Vain kastetut ehtoolliselle

Mitä Raamattu opettaa kasteesta?

Vain kastetut ehtoolliselle

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ke 07 Syys, 2016 18:15

Raamatussa ei ole opetusta kastamattomien ehtoollisesta. Uuden testamentin opetukset on kirjoitettu ihmisille, jotka olivat tulleet uskoon ja sen jälkeen kastetut upotuskasteella vedessä Jeesuksen Nimeen. Kastetuille annettuja opetuksia ei tule soveltaa kastamattomiin. Tämä on ehdoton periaate.
Raamattu ei ollenkaan tunne käsitettä: ”kastamaton kristitty”.
Historian ensimmäinen kristillinen saarna huipentui parannus- ja kastekehotukseen: ”Ottakoon kukin teistä kasteen…” Apt. 2:38. Asia jatkui jakeen 41 toteamuksella: "Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin ja niin heitä lisääntyi.." Siis kasteen kautta seurakunta lisääntyi. He olivat ottaneet konkreettisen upotuskasteen vedessä ”Jeesuksen Kristuksen nimeen". Ja ratkaiseva opetus on seuraavassa jakeessa: "HE pysyivät ... leivän murtamisessa". Apt. 2:42. Meidän ei nyt tarvitse kuin tietää tuo "he" sanan sisältö tietääksemme ketkä osallistuivat alkuseurakunnan aikana leivänmurtoon. "He" tarkoittaa jakeen 41 mukaan uskoon tulleita, parannuksen tehneitä ja kastettuja kristittyjä. Pietari siis kehotti kuulijoita kasteelle. Sanan vastaan ottaneet kastettiin. Ja "HE" pysyivät leivänmurtoyhteydessä.
Sellaiset, jotka valheellisesti uskovat esim. lapsikasteestaan, että se on Raamatun tarkoittama "yksi kaste", tulee ohjata oikealle tielle ja raamatulliselle kasteelle. Ennen sitä heidän on oltava ehtoollisyhteyden ulkopuolella.
Alkuseurakunnan yhteydessä ei ollut kastamattomia! Tilanne tulee edelleen olla samanlainen.
Jos kastamattomat saavat osallistua Herran pöytään, rohkaistuvat he siitä pysymään kastamattomina. Kastamattomuuden tukeminen hyväksymällä kastamattomat ehtoollisyhteyteen on epäraamatullista ja siksi myös eksytyksen kategoriaan kuuluva käytäntö.
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2573
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Paluu Kristillinen kaste:

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron