Israelin nykyvaltio täyttää 66 vuotta 14.5.2014

Tiedotteita ja keskustelua aiheesta!

Israelin nykyvaltio täyttää 66 vuotta 14.5.2014

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ke 07 Touko, 2014 20:44

Israelin itsenäisyysjulistus

Eretz Israel (Israelin maa) oli juutalaiskansan synnyinpaikka. Siellä muotoutui heidän hengellinen, uskonnollinen ja poliittinen idenditeettinsä. Siellä he ensi kerran saavuttivat valtiollisen riippumattomuuden, loivat kansallisesti ja yleismaailmallisesti merkittävät kulttuuriarvot ja antoivat maailmalle ikuisen Kirjojen Kirjan.
Jouduttuaan karkotetuksi väkivalloin maastaan kansa säilytti uskonsa koko hajaannuksen ajan eikä koskaan lakannut rukoilemasta ja toivomasta, että saisi palata sinne ja saisi takaisin poliittisen riippumattomuutensa.
Tämän historiallisen ja perinteisen siteen pakottamana juutalaiset koettivat sukupolvi toisensa jälkeen päästä asumaan takaisin muinaiseen kotimaahansa. Viime vuosikymmeninä heitä on palannut joukottain. Uudisraivaajat, ma`apilim (sääntöjen vastaisesti Israeliin tulevat maahanmuuttajat) ja puolustajat saivat autiomaan kukoistamaan, elvyttivät heprean kielen, rakensivat kyliä ja kaupunkeja ja loivat kukoistavan yhteiskunnan, joka on itse vastuussa taloudestaan ja kulttuuristaan, rakastaa rauhaa, vaikka osaa myös puolustaa itseään, tuo kehityksen siunaukset maan kaikkien asukkaiden ulottuville ja pyrkii kohti kansallista itsenäisyyttä.

Vuonna 5657 (1897) kokoontui ensimmäinen siionistikongressi juutalaisvaltion hengellisen isän, Theodor Herzlin, kutsusta ja julisti juutalaiskansan oikeutta kansalliseen uudestisyntymään omassa maassaan.
Tämä oikeus tunnustettiin marraskuun 2. päivänä 1917 annetussa Balfourin julistuksessa ja vahvistettiin Kansainyhteisön mandaatissa, joka oli ennen kaikkea kansainvälinen tunnustus juutalaiskansan ja Eretz Israelin välisen historiallisen siteen olemassaololle ja juutalaisten oikeudelle kansallisen kotinsa jälleenrakentamiseen.
Onnettomuus, joka vain vähän aikaa sitten kohtasi juutalaista heimoa - miljoonien juutalaisten joukkomurha Euroopassa - oli selvä osoitus siitä, että juutalaisten kodittomuuden ongelma on kiireesti ratkaistava perustamalla uudelleen Eretz Israeliin juutalaisvaltio, joka avaa kotimaan portit jokaiselle juutalaiselle ja antaa juutalaiskansalle täysivaltaisen jäsenen aseman kansakuntien yhteisössä.
Natsien Euroopassa järjestämästä joukkoteurastuksesta selviytyneitä ja myös maailman muista osista tulleita juutalaisia on jatkuvasti muuttanut Eretz Israeliin vaikeuksia, rajoituksia ja vaaroja säikkymättä eivätkä he ole lakanneet vaatimasta oikeuttaan arvokkaaseen, vapaaseen ja rehelliseen elämään ja työhön kansallisessa kotimaassaan.
Toisessa maailmansodassa tämän maan juutalaisyhteisö antoi täyden panoksensa vapautta ja rauhaa rakastavien kansakuntien taisteluun natsilaisen pahuuden voimia vastaan ja saavutti sotilaidensa verellä ja sotaponnisteluillaan oikeuden kuulua kansoihin, jotka perustivat Yhdistyneet Kansakunnat.
Marraskuun 29. päivänä 1947 Yhdistyneiden Kansakuntien yleiskokous hyväksyi päätöksen juutalaisvaltion perustamisesta Eretz Israeliin; yleiskokous kehotti Eretz Israelin asukkaita ryhtymään omalta osaltaan toimenpiteisiin, jotka olivat tarpeen tämän päätöksen toteuttamiseksi. Tämä Yhdistyneiden Kansakuntien tunnustama juutalaiskansan oikeus perustaa oma valtio on peruuttamaton.
Tämä oikeus on juutalaisten luonnollinen oikeus olla kaikkien muiden kansakuntien tavoin oman kohtalonsa herra omassa riippumattomassa valtiossaan.

SIKSI ME, KANSANNEUVOSTON JÄSENET, ERETZ ISRAELIN JUUTALAISYHTEISÖN JA SIIONISTILIIKKEEN EDUSTAJAT, OLEMME KOKOONTUNEET TÄNNE PÄIVÄNÄ, JOLLOIN ERETZ ISRAEL LAKKAA OLEMASTA BRITTILÄINEN MANDAATTI, JA LUONNOLLISEN JA HISTORIALLISEN OIKEUTEMME TURVIN JA YHDISTYNEIDEN KANSAKUNTIEN YLEISKOKOUKSEN PÄÄTÖKSEN TUKEMANA JULISTAMME TÄTEN JUUTALAISVALTION PERUSTETUKSI ERETZ ISRAELIIN ISRAELIN VALTION NIMELLA.
ME JULISTAMME, että mandaatin lakkauttamishetkestä, joka on tänä iltana, sapatin aattona, ijar-kuun 6. päivänmä 5708 (15.5.1948), siihen saakka, kun virkaan astuvat valitut, vakinaiset viranomaiset perustuslain mukaan, joka valitun perustuslakia säätävän kansalliskokouksen on annettava viimeistään lokakuun 1. päivänä 1948, kansanneuvosto tulee toimimaan väliaikaisena valtioneuvostona ja sen toimeenpaneva elin, kansanhallitus, tulee olemaan "Israeliksi" kutsuttavan juutalaisvaltion väliaikainen hallitus.
Israelin valtio on avoin kaikille juutalaisille maahanmuuttajille ja kokoontuville pakolaisille; se tukee maan kehittämistä kaikkien kansalaistensa hyväksi; sen perustana on vapaus, oikeudenmukaisuus ja rauha sellaisina kuin Israelin profeetat ne näkivät; se takaa täyden sosiaalisten ja poliittisten oikeuksien yhtäläisyyden kaikille asukkailleen uskontoon, rotuun tai sukupuoleen katsomatta; see takaa uskonnon, omantunnon, kielen koulutuksen ja kulttuurin vapauden; se suojelee kaikkien uskontojen pyhiä paikkoja; ja se tulee olemaan uskollinen Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan periaatteille.
Israelin valtio on valmis toimimaan yhteistyössä Yhdistyneiden Kansakuntien järjestöjen ja edustajien kanssa yleiskokouksen marraskuun 29. päivänä 1947 hyväksymän päätöslauselman toimeenpanemisessa ja ryhtyy toimenpiteisiin taloudellisen yhtenäisyyden aikaansaamiseksi koko Eretz Israelissa.

Me vetoamme Yhdistyneisiin Kansakuntiin, että se auttaisi juutalaiskansaa valtionsa rakentamisessa ja ottaisi Israelin valtion vastaan kansakuntien yhteisöön.
Me vetoamme - keskellä hyökkäystä, joka on jatkunut meitä vastaan kuukausia - Israelin valtion arabiasukkaisiin, jotta he säilyttäisivät rauhan ja osallistuisivat valtion rakentamiseen täyden ja yhtäläisen kansalaisoikeuden perusteella ja asianmukaisen edustuksen pohjalta kaikissa väliaikaisissa ja pysyvissä laitoksissa.
Me ojennamme kätemme kaikille naapurivaltioillemme ja niiden kansoille rauhan ja hyvän naapuruuden tarjoukseksi ja pyydämme niitä solmimaan yhteistyön ja keskinäisen avun siteet riippumattoman, omaan maahansa asettuneen juutalaiskansan kanssa. Israelin valtion on valmis tekemään osuutensa yhteisissä ponnisteluissa koko Lähi-idän kehittämiseksi.
Me vetoamme juutalaisiin kaikkialla hajaannuksessa, että he kokoontuisivat Eretz Israelin juutalaisten ympärille maahanmuutto- ja rakennustyössä ja seisoisivat heidän rinnallaan suuressa taistelussa ikivanhan unelman - Israelin lunastuksen - toteuttamiseksi. LUOTTAEN KAIKKIVALTIAASEEN ME LIITÄMME NIMIKIRJOITUKSEMME TÄHÄN JULISTUKSEEN TÄSSÄ VÄLIAIKAISEN VALTIONEUVOSTON ISTUNNOSSA KOTIMAAN MAAPERÄLLÄ TEL AVIVIN KAUPUNGISSA SAPATINAATTONA, IJAR-KUUN 5. PÄIVÄNÄ 570+8 (TOUKOKUUN 14. PÄIVÄNÄ 1948).

Daniel Auster Tri Abraham Granovsky
Mordekhai Bentov Eliyahu Dobkin
Jitzhak Ben Zvi Meir Wilner-Kovner
Eliyahu Berlinge Zerach Wahrhafting
Rabbi Wolf Gold Herzl Vardi
Meir Grabovsky Rachel Cohen
Hitzhak Gruenbaum Rabbi Kalman Kahana
Saadia Kobashi Moshe Kolodny
Rabbi Jitzhak Meir Levin Elieser Kaplan
Meir David Loewensatein Abraham Katznelson
Zvi Luria Felix Rosenblueth
David Ben Gurion David Remez
Golda Myerson Berl Reputer
Naochum Nir Mordekhai Shattner
Zvi Segal Ben Zion Sternberg
Rabbi Jehuda Leib Bekhor Shitreet
Hacohen Fishman Moshe Shapira
David Zvi Pinkas Moshe Shertok
Aharon Zisling

Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2573
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Paluu Israel-asiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron