Seurakuntatyöhön uhraaminen!

Kaikkea Taivaan ja maan väliltä! Foorumin jäsenten kirjoituksia.

Seurakuntatyöhön uhraaminen!

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » La 01 Tammi, 2011 21:48

Kuva


Tämä aihe kannattaa käydä läpi huolella!

UHRAAMINEN!

Niin olkaa ylenpalttiset tässäkin rakkauden työssä! 2 Kor. 8:7.

Syntivelkamme on maksettu Golgatan ristillä! Siitä olemme kiitolliset Herralle! Uhraaminen Jumalan valtakunnan työhön osoittaa kiitollisuutemme Jeesukselle, joka osti meidät omikseen verellään ja kuolemallaan: " sillä sinä olet tullut teurastetuksi ja olet verelläsi ostanut Jumalalle ihmiset kaikista sukukunnista ja kielistä ja kansoista ja kansanheimoista. Ilm. 5:9.
Kallis hinta on siis maksettu. Tuo ristin sijaisuhri ei ole rahalla mitattavissa. ette ole millään katoavaisella, ette hopealla ettekä kullalla, lunastetut turhasta, isiltä peritystä vaelluksestanne, vaan Kristuksen kalliilla verellä, niin kuin virheettömän ja tahrattoman karitsan. 1 Piet. 1:18-19.
Pelastus on meille lahja Jumalalta. Armosta te olette pelastetut.. Ef. 2:8.
Kuulkaa, kaikki janoavaiset, tulkaa veden ääreen. Tekin, joilla ei ole rahaa, tulkaa, ostakaa ja syökää; tulkaa, ostakaa ilman rahatta, ilman hinnatta viiniä ja maitoa. Miksi annatte rahan siitä, mikä ei ole leipää, ja työnne ansion siitä, mikä ei ravitse? Kuulkaa minua, niin saatte syödä hyvää, ja teidän sielunne virvoittuu lihavuuden ääressä. Jes. 55:1-3.

Vanhassa lakiliitossa jokaisen tuli uhrata seurakunnan toimintaan 10 % tuloistaan. Jos joku ei tuonut täysiä kymmenyksiä, se tulkittiin Jumalalle kuuluvien varojen ryöstämiseksi. Mal. 3:8-10. Uuden liiton uskoville taas on kaikki Vanhan testamentin asiat, esim. uhraaminen tullut täyttymykseensä. Emme enää uhraa pelkästään kymmenesosaa tuloistamme, vaan kaikki kuuluu Jumalalle. Apt. 2:44,45. Olemme antaneet elämämme Jeesukselle rahoinemme ja omaisuuksinemme. Kaikki kuuluu kokonaan Jumalalle.
Mutta käytännössä on edelleen niin, että kymmenykset on paras systeemi, jolla voimme ojentautua Jumalan tahtoon tässäkin asiassa. - Jotkut kyllä toteavatkin, että kaikki kuuluu Jumalalle, mutta heille se silti vääristyy tarkoittamaan, ettei uhrata mitään.

Aabraham antoi kymmenykset jo 400 vuotta ennen lain antamista. 1 Moos. 14:20. Tuo Aabrahamin Jumalalta saama tapa ei ollut lainomaista pakkoa, vaan hän uhrasi mielellään. Salaisuus Aabrahamin uhraamishaluun oli, että hän vaelsi Jumalan yhteydessä. Tässä tilassa mekin tahdomme antaa omastamme. Gal. 3:7. Aabraham ei siis uhrannut kymmenyksiä lain vaatimana, vaan siksi, että hänellä oli armosta saatu uskonvanhurskaus, joka aina saa aikaan uhrimieltä. Kymmenykset eivät siis ole pelkkä lain vaatimus, vaan jo ennen lain antamista tullut tapa, joka jatkui lakiliitossa.
Iloista antajaa Jumala rakastaa! 2 Kor. 9:7. Näin mekin tahdomme iloiten tunnustautua Kristuksen evankeliumiin uhraamalla varoistamme seurakunnan toimintaan. "kun he, tästä teidän palveluksestanne huomattuaan, kuinka taattu teidän mielenne on, ylistävät Jumalaa siitä, että te näin alistuvaisesti tunnustaudutte Kristuksen evankeliumiin ja näin vilpittömästi olette ruvenneet yhteyteen heidän kanssaan ja kaikkien kanssa." 2 Kor. 9:13.
Kymmenysten uhraaminen ei siis alkanut lakiliitosta, vaan jatkui siinä !!!
Lakiliitossa oli vain himmeä varjo siitä siunauksesta, joka meille nyt loistaa Jumalan armoliitossa. Vanha liitto sai aikaan kymmenysten uhraamisen. Nyt Valo loistaa kirkkaammin Kristuksen kirkkauden evankeliumista. 2 Kor. 4:3-7. Kuinka paljon enemmän nyt siis tuleekaan uhrata?

Iloista antajaa Jumala rakastaa! 2 Kor. 9:7.

+

Ristin valossa asiat selkenevät:Kuva
Viimeksi muokannut TurunWeijo päivämäärä Ma 17 Syys, 2012 10:34, muokattu yhteensä 1 kerran
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2571
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Uusiluomus » La 08 Tammi, 2011 16:35


Mutta me saatamme teidän tietoonne, veljet, mitä Jumalan Armo On Vaikuttanut Makedonian seurakunnissa:
että, vaikka he olivatkin monessa ahdistuksen koetuksessa, niin oli heidän ilonsa heidän suuressa köyhyydessäänkin niin ylenpalttinen, että he alttiisti antoivat runsaita lahjoja.
Sillä voimiensa mukaan, sen minä todistan, jopa yli voimiensakin he antoivat OMASTA HALUSTANSA,
PALJOLLA PYYTÄMISELLÄ ANOEN MEILTÄ SITÄ SUOSIOTA, ETTÄ PÄÄSIVÄT OSALLISEKSI PYHIEN AVUSTAMISEEN:
EIVÄTKÄ HE VAIN TEHNEET, NIINKUIN ME OLIMME TOIVONEET, VAAN ANTOIVAT ITSENSÄKIN, ENNEN KAIKKEA HERRALLE JA SITTEN MEILLE, JUMALAN TAHDOSTA,
2Kor. 8: 1-5.

Sillä te tunnette meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Armon, että Hän, vaikka Oli Rikas, Tuli meidän tähtemme Köyhäksi, että te Hänen Köyhyydestään rikastuisitte.
Minä annan vain veuvon tässä asiassa; sillä se on hyödyksi teille, jotka jo viime vuonna olitte ensimmäiset, ette ainoastaan tekemässä, vaan myös tahtomassa.
Täyttäkää nyt siis tekonne, niin että, yhtä altiisti kuin olitte sen päättäneet, sen myös täyttäisitte, varojenne mukaan.
Sillä jos on alttiutta, niin se on otollinen sen mukaan, kuin on varoja, eikä sen mukaan, kuin niitä ei ole.
Sillä ei ole tarkoitus, että muilla on huojennus, teillä rasitus,vaan tasauksen vuoksi tulkoon tätä nykyä teidän yltäkylläisyytenne heidän puutteensa hyväksi,
että heidänkin yltäkylläisyytensä tulisi teidän puutteenne hyväksi, niin että syntyisi tasaus,
niinkuin kirjoitettu on:"JOKA OLI PALJON KOONNUT, SILLE EI JÄÄNYT LIIKAA, JA JOKA OLI KOONNUT VÄHÄN, SILTÄ EI MITÄÄN PUUTTUNUT".
2Kor. 8:9-15.

Huomatkaa tämä: joka niukasti kylvää, se myös niukasti niittää, ja joka runsaasti kylvää, se myös runsaasti niittää.
Antakoon kukin, niinkuin hänen sydämensä vaatii, ei surkeillen eikä pakosta; sillä iloista antajaa Jumala Rakastaa.
Ja Jumala On Voimallinen Antamaan teille ylenpalttisesti kaikkea Armoa, että teillä kaikessa aina olisi kaikkea riittävästi, voidaksenne ylenpalttisesti tehdä kaikkinaista hyvää;
niinkuin kirjoitettu on: "Hän Sirottelee, Hän Antaa köyhille, Hänen Vanhurskautensa Pysyy Iankaikkisesti".
Ja Hän, Joka Antaa siemenen kylväjälle ja leivän ruuaksi, on antava teillekkin ja enentävä kylvönne ja kasvattava teidän vanhurskautenne hedelmät,
niin, että te kaikessa vaurastuen voitte vilpittömästi harjoittaa kaikkinaista anteliaisuutta, joka meidän kauttamme SAA AIKAAN KIITOSTA JUMALALLE.
2Kor. 9:6-11.
Olkoon teillä se mieli, joka myös Kristuksella Jeesuksella oli... Fil.2:5
Uusiluomus
 
Viestit: 264
Liittynyt: La 25 Syys, 2010 15:39

Asia on selvä.

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ma 10 Tammi, 2011 23:34


Selventävä opetus on Raamatussa. Se on, että kaikki uskovat alussa osallistuivat Jumalan työhön "kukin varojensa mukaan".
Aamen.

Itselleni on ollut uhraamisen asia hallinnassa kun olen valinnut uhrata kymmenykset. Se on osuuteni, jolla tuen Jumalan valtakunnan eteen päin menemistä.
Turussa Jumalan seurakuntatyön rahoituksesta vastaa Seurakunta-apu ry tilinumero:
FI91 1632 3000 0036 63
Siihen "osoitteeseen" uhraan kymmenykseni.


(HL)
En voisi ajatellakaan olla osallistumatta Jumalan työn kuluihin ja siten jättää asiaa muiden harteille.
!

Viimeksi muokannut TurunWeijo päivämäärä Ti 14 Touko, 2013 10:41, muokattu yhteensä 3 kertaa
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2571
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Että siis näin

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ke 16 Helmi, 2011 13:49


Oma mielipiteeni:
Voitaisiinko ajatella, että uhraamisen minimimäärä olisi 1 euro päivässä? Uskoisin nimittäin, että JOKAISELLA on mahdollisuus siihen.
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2571
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Re: Että siis näin

ViestiKirjoittaja jphone » Ke 16 Helmi, 2011 21:51

TurunWeijo kirjoitti:
Oma mielipiteeni:
Voitaisiinko ajatella, että uhraamisen minimimäärä olisi 1 euro päivässä? Uskoisin nimittäin, että JOKAISELLA on mahdollisuus siihen.


1 euro/pv on 30 euroa/kk. Se ei ole suuri summa vaikka kertoisi kahdellakin. Jos joku on tuloton, silloin se on suuri summa. Köyhä leski antoi kaikki roponsa. Mutta olen sitä mieltä, että jos surkeillen antaa sen yhdenkin euron päivässä 2.Kor.9:7, on syytä mennä vakavasti Herran eteen tutkiskelemaan tilaansa ja pyytää mielenuudistusta, sillä varmasti jonkinlainen tämän ajan maailman mukaan mukautuminen on menossa ja raha on nousemassa ohi Herran. Rm.12:2. Parannukseen on varmasti aihetta ja Herra on antava uuden mielen ja saa uudistua mieleltään niin, että uhraamisesta tulee ILO. "Iloista antajaa Jumala rakastaa."

Amen!
Herramme Jeesuksen Kristuksen Armo ja Rauha olkoon teidän kanssanne!
jphone
 
Viestit: 24
Liittynyt: Ke 06 Tammi, 2010 15:12

ViestiKirjoittaja Aamu-Usva » Ke 16 Helmi, 2011 22:11

Kunhan kukaan ei anna sen vuoksi, että hänelle on opetettu, että mitä enemmän rahaa antaa, sitä enemmän rahaa saa :( Olen kuullut, että näin opetetaan ja saadaan siis uskovat uhraamaan silkasta ahneudesta. Todellisuudessa tulee antaa juuri niinkuin köyhä leski antoi viimeisen roponsa valmiina itse luopumaan siitä Herran tähden. Koska me olemme Jumalan omat, niin kaikki omaisuutemmekin on Hänen omaansa ja se, että luovutamme rahaa tavalla tai toisella Hänen käyttöönsä, ei oikeastaan ole edes mitään antamista. Tokihan palvelija Herransa rahoista tälle antaa, kun tämä tarvitsee!
Avatar
Aamu-Usva
 
Viestit: 933
Liittynyt: Su 01 Helmi, 2009 22:15
Paikkakunta: Turku

Suuri kiitos Jumalalle!

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » To 24 Helmi, 2011 0:25


Tuli mieleeni lisätä ajatus siitä, että elämämme kristittyinä on kaikkineen Jumalan johdatusta. Hän on johdattanut meille jokaisen euromme.
Tässä pari asiaan liittyvää ja ajateltavaa Raamatun kohtaa:

"12. Kun sinä syöt ja tulet ravituksi, kun rakennat kauniita taloja ja asut niissä, 13. kun karjasi ja lampaasi lisääntyvät ja kun hopeasi ja kultasi lisääntyy ja kaikki, mitä sinulla on, lisääntyy, 14. niin älköön sydämesi ylpistykö, äläkä unhota Herraa, sinun Jumalaasi, joka vei sinut pois Egyptin maasta, orjuuden pesästä, 15. kuljetti sinua suuressa ja hirmuisessa, myrkyllisten käärmeiden ja skorpionien ja kuivien, vedettömien maiden erämaassa, vuodatti sinulle vettä kovasta kalliosta 16. ja antoi erämaassa sinulle mannaa syödä, jota sinun isäsi eivät tunteneet - nöyryyttääksensä ja koetellaksensa sinua ja lopuksi sinulle hyvää tehdäksensä. 17. Älä ajattele sydämessäsi: 'Oma voimani ja oman käteni väkevyys on hankkinut minulle tämän rikkauden', 18. vaan muista, että Herra, sinun Jumalasi, antaa sinulle voiman hankkia rikkautta pitääkseen liittonsa, jonka hän valalla vannoen teki sinun isiesi kanssa, niin kuin tähän päivään saakka on tapahtunut." 5 Moos. 8.

"14. Sillä mitä olen minä, ja mitä on minun kansani, kyetäksemme antamaan tällaisia vapaaehtoisia lahjoja? Vaan kaikki tulee sinulta, ja omasta kädestäsi olemme sen sinulle antaneet." 1 Aikak. 29.
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2571
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Kaikki Jumalalle!

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Su 29 Touko, 2011 9:20

:lol:

Saarnaamme Jumalalle antautumisesta, että meidän tulee antaa itsemme Hänelle kokonaan. Jokainen uskova sanoo "AAMEN!".
Annamme Jumalalle jalkamme ja kätemme! "AAMEN!", sanovat kaikki!
Annamme Hänelle silmämme, korvamme ja koko olemuksemme! "AAMEN", sanoo koko seurakunta innostuksen vallasssa. -
Annamme sinulle Jumala myös rahamme! - - - Nyt ei enää kuulu aamenta?
Tuli hiljaisuus!

:!:
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2571
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Re: Kaikki Jumalalle!

ViestiKirjoittaja Uusiluomus » Su 29 Touko, 2011 10:46

TurunWeijo kirjoitti::lol:

Saarnaamme Jumalalle antautumisesta, että meidän tulee antaa itsemme Hänelle kokonaan. Jokainen uskova sanoo "AAMEN!".
Annamme Jumalalle jalkamme ja kätemme! "AAMEN!", sanovat kaikki!
Annamme Hänelle silmämme, korvamme ja koko olemuksemme! "AAMEN", sanoo koko seurakunta innostuksen vallasssa. -
Annamme sinulle Jumala myös rahamme! - - - Nyt ei enää kuulu aamenta?
Tuli hiljaisuus!

:!:On totta tuo mitä Weijo viestissään kirjoittaa, valitettavasti. Kymmenykset ehkä juuri annamme, mutta, että, KAIKKI rahamme?
Ajattelen, että kaikki rahat mitä Herra minulle uskoo täytyisi käyttää Hänen mielensä mukaan, mutta en taida aina tuossa onnistua? Tuloni eivät ole kovin suuret, koska olen aina välillä työttömänä, mutta kaikessahan meidän tulisi olla uskollisia, vähässäkin.
Paavalin kirjeessä Timoteukselle annetaan ohjeet miten rahat tulisi käyttää jos niitä on; Kehoita niitä, jotka nykyisessä maailmanajassa ovat rikkaita, etteivät ylpeilisi eivätkä panisi toivoansa APÄVARMAAN RIKKAUTEEN, VAAN JUMALAAN, Joka runsaasti Antaa meille kaikkea nautittavaksemme,
kehoita heitä, että TEKEVÄT HYVÄÄ, HYVISSÄ TÖISSÄ RIKASTUVAT, OVAT ANTELIAITA JA OMASTANSA JAKELEVAT,
kooten itsellensä aarteen, hyvän perustuksen tulevaisuuden varalle, että saisivat TODELLISEN ELÄMÄN. 1Tim. 17-19.
Olkoon teillä se mieli, joka myös Kristuksella Jeesuksella oli... Fil.2:5
Uusiluomus
 
Viestit: 264
Liittynyt: La 25 Syys, 2010 15:39

ViestiKirjoittaja Victoriana777 » Su 29 Touko, 2011 12:44


Itse huomaan sen, että mun on helpompi antaa Jumalan valtakunnan työhön, kun saan sillä rahalla samalla jotain; kuten kirjan / cd:n. Mun pitää ainakin tehä parannusta siinä, että annan silkkaa rahaa kolehtiin. Tai siirrän tililtä srk:lle mania. :roll:
Ja minä näin taivaan auenneena. Ja katso: valkoinen hevonen, ja sen selässä istuvan nimi on Uskollinen ja Totinen, ja hän tuomitsee ja sotii vanhurskaudessa.
Ilm. 19:11
Avatar
Victoriana777
 
Viestit: 34
Liittynyt: To 28 Huhti, 2011 21:08
Paikkakunta: Jyväskylä

Vielä eräs puoli

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Pe 07 Loka, 2011 19:42


Didakhee (12 apostolin oppi. Kirja 100 luvulta jKr.)
Luvusta 11.

"Joka siis tulee ja opettaa teille kaikkia näitä aikaisemmin mainittuja asioita, ottakaa hänet vastaan,
mutta jos opettaja itse kääntyy ja opettaa toista oppia teitä kumoavalla näkökannalla, älkää kuunnelko häntä, mutta jos hän lisää teidän vanhurskauteenne ja Herran tietoon, ottakaa hänet vastaan kuin Herra.
Mutta liittyen apostoleihin ja profeettoihin, tehkää näin, evankeliumin opetuksen mukaan.
Ottakaa jokainen luoksenne tuleva apostoli vastaan kuin Herra.
Hän viipyköön päivän, ja jos välttämätöntä, kaksi. Mutta jos hän jää kolmeksi päiväksi, hän on väärä profeetta.
Ja lähtiesään älköön apostoli ottako muuta kuin leipää kunnes tulee lepopaikkaansa. Mutta jos hän pyytää rahaa, hän on väärä profeetta.
"

Hyvät ohjeet!
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2571
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja MyHero » To 12 Heinä, 2012 15:37


"Annamme sinulle Jumala myös rahamme! - - - Nyt ei enää kuulu aamenta? Tuli hiljaisuus! "

Tarkoittaako uhrilahjan (offerings) antaminen eri asiaa kuin kolehti (tithes) Miten?
Viimeksi muokannut MyHero päivämäärä To 19 Heinä, 2012 1:48, muokattu yhteensä 1 kerran
MyHero
 

Ei kaikkea pois

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ti 04 Syys, 2012 15:06

:D

Siunausta MyHero ym!

Raamatun opetus alkuseurakunnan käytäntöön sovellettuna on koko totuus tästä aiheesta. Alkuseurakunnalla oli omat asunnot ja työpaikat. He elivät normaalia elämää. Näin he pystyivät osallistumaan Jumalan valtakunnan työhön. He myivät pois tarpeettoman, ja antoivat tulot köyhille. Tätä linjaa on luettavissa mm. Apt. 1:13. 2:44, 45. 4:32-35. 12:12. 2 Kor. 8:2. 9:6-13. 2 Tessal. 3:10-12.

"Kunnioita Herraa (miten?) antamalla varoistasi ja kaiken satosi parhaimmasta (niin mitä tapahtuu?), niin sinun jyväaittasi täyttyvät runsaudella .." Snl. 3:9-10.
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2571
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Uhraamisen tärkeysjärjestys

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » To 18 Huhti, 2013 16:42

Voimme siis osoittaa kunnioituksemme Jumalalle uhraamalla varoistamme.
"Kunnioita Herraa (MITEN?) antamalla varoistasi ja kaiken satosi parhaimmasta, niin sinun jyväaittasi täyttyvät runsaudella ja viini pursuu sinun kuurnistasi." Snl. 3:9-10.
"... näin te alistuvaisesti tunnustaudutte Kristuksen evankeliumiin.." 2 Kor. 9:13.

Mutta mihin uhraamme?
Turussa on hyväksi havaittu tapamme uhrata yhteiseen kukkaroon, joka on Seurakunta-apu ry.
Nordea FI91 1632 3000 0036 63
Sieltä sitten autamme ihmisiä tässä järjestyksessä:
- lähimmäisiämme eli yhteydessämme olevia uskovia
- hädänalaisia veljiä ja sisaria tuttavapiirissämme
- kauimmaisia eli meille tuntemattomia kristittyjä, esim. ulkomailla
- uskosta osattomia, jotka ilman omaa syytään ovat joutuneet köyhyyteen (esim. rikoksen uhriksi joutuneita).

Osallistumme edellä mainittuun tärkeysjärjestyslistan mukaiseen avustustyöhön sen mukaan kuin varoja on. Etusijalla ovat lähimmäiset: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi!" Mutta akuuttitilanteita tulee, joissa yhtäkkinen avun tarve on suurin spontaanissa tilanteessa "Laupias samarialainen" -kertomuksen tavoin. Luuk. 10:29-37.

+

Raamattu opettaa näin:
"Ja kun hyvää teemme, älkäämme lannistuko, sillä me saamme ajan tullen niittää, jos emme väsy.
Sen tähden, kun meillä vielä aikaa on, tehkäämme hyvää kaikille, mutta varsinkin uskonveljille."
Gal. 6:9,10.

"Meidän oli vain muistaminen köyhiä, ja juuri sitä minä olenkin ahkeroinut tehdä." Gal. 2:10.

++++++++++++++++++++++++++++++

Säännöllinen uhraaminen Jumalan valtakunnan työhön tuo Jumalan siunauksen elämään sekä myös johdatuksen rahankäyttöön! Näin tekemällä jokainen myös oppii järkevän rahankäytön!

+

Sanoo Weijo-wanhus (OM)

+
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2571
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Mutta ..

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » La 29 Kesä, 2013 20:15

Ei pidä korostaa raha-asioita.

Menestyksen korostaminen Raamatun opetuksen vastaisesti lietsoo uskoviin maailmanmielisyyttä. "Tyytykää alhaisiin oloihin" on kattava opetus tässä asiassa. Raamatun opetuksen mukaan uuden liiton kristityn ei pidä edes tahtoa rikastumista.
"Mutta kun meillä on elatus ja vaatteet, niin tyytykäämme niihin.
Mutta ne, jotka rikastua TAHTOVAT, lankeavat kiusaukseen ja paulaan ja moniin mielettömiin ja vahingollisiin himoihin, jotka upottavat ihmiset turmioon ja kadotukseen.
Sillä rahan himo on kaiken pahan juuri; sitä haluten monet ovat eksyneet pois uskosta ja lävistäneet itsensä monella tuskalla.
Mutta sinä, Jumalan ihminen, pakene semmoista .."
1 Tim. 6:7-11.

Jumalan ihmisen tulee siis rukoilla, ettei Jumala anna rikkautta! "Älä köyhyyttä, älä rikkautta minulle anna." Snl. 30:8. Olen rukoillut, ettei Jumala anna rikkautta, ja Jumala on vastannut.


.

:!:
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2571
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Re: Seurakuntatyöhön uhraaminen!

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ti 20 Touko, 2014 20:36

:idea:

:arrow:

"Älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle, missä koi ja ruoste raiskaa ja missä varkaat murtautuvat sisään ja varastavat.
Vaan kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen, missä ei koi eikä ruoste raiskaa ja missä eivät varkaat murtaudu sisään eivätkä varasta.
Sillä missä sinun aarteesi on, siellä on myös sinun sydämesi
." Matt. 6:19-21.
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2571
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Re: Seurakuntatyöhön uhraaminen!

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » To 12 Kesä, 2014 9:06

Kaikki muuttuu.

Tilinumerot ovat muuttunet IBAN muotoon (International Bank Account Number). Se on kansainvälinen tilinumero, jonka käyttäminen on pakollista rajat ylittävissä maksuissa EU- ja ETA-alueella.
IBAN-tilinumeron tunnistat numerosarjan alussa olevasta kaksikirjaimisesta maatunnuksesta. IBANin pituus vaihtelee maittain. Suomalainen IBAN on aina 18 merkkiä pitkä ja alkaa maatunnuksella FI eli Finland.

Esimerkiksi Seurakunta-apu ry.n tilinumeron uusi iban eli FI muoto on FI91 1632 3000 0036 63
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2571
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Re: Seurakuntatyöhön uhraaminen!

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » To 02 Loka, 2014 11:08

19.9.2014


Raamatun opetus rahankäytöstä!

” .. me sääsimme teille, että kuka ei tahdo työtä tehdä, ei hänen syömänkään pidä.
Sillä me olemme kuulleet, että muutamat teidän keskuudessanne vaeltavat kurittomasti, (=) eivät tee työtä, vaan puuhailevat sellaisessa, mikä ei heille kuulu. Semmoisia me käskemme ja kehotamme Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa, tekemään työtä hiljaisuudessa ja syömään omaa leipäänsä.”
2 Tessal. 3:10-12.
Raamattu siis opettaa, että työhön kykenevien tulee hankkia oma elatuksensa työtä tekemällä eikä elää yhteiskunnan elättinä ja toisten ihmisten siivellä. Paavali oli tästä kunnioitettava esimerkki: ”En minä ole halunnut kenenkään hopeata tai kultaa tai vaatteita; te tiedätte itse, että nämä minun käteni ovat työllänsä hankkineet, mitä minä ja seuralaiseni olemme tarvinneet. Kaikessa minä olen osoittanut teille, että näin työtä tehden tulee huolehtia heikoista ja muistaa nämä Herran Jeesuksen sanat, jotka hän itse sanoi: ’Autuaampi on antaa kuin ottaa.'” Apt. 20:33-35.
Tämän opetuksen pohjalta alkuseurakunnasta sanotaan: ”Ei ollut heidän joukossaan (seurakuntayhteydessä!) ketään puutteenalaista…” (Apt. 4:34-35), koska seurakunta piti huolta leskistä, heikoista ja työhön kykenemättömistä. Meidän aikamme Suomessa taas on hyvä sosiaalijärjestelmä, joka takaa perustarpeet kaikille kansalaisille, myös uskoville. Siksi seurakunnan ei yleensä tarvitse huolehtia rahallisesti esim. leskien ja vanhusten toimeentulosta. Sitä varten on kehitetty mm. hyvä eläkejärjestelmä. Kuitenkin Pyhä Henki tahtoo aina vaikuttaa, että uskovien yhteinen halu on huolehtia keskuudessaan olevista köyhistä. Niitä ”väliinputoajia” tulee aina olemaan. ”Köyhät teillä on aina keskuudessanne!” Joh. 12:8. Auttamistyön seurauksena oli silloin, että ”Jumalan sana menestyi!” Apt. 6:2-7. Tätä varten mekin uhraamme varojamme seurakunnalle (!), ei yksityishenkilöille!!!
Gal. 2:10. 6:9,10.

Raamatun mukaan seurakunnassa tulee olla seurakuntapalvelijat (kreik. diakon) (Apt. 6, Filip. 1:1, Room. 16:1 ym.), jotka huolehtivat raha-asioista ja mm. seurakunnan köyhistä uskovista. He huolehtivat srk.n yhteisestä ”kukkarosta” vanhimmiston alaisuudessa.
Järjestäytyneen seurakuntatoiminnan taustalla on yleensä Suomen lain mukainen rekisteröity yhdistys, ”yhteinen kukkaro”. Yhdistyksen tilille on jokaisen helppo uhrata varoistaan. Näin toiminta tapahtuu raamatullisesti sekä laillisesti.
Uskovien keskuudessa tulee tänä aikana huolehtia, ettei rahan kanssa toimita ilman valvontaa, ja ettei uhrata yksityishenkilöille !!! Sellaisia muka ”uskonvaraisesti” liikkuvia nimittäin on uskovien joukossa. Yleensä he ovat toimeentulotukea ja työttömyyskorvausta saavia, jotka eivät edes etsi työtä. Usein sellaisilla on työttömyyden syynä laiskuus. He osaavat mielistellä ihmisiä oman etunsa mukaan. Juuda / 16. ”Moni on seuraava heidän irstauksiaan, ja heidän tähtensä totuuden tie tulee häväistyksi; ja ahneudessaan he valheellisilla sanoilla kiskovat teistä hyötyä; mutta jo ammoisista ajoista heidän tuomionsa valvoo, eikä heidän perikatonsa torku.” 2 Piet. 2:2,3.
– Terveen ihmisen ei ole oikein elää yhteiskunnan elättinä tai uskovien rahoilla. –

Meidän ei myöskään pidä antaa rahaa epämääräisille yhdistyksille, jotka eivät toimi paikallisen seurakunnan valvonnassa. Useimmiten sellaisiin uhratut varat eivät mene Jumalan valtakunnan työhön, vaan yksityishenkilöiden luksuselämän pönkittämiseen!!!
– On hyvä ymmärtää tunnettu aforismi: ”Ei se ole tyhmä, joka pyytää rahaa, vaan se, joka antaa!” Älä siis anna rahaa sellaisille, jotka eivät toimi vanhimmiston alaisuudessa ja kontrolloidusti. Hes. 13:22.

Mutta HUOM!
Ensin pitää tietenkin aloittaa seurakunnan raamatullinen toiminta. Siinä sitten aloitetaan edellä mainittu järjestys, että Jumalan työ ja sen rahaliikenne toimii seurakunnan kautta. Jos joku ei toimi järjestäytyneen seurakunnan ja sen vanhimmiston alaisuudessa, ei sellaiselle pidä antaa rahaa.
Raamatullinen systeemi on, että lähettävä seurakunta maksaa evankeliumia julistavan mahdolliset kulut. Tämä on erittäin viisas Jumalan keksintö. Kiertävät puhujat eivät näin ollen voi kerätä rahaa puheittensa jälkeen.
Paavali kulki evankeliumin työssä hoitaen itse itsensä sekä matkatoveriensakin kulut: ”Käteni ovat työllänsä hankkineet, mitä minä ja seuralaiseni olemme tarvinneet.” Apt. 20:33-35. Mutta joissain vaiheissa hän myös otti vastaan tukea mm. Korintton seurakunnalta, jonka lähettämänä jatkoi seuraavaan kohteeseen! ” .. sitten teidän kauttanne matkustaa Makedoniaan, ja taas Makedoniasta palata teidän tykönne ja teidän varustamananne matkata Juudeaan." 2 Kor. 1:16.

Seurakunnan kautta tapahtuva toiminta:
Alkuaikana kaikki hengellinen toiminta ohjattiin tapahtuvaksi seurakunnan kautta. Se on edelleen voimassa oleva Raamatun opetus. Pyhä Henki ohjaa srk.n toimintaa vanhimpien alaisuudessa. Katso 1 Piet. 5:1-5/ Hebr.13:17 ja 1 Tes. 5:12-13 sekä 1 Tim. 5:17-19. –
”Tiedättehän tekin, filippiläiset, että evankeliumin alkuaikoina, kun lähdin Makedoniasta, ei mikään muu seurakunta kuin te yksin käynyt minun kanssani tiliyhteyteen annetusta ja vastaanotetusta. … .” Filip. 4:15–17.
Rahan käyttöä siis valvottiin alistumalla ”tiliyhteyteen annetusta ja vastaan otetusta!” Yhteisesti hyväksytty käytäntö muodostui selkeäksi opiksi kaikilla paikkakunnilla. 1 Kor. 16:1,2.
Uhraamme iloiten varoistamme oman paikkakuntamme seurakunnan työhön. Näin rahaliikennekin ohjautuu tapahtumaan oman paikallisen ja järjestäytyneen Jumalan seurakunnan kautta. ”Kannamme kortemme yhteiseen kekoon.”– Kol. 2:19. Ef. 4:16. Uhraaminen on eräs tärkeä yhteinen tehtävämme.
Raha-asiasta on opetusta mm. Apt. 6. 1 Kor. 9. ja 16:1-4. 2 Kor. 8-9; Room.16:17-18. Filip.3:18-19.

”Ja me lähetämme hänen kanssaan veljen, jota evankeliumin julistamisesta kiitetään kaikissa seurakunnissa ja jonka seurakunnat vielä sen lisäksi myös ovat valinneet matkatoveriksemme viemään tätä rakkauden lahjaa, … . …
… meidän veljemme taas ovat seurakuntien lähettiläitä, ovat Kristuksen kunnia. Kun te siis osoitatte heille rakkauttanne … , niin teette sen seurakuntien edessä.”
2 Kor.8:18,19,23,24. –
Jokaisen kristityn tulee siis olla ”seurakunnan lähettiläs” ja kehottaa kaikki mukaan yhteiseen raamatulliseen seurakuntatoimintaan. Ef. 2:19-22; 4:16. Jumalan seurakuntatoiminta tulee aloittaa jokaisella paikkakunnalla, jossa se ei vielä toimi tässä tarkoitetulla yhteyden periaatteella.
Seurakunnan päätoimintamuoto tulee olla lähetyskäskyn toteuttaminen! Mk.16:15. Matt. 28:18-20. = Että ihmiset tulevat uskoon ja kasteelle sekä seurakuntayhteyteen ja opetuksen piiriin.

”Minua ilahutti suuresti, kun veljet tulivat ja antoivat todistuksen sinun totuudestasi, niin kuin sinä totuudessa vaellatkin. Minulla ei ole suurempaa iloa kuin se, että kuulen lasteni vaeltavan totuudessa. Rakkaani, sinä toimit uskollisesti kaikessa, mitä teet veljien, vieläpä vieraittenkin hyväksi. He ovat seurakunnan edessä ( ! ) antaneet todistuksen sinun rakkaudestasi; ja sinä teet hyvin, kun autat heitä eteenpäin heidän matkallaan, niin kuin Jumalan edessä arvollista on.
Sillä Hänen Nimensä tähden he ovat matkalle lähteneet eivätkä ota pakanoilta mitään. Me olemme siis velvolliset ottamaan semmoisia vastaan, auttaaksemme yhdessä totuutta eteenpäin.”
3 Joh/3-8.
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2571
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Re: Seurakuntatyöhön uhraaminen!

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » To 23 Loka, 2014 12:20

:!:

Rahan pummausta harjoitetaan pitkälle kehitetyllä juonittelulla, vääntäen pummauksen näyttämään Jumalan johdatukselta.
Elämäntilanteesta annetaan sellainen kuva, että ollaan muka suuressa köyhyydessä. Ihmisille kerrotaan, miten oltiin suuressa pulassa ja sitten joku toi rahaa. - ? - Tällä tavalla he peitellysti pyytävät ihmisiltä rahaa valittaen köyhyyttään.
Jos siis kuulet sellaisia "Jumalan ihmeitä", niin voit lähes varmuudella tietää, että kyseessä on huijari.

Pyhä Henki tahtoo näyttää tämän synnin alueen paljastaen uskovien keskuuteen soluttautuneet laiskat ja työtä vieroksuvat ihmiset.


:idea:
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2571
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Re: Seurakuntatyöhön uhraaminen!

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ke 22 Helmi, 2017 11:14

:!:

Jumala tahtoo siunata sinua kaikella hyvällä. Kunnioita sinäkin Herraa! :?: Miten voit sen tehdä?
"Kunnioita Herraa antamalla varoistasi ja kaiken satosi parhaimmasta, niin sinun jyväaittasi täyttyvät runsaudella.." Sananl. 3:9,10.
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2571
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Seuraava

Paluu YLEISTÄ Ristin Valossa!

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron