YHTEYS TOIMII

Tässä on vain niitä opetuksia, joita Jumalan seurakunnassa opetettiin srk.n alkuaikoina ennen kirkkojen perustamista.

= Raamatun mukaiset opetukset.

YHTEYS TOIMII

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » La 01 Helmi, 2014 17:13

Opiskelumoniste


YHDESSÄ ETEEN PÄIN TAKAISIN ALKUUN


Jeesus sanoo: ”Minun lähettäjäni tahto on se, että minä kaikista niistä, jotka Hän on minulle antanut, en kadota yhtäkään, vaan herätän heidät viimeisenä päivänä.” Joh.... 6:39.
Jumala ei tahdo kadottaa yhtäkään omaansa. Me HÄNEN seurakunnassaan olemme samalla linjalla. ”Kadonneet minä tahdon etsiä, eksyneet tuoda takaisin, haavoittuneet sitoa, heikkoja vahvistaa; mutta lihavat ja väkevät (ylpeämieliset ja itseriittoiset) minä hävitän. Minä kaitsen niitä niin, kuin oikein on.” Hes. 34:16. Emme tahdo jättää yhtäkään rakasta uskovaa yhteytemme ulkopuolelle ??? !!! / ”Kuka lankeaa, ettei se minua polttaisi?” 2 Kor. 11:29. Tuo tuskan polte tulkoon meille kaikille, niin että itkemme yhteyden jättäneitä. ”.. vaan itkekää tuota poiskulkevaa..” Jer. 22:10. Teemme kaikkemme auttaaksemme sivuun jääneen langenneen takaisin armon tielle ja seurakuntayhteyteen.
Jeesuksen ja Hänen asettamiensa paimenten tehtävä on kaikkien uskovien avustamana koota ja sitten pitää seurakunta koossa.
Alkuseurakunnan voitollisen elämän eräs tekijä oli se, että ”he pysyivät keskinäisessä yhteydessä”. Apt. 2:42. Se on edelleen Jumalan säätämys kaikille omilleen. ”Älkäämme jättäkö omaa seurakunnankokoustamme..!” Hebr. 10:25. Kenelläkään ei ole oikeutta jättää seurakuntayhteyttä!!! Esimerkiksi seurakunnan tai yksilöuskovien virheet eivät oikeuta jäämään pois Jumalan tahdon tieltä. Vai olisiko muka oikein jättää seurakunta, jos mukana on joku virheellinen uskova, joka ei muka kaikessa ole yhtä täydellinen kuin sinä ? - Eikö ole niin, että olemme kaikki vajavaisia!?
Rakkauden käskyssä pysyvä EI voi jättää raamatullista seurakuntayhteyttä!

Jumalan seurakunta Turussa toivottaa kaikki ja kaikenlaiset ihmiset kuulemaan ja oppimaan Jumalan sanaa. Mutta ehtoolliskokous kuuluu vain uskossa oleville ja kasteella käyneille sekä parannuksen tehneille ja yhteyteen siunatuille seurakuntalaisille. Synnissä elävä, jonka välit eivät ole kunnossa KAIKKIIN uskoviin, ei ole tervetullut ehtoolliskokoukseen.

Kaikki yhteyteen siunatut voivat opettaa muitakin. Mutta varsinaisen opetus- ja kaitsemistehtävän voivat suorittaa vain seurakuntavirkoihin siunatut. Tähän kuuluu esimerkiksi langenneen ojentaminen, joka on erittäin vaativa tehtävä. ”.. ojentakaa te, HENGELLISET, häntä sävyisyyden hengessä.” Gal. 6:1. - - -
Älä koskaan huomauta lähimmäisellesi hänen virheistään tai synneistään ellet ole sävyisä ja rakasta häntä kaikesta sydämestäsi. Mikäli havaitset jonkun seurakuntalaisen elävän synnissä, kannattaa sinun ottaa yhteyttä seurakunnan työntekijöihin. He sitten hoitavat asiaa eteen päin. Näin saamme myös parhaiten toimimaan Matt. 18:15-17 opetuksen.

Meidän tulee kiinnittää huomiota omaan käytökseemme, ettemme esimerkiksi epäystävällisyydellä ja taitamattomalla töykeydellä karkota ketään pois seurakuntayhteydestä. Sellainen on vakavan luokan synti Jumalaa ja Hänen seurakuntaansa vastaan.

W.L.

:
idea:

Tässä videopuhe:

http://www.youtube.com/watch?v=xucUy594Ats

Siunausterveisin,
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2573
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Re: YHTEYS TOIMII

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ti 11 Helmi, 2014 20:35


OLE ARMAHTAVAINEN !

”Näin sanoo Herra Sebaot: Tuomitkaa oikea tuomio, tehkää laupeus ja olkaa armahtavaiset kukin veljellenne” Leskeä, orpoa, muukalaista ja kurjaa älkää sortako, älkääkä miettikö mielessänne pahaa, kukin veljeänsä vastaan.”... Sak. 7:9,10.
”Näitä te tehkää: Puhukaa totta toinen toisellenne. Tuomitkaa porteissanne oikein. Tuomitkaa rauhan tuomio.
Älkää hautoko mielessänne pahaa toinen toisellenne, älkääkä rakastako väärää valaa. Sillä kaikkia näitä minä vihaan, sanoo Herra.”
Sak. 8:16,17.
/
Uskovien tulee olla oikeamielisiä ja armahtavaisia!!! Lyötyä ei saa lyödä, vaikka joku olisikin lyöty maahan omien virheittensä vuoksi. !!! Älä haudo sisimmässäsi pahaa... Ole kirkas! - Maahan poljettu tulee aina auttaa takaisin armon ja totuuden tielle.
Näin toimii Jumalan rakkaus käytännössä. 1 Joh. 4:6-18.

Ja siis, uskossa olevan ei tule koskaan olla hyökkäävä, joka käy uskosta osattomien ja vääräoppisten kimppuun paiskien heitä Raamatun lauseilla ympärikorvia. Raamattu opettaa asian toisin päin, että meitä vastaan hyökätään, meitä vainotaan ja "meitä parjataan, mutta me puhumme leppeästi; meistä on tullut kuin mikäkin maailman tunkio, kaikkien hylkimiä, aina tähän päivään asti." 1 Kor. 4:13.
"Mutta Herran palvelijan ei sovi riidellä, vaan hänen tulee olla lempeä kaikkia kohtaan, kyetä opettamaan ja pahaa kärsimään; hänen tulee sävyisästi ojentaa vastustelijoita; ehkäpä Jumala antaa heille mielenmuutoksen, niin että tulevat tuntemaan totuuden ja selviävät perkeleen pauloista, joka on heidät vanginnut tahtoansa tekemään." 2 Tim. 2:24-26.
Tiitus 1:13 opetus, että tulee nuhdella ankarasti, koska "he kääntävät ylösalaisin kokonaisia huonekuntia opettamalla sopimattomia häpeällisen voiton tähden". Tiit 1:10-11-14. Ne sellaiset judaistit (jae 10) ovat "turhanpuhujia ja eksyttäjiä", joita tulee ojentaa, että tulevat uskossaan terveiksi.

Elämän kolhimiin siipirikkoisiin Ihmisiin tulee aina suhtautua lempeästi ja empatiaa osoittaen. Ajattele: Synti on pettänyt ja lyönyt haavoja ihmisen sisimpään. Saatana on sokaissut ja kiduttanut saaliikseen saamaansa uhria. Ihmiset ja jopa yhteiskunta on osallistunut ihmiselämän tuhoamiseen. Ja nyt sitten vielä uskovaiset osallistuvat julmurien tavoin kärsivien lähimmäisten lyömiseen ??? !!! Onko oikein? - Saako lyötyä lyödä? Entä jos häntä on lyöty hänen omasta syystään? Olisimmeko sitten oikeutetut olemaan armottomia? Ajattele!!! - - -
Oikean uskovan tulee aina asettua kivitettävän rinnalle häntä puolustamaan ja auttamaan takaisin oikealle tielle! Jumala on armollinen ja hyvä!
"Hän on orpojen isä ja leskien puolustaja, Jumala pyhässä asunnossansa." Ps. 68:5.

Röyhkeästi niskoitteleville ylpeämielisille turhanpuhujille ja eksyttäjille taas kuuluu Tiitus 1:13 opetus, että tulee nuhdella ankarasti, koska "he kääntävät ylösalaisin kokonaisia huonekuntia opettamalla sopimattomia häpeällisen voiton tähden". Tiit 1:10-11-14. Ne sellaiset judaistit (jae 10) ovat "turhanpuhujia ja eksyttäjiä".
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2573
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Re: YHTEYS TOIMII

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ti 30 Joulu, 2014 11:20

!

Raamatun mukaan toimivassa Jumalan seurakunnassa on paljon kirkkoihin nähden poikkeavia asioita.

1. Kokouspaikkaamme ei kutsuta kirkoksi, temppeliksi tai rukoushuoneeksi. Ne eivät ole raamatullisia nimityksiä seurakunnan kokouspaikoille. Raamattu opettaa, että ME uskoon tulleet ihmiset olemme Jumalan temppeli, elävistä kivistä koostuva pyhä rakennus. ”Ettekö tiedä, että te olette Jumalan temppeli ja että Jumalan Henki asuu teissä? Jos joku turmelee Jumalan temppelin, on Jumala turmeleva hänet; sillä Jumalan temppeli on pyhä, ja sellaisia te olette.” 1 Kor. 3:16,17. / ”Rakentukaa itsekin elävinä kivinä hengelliseksi huoneeksi.” 1 Piet. 2:5. Efes. 2:19-22. Ilm. 21:3.

2. Seurakunnan kokousta ei sanota jumalanpalvelukseksi, vaikka keskitymmekin kiittämään, ylistämään ja palvomaan (palvelemaan) Jumalaa. Palvelemme Jumalaa palvelemalla toisiamme. ”Totisesti minä sanon teille: kaikki, mitä olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle.” Matt. 25:40.
”Palvelkaa toisianne rakkaudessa.” Gal. 5:13.
”Palvelkaa toisianne, kukin sillä armolahjalla, minkä on saanut, Jumalan moninaisen armon hyvinä huoneenhaltijoina.” 1 Piet. 4:10.
”Hengen ilmoitus annetaan yhteiseksi hyyödyksi!” 1 Kor. 12:7.
HUOM! ”Puhdas ja tahraton jumalanpalvelus Jumalan ja Isän silmissä on käydä katsomassa orpoja ja leskiä heidän ahdistuksessaan ja varjella itsensä niin, ettei maailma saastuta.” Jaak. 1:27.
”Niin minä Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehoitan teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi; tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne.” Room. 12:1.

3. Vanhimmistoveljiä ei sanota papeiksi, pastoreiksi ja piispoiksi yms., vaan Raamatun opetuksen mukaan kaikki Jeesuksen omiksi tulleet ovat Jumalan palvelustehtäviä suorittavia pappeja. Te, jotka olette uudestisyntyneet..” 1 Piet. 1:23. ”.. Te olette kuninkaallinen papisto, pyhä heimo, omaisuuskansa, julistaaksenne sen jaloja tekoja", joka on pimeydestä kutsunut teidät ihmeelliseen valkeuteensa.” 1 Piet. 2:9.
Vanhimmistoveljet eivät käytä pappispukuja tai valkoista pantaa kaulassaan. Kirkolliset asut ovat Baabelin sekauskonnon tunnus.

4. Seurakunnankokoukset eivät ole ohjelmallista muotomenojen toistamista eli näytelmää. Raamatullisessa uskovien kokoontumisessa (ekkleesia) toiminta tapahtuu ex tempore, spontaanisti Pyhän Hengen johdatuksessa. ”Kuinka siis on, veljet? Kun tulette yhteen, on jokaisella jotakin annettavaa: millä on virsi, millä opetus, millä ilmestys, mikä puhuu kielillä, mikä selittää; kaikki tapahtukoon rakennukseksi...” 1 Kor. 14:26. Toiminta tapahtuu kuitenkin järjestyksessä: ”Iloitsen nähdessäni järjestyksen, joka teidän keskuudessanne vallitsee, ja teidän lujan uskonne Kristukseen.” Kol. 2:5.

5. Seurakunnan kokouksissa ei kerätä kolehtia. Uhraamme yhteiseen kukkaroon, joka on laillinen yhdistys, Seurakunta-apu ry. 1 Kor. 16:2. 2 Kor. 8,9 luvut. / Apt. 6:1-7. Joh. 12:6. Filip. 4:15-18. =
Tässä siitä aiheesta:
viewtopic.php?f=1&t=3149

6. Kokouspaikassa ei ole alttaria, erikseen erotettua pyhää paikkaa. Ainoa Raamatun tuntema Uuden liiton alttari on keskellämme näkymättömänä todellisuutena. ”Saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi (ALTTARIKSI) uskon kautta Hänen vereensä, osoittaaksensa vanhurskauttaan, koska Hän oli jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit.” Room. 3:24,25.

7. Jumalan seurakuntaan ei voi liittyä! Tähän synnytään ( = uudestisyntyminen Pyhästä Hengestä) . Joh. 3:3,5.

Weijo Lindroos

____________
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2573
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku


Paluu Alkuperäisen kristinuskon opetuksia

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron