädännön oikeudenmukaisuudesta. Oikeuslaitoksen tulee huolehtia virkavallan kanssa, että kansalaiset toimivat lainsäädännön mukaisesti. Lain rikkojat on asetettava vastuuseen teoistaan. Jokaisen kansalaisen tulee olla lain edessä tasa-arvoinen. Esivallan tulee olla ”pahaa tekeville rangaistukseksi ja hyvää tekeville kiitokseksi”. Ja kansalaisten tulee olla lainkuuliaisia. Room. 13:1-6. ”Olkaa alamaiset kaikelle inhimilliselle järjestykselle Herran tähden, niin hyvin kuninkaalle, joka on ylin, kuin käskynhaltijoille, jotka Hän on lähettänyt pahaa tekeville rangaistukseksi, mutta hyvää tekeville kiitokseksi.” 1 Piet. 2:13-14.
Hyvän yhteiskunnan ei tule antaa virikkeitä kansalaistottelemattomuudelle. Siksi yhteiskunnan tulee säätää yleisinhimillisiä lakeja. Normaali hyvä kansalainenhan ei voi totella esimerkiksi natsi-aatetta, vaikka yhteiskunta sellaista vaatisikin. Kansalaiset joutuvat sivuuttamaan lain kunnioituksen, jos esivalta hyväksyy vääryyden. Emme kunnioita sellaista lakia, joka sallii luomisjärjestyksestä poikkeavan seksuaalisuuden harjoittamisen. 1 Moos. 19. Suomen laki oli siltä osin hyvä vuoteen 1971 asti. Julkihaureelliset tuomittiin vankeuteen. Näin yhteiskunta suojeli kansalaisiaan seksuaalisten kieroutumien levittämiseltä. Laki pitää uudestaan korjata oikeaksi!

Raamattu on annettu siunauksen sanomaksi pääasiassa seurakunnalle, ei valtiolle. Valtion ei tule olla minkäänlaisen uskonnon edustaja tai suosija. Sen tulee kuitenkin antaa täysi uskonnonvapaus rauhanomaisille uskontokunnille toimia itsenäisesti. Väkivaltauskonnot tulee kieltää.

Koulusivistyksen tulee panostaa enemmän korkealaatuiseen sydämen sivistykseen ja kanssaihmiset huomioivaan hyvyyteen ja kohtelaisuuteen.
Uskonnonvapaus tulee kuulua hyvän yhteiskunnan perusoikeuksiin. Se tarkoittaa rehellisesti ajateltuna sitä, että kaikki uskonnot tulee kouluissakin asettaa samalle viivalle. Yhteiskunnan ei tule suosia mitään uskontoa, koska niin tehden se osoittautuisi puolueelliseksi.

Koulujen opetuksesta on lopetettava ns. tunnustuksellinen uskonnon opetus. Muussa tapauksessa ihmisillä on oikeus vaatia, että myös muslimit ja budhalaiset, jehovantodistajat, mormoonit yms. saavat vaatia uskontojensa mukaista opetusta meidän verovaroillamme. Sellaista jo tapahtuukin. Se on väärin.
Uskontokuntien tulee itse kustantaa jäsentensä uskonnonopetus. Sen tulee tapahtua valtion yhlläpitämien koulujen ulkjopuolella. Kristillistenkin ryhmittymien tulee itse ottaa vastuu lähetyskäskyn toteuttamisesta. Raamattu ei opeta, että seurakunnalle kuuluva tehtävä delegoitaisiin valtiolle ja sen koululaitokselle. Kouluissa voidaan opettaa vain yleiskatsaus suurista uskonnoista. Tämän toteuttaminen vaatii lain muutosta. Enää ei ole mahdollista säätää lakia, että kouluissamme saisi opettaa oikeana vain kristinuskoa. Näin ollen jää ainoaksi mahdollisuudeksi lopettaa tunnustuksellinen uskonnonopetus. Vain näin voi tapahtua kaikkia kansalaisia kunnioittava uskonnonvapauslain mukainen tasa-arvo. Yhteiskunnan ei tule ottaa kantaa uskontoihin puolesta tai vastaan. Sidokset kirkon ja valtion väliltä tulee katkaista. Valtion tulee keskittyä olmiin tehtäviinsä rakentamaan kansalaistensa hyvinvointia ja yhdenvertaisuutta. Tämä edellyttää mm., ettei uskontoja tueta rahallisesti. Jos jokin uskonto ei tule toimeen omillaan, on sellaisen aika loppua. - Maailmanhistoriassa on ikäviä esimerkkejä kansalaisten kärsimyksistä, kun yhteiskunnan rattaisiin on päästetty uskontoja, olkoot ne islamilaisia tai nimikristillisiä kirkkouskontoja.

Valtion pitää ottaa hoitaakseen sille kuuluvat tehtävät, kuten esimerkiksi väestörekisteri ja hautaustoimi. Mikäli kirkko tai jokin muu uskonto tahtoo jäsenilleen oman hautausmaan, niin sellaisenhan saa Suomessa perustaa. Mutta valtion tulee kehittää uskonnoista vapaa hautaaminen uskontoihin kuulumattomille.
Meidän aikamme Suomi (v. 2013) on moniuskontoistunut. Tämän tähden pitää valtiokoneistosta poistaa kaikki uskonnollinen toiminta, joka aiheuttaa yhä pahenevaa sekaannusta. Muun muassa ortodoksi- ja ev.lut kirkkojen verotusoikeus pitää purkaa ensi tilassa. Sehän on kansalaisten tasavertaisuuden rikkomista.
Ihmisoikeuksien kunnnioittaminen edellyttää yhteiskunnalta neutraalia suhtautumista kaikkiin uskontoihin.

Suomeen on mahdollisuus saada uskonnoista vapaa yhteiskuntakoneisto. Sellainen on paras ja hyväksyttävin muoto kaikille kansalaisille!

Weijo Lindroos
Kristitty
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2574
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku


Paluu Politiikka

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron