Mitä mieltä olet TUOMITSEMISESTA?

Kaikkea Taivaan ja maan väliltä! Foorumin jäsenten kirjoituksia.

Mitä mieltä olet TUOMITSEMISESTA?

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ke 15 Syys, 2010 9:48

JEESUS ARMAHTI TUOMITUN!
Hän vapauttaa kurjan ja kärsivän tuomion alta!

:!:

Jeesus tahtoo hyvää kaikille! Hän saakoon siunata meitä! / Hyvää on se, minkä Jumala on ilmoittanut Sanassaan Raamatussa!

Meidän pitäisi julkisesti korjata yleinen virhekäsitys aiheesta "tuomitseminen". Nythän se monien mielissä tarkoittaa eri mieltä olemista. = Jos esim. olet eri mieltä kirkon olemuksesta, niin sinä olet kirkon tuomitsija. Heh. Tai, jos opetat kanssani eri tavalla, olet tuominnut minut. Asia ei ole niin. Sanan opettaminen ei ole tuomitsemista. Virheistä ojentaminen ei ole tuomitsemista, vaan päinvastoin, auttamista pois tuomion alta.
:idea:

Mielestäni tuomitseminen tarkoittaa pääasiassa kadotustuomion lausumista. Sellaista emme ole oikeutetut lausumaan, vaikka toistammekin lähetyskäskyn sanamuotoa: ".. joka ei usko, se TUOMITAAN KADOTUKSEEN!" Mk. 16:16.

Uskosta osattomat ovat tuomion alla:
"Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma Hänen kauttansa pelastuisi. Joka uskoo Häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen. Mutta tämä on tuomio, että valkeus on tullut maailmaan, ja ihmiset rakastivat pimeyttä enemmän kuin valkeutta; sillä heidän tekonsa olivat pahat." Joh. 3:17-19.

Jumalan tahto on, että ihminen tulee uskoon ottamalla vastaan Jeesuksen syntiensä sovittajaksi ja elämänsä Herraksi ja sitten tulemalla kasteelle Hänen Nimeensä! - "Nyt sinä Weijo tuomitset...." :lol: Sellaiseksi eräät tulkitsevat totuuden sanomisen.
Mutta siis, totuuden sanominen esim. uskoon tulosta ja kasteesta ei ole tuomitsemista.
On totuus, ettei lapsikaste ole kristillinen kaste; ja jos joku on sellaisen valhekasteen varassa, on hän vielä kastamaton.
Apt. 22:16.


:IAg
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2572
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Mutta myös ...

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ke 15 Syys, 2010 10:01

Erilaisten syntien sanominen vääriksi asioiksi on tuomitsemista.

"Minä kirjoitin teille kirjeessäni, ettette seurustelisi huorintekijäin kanssa; en tarkoittanut yleensä tämän maailman huorintekijöitä tai ahneita tai anastajia tai epäjumalanpalvelijoita, sillä silloinhan teidän täytyisi lähteä pois maailmasta. Vaan minä kirjoitin teille, että jos joku, jota kutsutaan veljeksi, on huorintekijä tai ahne tai epäjumalanpalvelija tai pilkkaaja tai juomari tai anastaja, te ette seurustelisi ettekä söisikään semmoisen kanssa. Sillä onko minun asiani tuomita niitä, jotka ovat ulkopuolella? Ettekö tekin tuomitse vain niitä, jotka ovat sisäpuolella? Mutta ulkopuolella olevat tuomitsee Jumala. "Poistakaa keskuudestanne se, joka on paha." 1 Kor. 5:9-13.


= Me emme hyväksy syntiä vaan tuomitsemme sen!!!
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2572
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Aamu-Usva » To 16 Syys, 2010 21:17

Ja voihan tuomitseminen olla ihan positiivistakin :D "Lähellä on hän, joka minut vanhurskaaksi tuomitsee (Jes.50:8)." Hän on lähellä meitä ja todella tuomitsee vanhurskaaksi jokaisen, joka on ottanut vastaan Jeesuksen vanhurskauden. Jeesus on tullut meille vanhurskaudeksi (1.Kor.1:30).
Avatar
Aamu-Usva
 
Viestit: 933
Liittynyt: Su 01 Helmi, 2009 22:15
Paikkakunta: Turku

Re: Mitä mieltä olet TUOMITSEMISESTA?

ViestiKirjoittaja Weli-Markku » Pe 17 Syys, 2010 16:25

WEIJO KIRJOITTI:

Jumalan tahto on, että ihminen tulee uskoon ottamalla vastaan Jeesuksen syntiensä sovittajaksi ja elämänsä Herraksi ja sitten tulemalla kasteelle Hänen Nimeensä! - "Nyt sinä Weijo tuomitset...." :lol: Sellaiseksi eräät tulkitsevat totuuden sanomisen.
Mutta siis, totuuden sanominen esim. uskoon tulosta ja kasteesta ei ole tuomitsemista.
On totuus, ettei lapsikaste ole kristillinen kaste; ja jos joku on sellaisen valhekasteen varassa, on hän vielä kastamaton.
Apt. 22:16.


:IAg [/quote]

Miten joku voi millään edes olla vauvakasteen "varassa"??
Koko yhtälö on täysin mahdoton, koska muutaman viikon ikäinen lapsi ole yhtään tietoinen siitä, mitä hänelle tapahtuu ja miksi hänelle kirkossa valellaan vesitilkka otsaan, (märältä tuntuu ja itkettää), yhtä vähän kuin juutalainen poikalapsi on tietoinen 8-päiväisenä, miksi ihmeessä hän kokee valtavaa kipua alavatsansa tienoilla ympärileikkauksen hetkenä!

Weijon ideanahan tässä on se, että jos joku luuulee ajatusmaailmassaan eli kirkon opetuksen seurauksena saamassan virheellisessä, epäraamatullisessa "uskon"- tai pikemminkin luulonvakaumuksessaan olevansa lapsikasteen seurauksena vanhurskautettu pois synneistään - joita hän ei edes ollut tehnyt liki vastasyntyneenä vauvana - sekä Pyhän Hengen sinetöimä - on hän hän harhaopin vallassa.

Paavali toistaa aivan tarpeeksi usein roomalais- ja galatalaiskirjeissään, että ihminen vanhurskautetaan Jumalan armosta ainoastaan USKON kautta Jeesukseen Kristukseen, ja samaa sanoi jo Herramme Mark.16:16:
"Joka (1.) uskoo ja (2.) kastetaan, se pelastuu (siis tässä järjestyksessä), mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen."
Saman voimme lukea Room. 10: 9-10 ja Ap.t. 2:38.
Koko raamattu pitää tässä asiassa yhtä.
ELI TÄMÄ ON JUMALAN, EI MEIDÄN MIELIPIDE.
Ja meidän tulee olla yhtä mieltä kaikesta, mitä
Jumala sanassaan sanoo.

Amen.
Tämä ei ole tuomio, vaan Jumalan sanan suoraa, tulkitsematonta julistusta.

Siunausta kaikille Jeesuksen omille täällä! :D
Weli-Markku
 

ViestiKirjoittaja Weli-Markku » Pe 17 Syys, 2010 17:14


Siis minun on nyt aivan pakko ilmoittaa tämä vakaumukseni, joka käsittääkseni perustuu täysin raamattuun ja raittiiseen, evankeliumin mukaiseen kristinoppiin:

- JOKAINEN KIRKOLLINEN TOIMITUS, USKONNOLLINEN TEKO, KASTE TAI EHTOOLLINEN, SAPATIN PITÄMINEN LAUANTAINA, JOPA SEURAKUNTATOTUUS TAI USKOVIEN KASTE, JOKA ASTETETAAN PELASTUKSEN EHDOKSI JA KORVIKKEEKSI ; HUOM! YRITTÄEN KORVATA JEESUKSEN KRISTUKSEN RISTINTYÖN PELASTAVAA VOIMAA JA JEESUKSEN SOVINTOVEREN SYNTITILASTA PUHDISTAVAA VAIKUTUSTA JUMALAN EDESSÄ, ON HARHAOPIN JA LAHKOLAISUUDEN KIROUKSEN MERKKI. Tässä valossa kannattaa lukea Room. 4: 9-11, jossa puhutaan ympärileikkauksesta. Kaste on verraten samalla tavalla uskonvanhurskautta seuraava vaihe, EIKÄ PÄINVASTOIN! MUUTOIN ONKYSYMYS LAIN ALAISUUDESTA TAI SAKRAMENTTIMAGIASTA!
Jeesus Kristus on uskomme alkaja ja täyttäjä. Jumala Hänen kauttaan antaa meille pelastavan uskon ja uuden sydämen sekä sitä seuraavat hyvät teot , jotka Hän itse vaikuttaa meissä Pyhän Henkensä voimalla ja -kautta;
sekä sitten seurakunnalliset, Jumalan säätämät toimitukset, kuten uskovien upotuskaste, ehtoollinen yms.

Mutta "yksin Jeesus mulla riittävi".
Ei ole mitään pelastusta eikä elämää Hänen ulkopuolellaan, vaikka kuinka hurskastelisimme, olisimme puoluehenkisiä oman pikku kuppikuntamme
hyväksi yms., puhuisimme ja opettaisimme rakkaudesta tai hyvästä käytöksestä. Turhaa krumeluuria ilman elävää suhdetta Elämän Herraan.
Että näin.
Weli-Markku
 

Lisää aiheesta

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » La 18 Syys, 2010 5:00

AAMEN!
Aiheeseen tulikin nyt lisäulottuvuutta!


Asia on niin, että Jumalan Sana ei muutu. Mielipiteet ja tulkinnat saattavat muuttua!
Meille Jumalan totuus on niin rakas, että emme mene pois Totuuden Hengen linjalta. Pysymme rakkaudessa ja totuudessa. Silloin ajatuksemme eivät ole "lihakeittoa"! Tämän ajatuksen sain viime yönä unen kautta. = Raamatun asioissa ei siis voida sekoittaa omia mielipiteitä Raamatun sanaan (=lihakeittoa).
- Rukoile ensin! Aloita aina rukoilemalla!
Mutta lihallisiinkin ihmismielipiteisiin tulee vastata hengellisesti, kääntäen ne hengellisiksi. Siten voimme osoittaa olevamme "Uuden liiton palvelijoita, ei kirjaimen, vaan Hengen!"
Seurakuntaelämää käsittelevien viestien tulee AINA olla ehdottomasti Raamatun mukaisia!

+

UUSI ASIA tähän yhteyteen on "PARJAAMINEN". Hengellisen ihmisen ei tosiaan tule parjata ketään.
Mutta samoin kuin aiheessamme, "tuomitseminen", on paljon väärinkäsitystä, samoin tässäkin. = Opettaminen ei ole parjaamista!!!
Meidän tulee opettaa Raamatun mukainen totuus, että Raamattu ei ollenkaan tunne esim. kirkkoseurakuntaa, kuten Weli-Markkukin kirjoitti! Tämä on hengellinen totuus! Se ei ole mielipide tai ns. tulkinta, vaan fakta. Ei siis ole panettelemista sanoa edellinen totuus. Mutta siihen on hyvä aina lisätä, että kirkkolaitosten sisällä on rakkaita veljiä ja sisaria, joita yritämme yhdessä Jeesuksen kanssa auttaa sieltä ulos!
Totuuden sanominen ei ole panettelemista! Totuuden esille tuominen on rakkauden kautta vaikuttavaa uskoa!

Pidämme kiinni Raamatun ilmoittamasta totuudesta myös ehtoollisasiassa:
Kaikki, jotka ovat tulleet uskoon ja sen jälkeen käyneet kasteella, voivat osallistua ehtoolliseen, jopa kirkkoon kuuluva, jos on käynyt uskoon tulonsa jälkeen kasteella. Mutta se ei silti tarkoita, että hyväksyisimme kirkkoon kuulumisen! Jeesus ei sitä hyväksy, joten emme mekään. Ilm. 18:4.
Ehtoollistilaisuuksissamme on ollut mukana monista uskonsuunnista olevia veljiä ja sisaria, mm. helluntailaisia ja luterilaisia, jotka ovat raamatullisesti kastettuja. Lapsikasteen harhassa olevia emme saa ottaa ehtoollisyhteyteen. Sellainen olisi loukkaus kastettuja uskovia kohtaan. Emme tahdo toimia Pyhää Henkeä vastaan!
Hän tahtoo meidän suhtautuvan kunnioittaen ristin kärsimystyöhön!

Kasteella käymättömiä etsijöitä tulee neuvoa ja opastaa sekä kehottaa ottamaan vastaan rakkaus totuuteen ja lähtemään kasteelle. 2 Tess. 2:10-12.

+

Sitten eräs hengellinen totuus, jota olemme 2000 vuotta vaalineet seurakunnassa:
Kastamaton ei voi olla raamatunopettajana. Eikä tietenkään kastettukaan, joka ei itse vielä ole oppinut Sanaa. Ensin pitää olla oppilaan paikalla; ja sitten kun on oppinut, voi alkaa opettaa muitakin. = Ala-asteen oppilas ei marssi ensimmäisenä koulupäivänään suoraan opettajan paikalle; eikä lapsen myöskään tule alkaa opettaa ylemmillä luokalla olevia. Tämä on yleisinhimillinen linjanveto, joka pätee seurakunnassakin.
Luuk. 14:7-11.

Raamattu ei tunne käsitettä "kastamaton kristitty". Meidänkään ei tule sellaista hyväksyä. "Ottakoon kukin teistä kasteen.." Apt. 2:38.
Kasteasia on Raamatussa SELVÄSTI.

Nyt siis, veljet ja sisaret, yhteisrintamassa viemään eteen Golgatan voittosanomaa, että Jeesus on Ainoa Pelastaja! Hän rakastaa jokaista ihmistä ja tahtoo hyvää meille kaikille! Hyvää on se, minkä Hän on ilmoittanut Raamatussa!
Viimeksi muokannut TurunWeijo päivämäärä Ti 25 Loka, 2011 21:22, muokattu yhteensä 1 kerran
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2572
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Yksi lisäys

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » La 09 Loka, 2010 21:35

Sielunvihollinen käyttää mieluusti Raamatun kohtaa: "Älkää tuomitko". Valheellisesti käyttämällään Raamatun sanalla se saa uskovat lamaantumaan, niin ettei selvää totuuden sanaa enää uskalleta julistaa, ettei vain saisi tutomitsijansyytöstä päällensä.
Mutta veljet ja sisaret, lukekaa uudestaan tämä viestiketju.
Totuuden puhuminen ja synnistä sekä maailmallisuudesta varoittaminen EI OLE TUOMITSEMISTA tai parjaamista!
Totuuden esiin tuominen on rakkautta parhaimmillaan!
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2572
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

Hyvin helposti sanotaan "Älä tuomitse"

ViestiKirjoittaja EbenEser » Ke 13 Loka, 2010 15:35


Hyvin usein on niin, että sinulle tullaan sanomaan "Älä tuomitse"
vaikka vain haluat varoittaa jostain asiasta. Sanotaan nyt esimerkiksi vaikka ylistysmusiikkina on selvästi Rock-musiikki. Jos menet asiasta huomauttamaan tai vaikkapa esität oman näkemyksesi, niin leimautuu tuomitsijaksi. Nykyajan meininki on se, että pitäisi suvaita. Kun on lähdetty suvaitsevaisuuden tielle, niin merkit ovat näkyvissä.
EbenEser
 

Kritiikkiä!

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ma 18 Loka, 2010 18:40

:IAg

:lol:

Facebookissa tulee eteen huvittaviakin piirteitä. Eräs uskova haukkui siellä toisen lyttyyn. Tuo haukuttu poisti viestin. Kohta tuli perään uusi haukkujan viesti: "Et kestä kritiikkiä!".

:lol:
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2572
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Uusiluomus » Ti 19 Loka, 2010 12:08


Aamukahvia keitellessä oli ajatuksissa syntinen nainen,ihan konkreettisestikin ajattellin erästä langennutta, ja mietin tuota tuomitsemisasiaa?
Jeesus Sanoi syntiselle naiselle: "En Minäkään sinua tuomitse.." ja tähän niin monesti lukeminen, tai jakeen käyttäminen lopetetaan?
Mutta se jatkuu heti perään;..mene, äläkä tästedes enää syntiä tee.
Mietin Jumalan Rakkautta ja Armoa ja ajattelin; etteihän Jumalan Rakkaus voi tulla todeksi elämässämme ilman sovitusta ja se tulee osaksemme parannuksen teon kautta. Jeesus teki kaikkensa meidän puolesta ja kärsi häväistyksen ja kuoli ristinkuoleman, ja antoi meille esimerkin; Jumalan Rakkakaus On Väkevä, siinä maksettiin meistä kallein hinta mitä koskaan voi. Emme saa tehdä Armosta irstautta.
Armon otammme vastaan vain Jeesuksen Kalliissa ja Pyhässä Veressä.
Totta on, että Jeesus Rakastaa jokaista syntistä ja siksi Hän haluaa vapauttaa syntisen ihmisen tuosta taakasta.
Ja vapaana synnistä on ihana olla.
Sitähän sitä haluais jokaiselle ihmiselle, kun itse on saanut, suurena syntisenä, tuon Armon kokea.
On valitettavaa, että tänä hajaannuksen aikana ei voida toimia niinkuin alkuseurakunta toimi. Esimerkkinä vaikka Korintossa oleva Jumalan Seurakunta.
Mutta vielä Jumalan jäännös nousee ja koroittaa Jumalan ja Jeesuksen Kristuksen Kunniaa, todella voimakkaasti, yhdestä sydämestä ja yhdestä sielusta. Apt.4:29-37.
Olkoon teillä se mieli, joka myös Kristuksella Jeesuksella oli... Fil.2:5
Uusiluomus
 
Viestit: 264
Liittynyt: La 25 Syys, 2010 15:39

Seurakunta NOUSEE

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ti 19 Loka, 2010 16:34

:idea:

"Vapaana on synnistä ja maasta
joukko tää mi taivaltaa
tietä uutta kotiin kulkeissansa
riemuiten he laulaa saa:
Vapaana on Herran kansa!
Mainen kahle paina ei!
Pois on tuska, synnin ansa!
Jeesus meidät voittoon vei!"

Kiitos Jumalalle tuosta hyvästä laulusta!

Lampunjalka (Ilm. 1:11, 12) nousee jokaisella paikkakunnalla. Aamen. Juuri niin kuin kaikki ovat täällä asian jo huomanneetkin.
Tämä raamatullisen seurakunnan nousu tapahtuu huolimatta monien vastustuksesta.
Mutta.
Seurakuunnan parantuminen tapahtuu tuomiotoimenpiteiden kautta:
"Sillä aika on tuomion alkaa Jumalan huoneesta; mutta jos se alkaa ensiksi meistä, niin mikä on niiden loppu, jotka eivät ole Jumalan evankeliumille kuuliaiset? Ja "jos vanhurskas vaivoin pelastuu, niin mihinkä joutuukaan jumalaton ja syntinen?" 1 Piet. 4:17-18. /
"Ettekö tiedä, että te olette Jumalan temppeli ja että Jumalan Henki asuu teissä? Jos joku turmelee Jumalan temppelin, on Jumala turmeleva hänet; sillä Jumalan temppeli on pyhä, ja sellaisia te olette." 1 Kor. 3:16-17.
Emme tahdo antaa synnin turmella Jumalan temppeliä eli Jumalan huonetta, joka me olemme, vaan ohjaamme parannuksen paikalle jokaisen rakkaan uskovan.
Jeesuksen veriarmon tuomassa puhtaudessa on hyvä kilvoitella.
Me uskossa olevat yksilöinä sekä ekkleesiana(=yhteen kokoontuneina) olemme Jumalan huone, josta puhdistustuomiot JO ovat alkaneet. Synti ja maailmallisuus poistetaan lopullisesti pyhien seurakunnasta. Alussa oli näin. Lopussa on tapahtuva samoin.
Jeesus tulee PIAN noutamaan puhtaan ja keskinäisessä yhteydessä ja rakkaudessa vaeltavan seurakunnan!
"että Hän sen pyhittäisi, puhdistaen sen, vedellä pesten, sanan kautta, saadakseen asetetuksi eteensä kirkastettuna seurakunnan, jossa ei olisi tahraa eikä ryppyä eikä mitään muuta sellaista, vaan joka olisi pyhä ja nuhteeton." Efes. 5:26-27.
Tätä Jumalan seurakuntaa on ilo rakentaa.

"Mutta jos me tutkisimme itseämme, ei meitä tuomittaisi; mutta kun meitä tuomitaan, niin se on meille Herran kuritusta, ettei meitä maailman kanssa kadotukseen tuomittaisi." 1 Kor. 11:31-32.
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2572
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

LISÄÄ ...

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ke 20 Loka, 2010 19:03


Raamatun sanan opettajaa syytetään joskus myös itsensä ylentämisestä.
"Luuleks sää olevas muita parempi?" :lol:
Epäonnistuneet ja ymmärtämättömät sanovat niin, koska heidän oma kilvoittelunsa ei ole oikeaa. He ovat yleensä kärsiviä ja apua tarvitsevia.
Ko. alemmuuden tunteita kokevia uskovia pitää ymmärtää heidän lähtökohdastaan käsin, yrittäen auttaa heitä uskomaan ja ymmärtämään, että he ovat Jumalalle yhtä arvokkaita kaikkien uskovien kanssa. (HL) Kun he ymmärtävät sen, eivät he enää koe itseänsä muiden alapuolella olevaksi. Olemme kaikki samalla tasolla: JUMALAN ARMOSTA PELASTETTUJA! Mutta nöyryydessä pidämme toisia itseämme parempina. Filip. 2.

Evankeliumin arvokkuus nousee arvoon arvaamattomaan nöyrtyneiden uskovien kautta!!!

Kukaan ei ole niin ihana ja arvokas ainutlaatuisuudessaan kuin sinä omalla paikallasi Jumalan johdatuksessa!

Aamen.
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2572
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Weli-Markku » Ke 20 Loka, 2010 19:28


Mahtavaa! Siis minäkin saan olla edes jotenkin Herran käytössä.
Toi oli jotain niin rohkaisevaa.
Valo loistaa...Valo on Jeesus Kristus! :)
Weli-Markku
 

Tuomitseva juoru

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ke 03 Marras, 2010 23:31

:!:

On olemassa kielen synti, joka haavoittaa lähimmäisiä ja rikkoo paljon hyvää. Parjaus on pahinta tuomitsemislaatua.

"Moni viskoo sanoja kuin miekanpistoja, mutta viisasten kieli on lääke." Snl. 12:18.
"Panettelijan puheet ovat kuin herkkupalat ja painuvat sisusten kammioihin asti." Snl. 18:8
"Panettelijan puheet ovat kuin herkkupalat ja painuvat sisusten kammioihin asti." Snl. 26:22.

ESIMERKKI:
Joku puhuu sinusta pahaa. Sen kuultuaan toinen rientää kohta kertomaan seuraavalle, mitä se ja se sanoi siitä ja siitä veljestä. Ymmärrätkö? Sellainen sielunvihollisen kätyri jatkaa sielunvihollisen tuhosanomaa sen työtoverina.
Älä koskaan jatka kuulemaasi parjausta!!!

"Ja vielä, veljet, kaikki, mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, mikä puhdasta, mikä rakastettavaa, mikä hyvältä kuuluvaa, jos on jokin avu ja jos on jotakin kiitettävää, sitä ajatelkaa." Filip. 4:8.
Siis mitä tulee ajatella? Millä asioilla tulee sydämensä täyttää?

:?:
Viimeksi muokannut TurunWeijo päivämäärä Ti 25 Loka, 2011 21:25, muokattu yhteensä 1 kerran
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2572
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Uusiluomus » To 17 Helmi, 2011 14:36


Tänään tuli tämä Raamatun jae eteeni erään keskustelun jälkeen: Joh. 7:24.
Haluan sen kirjoittaa nyt tänne ja myös viitteet, ainakin osan niistä.

ÄLKÄÄ TUOMITKO NÄÖN MUKAAN, VAAN TUOMITKAA OIKEA TUOMIO. Joh.7:24.

ÄLKÄÄ KATSOKO HENKILÖÖN TUOMITESSANNE, VAAN KUULKAA PIENTÄ YHTÄ HYVIN KUIN SUURTAKIN; ÄLKÄÄ PELJÄTKÖ KETÄÄN IHMISTÄ, SILLÄ TUOMIO ON JUMALAN.
5 Moos.1:17.

NÄMÄKIN OVAT VIISAITTEN SANOJA. EI OLE HYVÄ TUOMITESSA HENKILÖÖN KATSOA.
Snl. 24:23.

VELJENI, ÄLKÖÖN TEIDÄN USKONNE MEIDÄN KIRKASTETTUUN HERRAAMME, JEESUKSEEN KRISTUKSEEN, OLKO SELLAINEN, JOKA KATSOO HENKILÖÖN.
Jaak. 2:1.
Olkoon teillä se mieli, joka myös Kristuksella Jeesuksella oli... Fil.2:5
Uusiluomus
 
Viestit: 264
Liittynyt: La 25 Syys, 2010 15:39

ViestiKirjoittaja Aamu-Usva » Ke 23 Helmi, 2011 19:40

Tämän aloitustekstin sana tuli sydämelleni tänään: "Panettelijan puheet ovat kuin herkkupalat ja painuvat sisusten kammioihin asti." Snl. 18:8
"Panettelijan puheet ovat kuin herkkupalat ja painuvat sisusten kammioihin asti." Snl. 26:22.
Avatar
Aamu-Usva
 
Viestit: 933
Liittynyt: Su 01 Helmi, 2009 22:15
Paikkakunta: Turku

Piiloon

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Su 04 Maalis, 2012 21:07


Aamen, Aamu-Usva ja muut rakkaat!

Oletteko myös huomanneet, miten jotkut piiloutuvat Raamatun sanan taakse? = Kun joku esim. huomauttaa heille jostain sopimattomasta ... synnistä tms., niin eteen vedetään sana: "Älä tuomitse!" Sen takana luulevat olevansa turvassa Jumalan tuomiolta!!!


:idea:
Weijo Lindroos
Jeesuksessa Kristuksessa.
E-mail: weijo.lindroos@pp.inet.fi
+
http://www.Jeesus-on-Herra.com
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2572
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja lapinkero » To 03 Tammi, 2013 12:09


36. Ja kuin he tiellä vaelsivat, tulivat he veden tykö, ja kamaripalvelia sanoi: katso, tässä on vesi: mikä estää minua kastamasta?
37. Mutta Philippus sanoi: jos sinä kaikesta sydämestä uskot, niin tapahtukoon. Hän vastasi ja sanoi: minä uskon Jesuksen Kristuksen Jumalan Pojaksi.
38. Niin hän käski seisahtaa vaunun; ja he astuivat molemmat veteen, Philippus ja kamaripalvelia, ja hän kasti hänen.
39. Mutta kuin he vedestä astuivat ylös, tempasi Herran Henki Philippuksen, ja ei kamaripalvelia häntä enään nähnyt, vaan meni iloiten tietänsä myöten.


Ensin usko sitten vasta kaste
lapinkero
 
Viestit: 12
Liittynyt: Ma 17 Tammi, 2011 18:03

Vielä tuomitsemisesta

ViestiKirjoittaja TurunWeijo » Ma 25 Helmi, 2013 20:14

:idea:


Aamen. Hyviä kommentteja.
Mutta siis aiheeseen vielä:

Rakkaiden uskovien väärästä tuomitsemisesta (solvaamisesta, parjauksesta yms.) pitää päästä irti NYT! Vainojen ajat ovat tulossa. Uskovien välisen rakkauden tulee siksi olla kunnossa. Joh. 13:34,35. Tahdomme auttaa toisiammme!!!

+

Tuomiohengessä olevat kristityt lyövät parjausmiekoillaan toistensa kipeisiin haavoihin. Vainoissakin nuo imiantajat sitten repostelevat armahdettujen menneitä syntejä. Alhaista ja halveksittavaa toimintaa.
- Jeesus tahtoo parantaa vammautuneita. Mutta uskovaiset haavoittavat uudestaan.
Kristuksen ruumis on sairas.
Jokaisen on parannettava vaelluksensa.


<3
Avatar
TurunWeijo
Site Admin
 
Viestit: 2572
Liittynyt: La 31 Tammi, 2009 18:14
Paikkakunta: Turku


Paluu YLEISTÄ Ristin Valossa!

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron